Skocz do zawartości

[Wycieczki] Wrocław zgłoś się. Cz. 2

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Wstępnie mam plan zeby sie wybrać na objazd trasy przełożonego bikemaratonu (20.04). Ma byc ze mną znajomy spoza forum który woli asfalt więc tempo moze byc różne.

Jakby ktoś/ktosia chciał sie przyłączyć to czekam na info.

kiedy??:>

Kedy kedy, no jak to :)

Oficjalnie 20.04 chyba o 12 w południe.

Nigdy nie byłem i nie wiem jak to oficjalnie wygląda i jaka tam ekipa jedzie. Nie wiem tez jak wygląda oznakowanie trasy.

Pierwszyzna to będzie dla mnie.

Ale z drugiej strony http://bikemaraton.com.pl/aktualnosci/nid/197 czy trasa będzie oznakowana ? I tak sobie będzie czekac do czerwca ?

Trasa nie bedzie oznakowana(tak bylo rok temu) , ale bedzie przewodnik a raczej dwoch mega/mini trzeba sie ich trzymac. Objazd wyglada tak ze po rozjezdzie na mega tempo sie zwieksza , ale co kilka km jest pauza aby kazdy dojechał (polecam tę opcje wybrac) , a na mini bedzie tempo typowo turystyczne;)

Jedzie tam ekipa maniacow rowerowych , wiec jest pozytywnie. Do czerwca  bedziesz miec czas aby poprawic forme .

Sam nie wiem jak to miało wyglądać. Spodziewałem sie ze trasa bedzie oznakowana :)

Ale nic nie stoi na przeszkodzie zeby samemu troche wczesniej sie tam wybrac co by mi nawet bardziej odpowiadało.

W czerwcu startować nie zamierzam. Troche za duzo sobie licza, nie wspominajac o 2-3tys uczestników. Jest masa innych imprez z mniejsza obsada, do tego z mapa w reku - takie coś preferuje.

Chętnie bym się wybrał po zeszłorocznych dwóch startach, ale niestety mam imprezę pieszą w Świeradowie.

A tak btw - przydała by sie wam jakaś reklama tego co robicie. Bo sie o tym dowiedziałem wczoraj przypadkiem, zaglądając na stronę artemisu. Fakt, ze ostatnio rzadziej zaglądam w takie miejsca, ale jednak. Jakaś gazeta czy cus, chyba ze oni nie sa zainteresowani krzewieniem takich form spędzania czasu :)

pzdr

Wybieram się dziś ze znajomym do lasu rędzińskiego a byc może dalej. Pewnie cos koło +30,40km :)

Moze i kolezanka nawet dołączy. Tempo bez przesadne :)

Ja startuję o 11 z http://goo.gl/maps/9lLJW (fontanna z piłkami przy rynku), kumpla zgarniam z okolic mostu milenijnego jakieś 20 kilka minut poźniej.

Jak ktos miał dłuższą przerwę lub chce byc pierwszy raz to idealna okazja.

728 862 2 zerro 2  pzdr

http://www.facebook.com/events/605731326118225/

Zapraszamy na pierwszy w sezonie 2013 Otwarty trening MTB. Pod okiem instruktora kolarstwa będziesz mógł / mogła wziąć udział w zorganizowanym treningu MTB - główny nacisk będzie kładziony na poprawę techniki jazdy, pokonywania stromych zjazdów oraz podjazdów a także ostrych zakrętów. Do tego spotkanie w gronie równie zakręconych ludzi na punkcie kolarstwa górskiego na pewno pozytywnie nastroi Cię na cały tydzień.

Miejsce zbiórki: Górka Skarbowców przy skrzyżowaniu ul. Racławickiej i ul. Skarbowców.

Planowane jest, iż treningi będą organizowane cyklicznie właśnie w poniedziałki. Możliwe, że będzie także dodatkowy termin w inny dzień - w zależności od zainteresowania i liczby osób w grupie.

Prowadzący treningi: Kamil Dziedzic, instruktor kolarstwa, kierownik drużyny Mitutoyo AZS Politechnika Wrocławska

Polecam, a jeżeli ktoś chce być na bieżąco to warto śledzić profil AZSu politechniki http://www.facebook.com/mtbPWR

Z racji wolnego i ładnej pogody mam zamiar jutro trochę pokręcić na rowerze, więc jeśli ktoś ma ochotę oraz czas to zapraszam. Co do godziny mam cały dzień wolny więc do dogadania, tempo raczej jeszcze pozimowe :)

Ja bym pokręcił, ale w tygodniu tak nie za bardzo - zajęcia na uczelni. Ale w weekend czemu nie.

Jak wspominałem, na sobote wstępnie jestem ze znajomym ustawiony na objazd trasy maratonu.

Coraz bardziej skłaniam się ku temu zeby nie czekać na oficjalny przejazd bo szkoda dnia. Start bym planował na ok 10.30-11 gdzieś w okolicach milenijki lub legnickiej na wysokosci mostu.

Od razu wspomnę że raczej nie bardzo hardkorowo, chociaż teren juz powinien na wiecej pozwolic.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...