MariaMagdalena Napisano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Na hardkory się nie piszę - trekking. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czach Napisano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Przez Wilkszyn i dalej można jechać na szosie, ale gdy jechałem ostatnim razem to przed miejscowoścą Głoska był remont i z_buta dawałem. Alternatywą jest przez Leśnicę i przez Mrozów albo do Miękini. Od Miękini jest nowa zacna trasa. Ja szosowiec to z Brzegu na Radecz, Oborniki Śl. i albo do Wro albo troszkę po hopkach do Trzebnicy. Stamtąd proponuję "zwiedzić" podjazd Prababka. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariaMagdalena Napisano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Dzięki za podpowiedzi. Nie ukrywam, że planowałam zrobić sobie egzotyczną przeprawę promem^^ przez Odrę więc rozkopy bym chyba ominęła, ale z tego co właśnie przeczytałam prom już nie śmiga:) Przygarniam pomysł trasy przez Miękinię i zahaczam o lokalną winnicę A co do prababki....ze zdjęć stwierdzam: może innym razem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czach Napisano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Zdjęcia z Prababki nie oddają przyjemności z wjechania. ;-) Jest do ogarnięcia ze startu stojącego. Poza tym Góry Kocie i trasy wśród sadów jabłkowych mają swój urok (i chyba są politycznie modne ;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mixed91 Napisano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Tu masz moją trasę do Brzegu Dolnego wzdłuż Odry sprzed kilku dni, ja mtb, kolega trekingowym też dał rade rowniez po leśnym terenie. http://www.fotosik.p...2f18b101c9.html , polecam, ciekawa trasa. łącznie zrobiliśmy 76 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darecky Napisano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Witam, (...) Czy orientujecie się może jak wyglądają nasze nadodrzańskie ścieżki/wały? A może macie jakąś ciekawszą alternatywę dla okolic Brzegu, Urazu itp. Będę wdzięczna z informacje. Witam Co do wałów to można zrobić ciekawą pętelkę w taki sposób. Zaczynamy np od mostu Grunwaldzkiego, lecimy wzdłuż Wybrzeża Wyspańskiego, dolatujemy do ZOO, wałem za ZOO, mijamy jaz opatowicki w remoncie, przejeżdżamy przez następny jaz Bartoszowicki, za nim w prawo jakieś 300-500m kostką, skręcamy prostopadle w lewo na wał ze szlabanem. Ciśniemy jakieś 500m wałem mijamy wbijane wielkie grodzice po prawej. Za mini jakieś 100m skręcamy prostopadle ścieką przez śluzę / kładkę lecimy prosto do skraju lasu. Przy lesie w lewo do domostw. Tutaj dwie opcje. W lewo skrajem domostw i do drogi na Jelcz i ciśniemy drogą do ronda, lub w prawo wałem wzdłuż lasu jakieś 1-1,5 km. Jak skończą się zabudowania to lecimy przez las ok 500m i skręcamy w lewo do zabudowań i po ok 200m dojeżdżamy do głownej na Oławę a raczej do wspomnianego wcześniej ronda. Rondo objeżdżamy ścieżką rowerową i kierujemy się ścieżką wzdłuż nowej obwodnicy w kierunku na Siechnice. Jedziemy mostem i za mostem zostawiamy obwodnicę, przy przejściu dla pieszych idziemy w prawo i kierujemy się na pobliskie zabudowania. Przejeżdżamy stareńką kostą przez Blizanowice (piękne zadupie pod Wrocławiem) następnie cały czas asfaltem ciśniemy. Nie skręcamy ani w prawo ani w lewo. Czasami są roboty i maleńkie objazdy to je omijamy. Mijamy Trestno, Opatowice, wjeżdżamy do Wrocławia i calutki czas prosto do ul. Mazowieckiej i mostu Grunwaldzkiego. Całość to ok 35km, bardzo przyjemnej podróży niewiele uczęszczanymi drogami. Jednak na lepszą jazdę polecam okolice Zawonii. O ile prababa to faktycznie hardkor dla początkującego bikera to mogę służyć wieloma łatwymi trasami w tamtej okolicy z niewielkimi podjazdami, a przede wszystkim z pięknymi widokami i baaardzo niewielkim ruchem drogowym. Czasami przez 1h minie mnie paru bikerów, jakiś ciągnik lub miejscowy w osobówce. Z ciekawych miejsc zachęcam do wygooglowania wsi Zaprężyn w wjazdu do niej od strony drogi Bierzyce-Węgrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariaMagdalena Napisano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Dziękuję za wszystkie informacje:) @Mixed91 myślę, że moja najbliższa trasa w dużej mierze pokryje się z Twoją - na pewno zahaczę o Mięknię i Psie Pole sobie odpuszczę @darecky dzięki za opis trasy tamte rejony znam odrobinę, bo przez jakiś czas mieszkałam na trójkącie i kilka przejażdżek w tamte strony zaliczyłam, a przy okazji pościg przez patrol straży wodnej (czy innych mundurowych). Zapatrzyłam się w idealnie gładki asfalt i przeoczyłam znak że wjazd jest surowo zakazany i że teren jest monitorowany:) @darecky i czach - prababa na pewno będzie moja, bo lubię wyzwania, ale dopiero za jakiś czas. Nie to, że forma u mnie totalnie leży, ale takie podjazdy to nie codzienność i może się zdarzyć, że się tylko zezłoszczę w połowie górki i mi się przestanie podobać rowerowanie:) Jeszcze raz wielkie dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czach Napisano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Wiesz, niby Prababka to wyzwanie, ale moja córa (9 l.) wjeżdża już do połowy. ;-) A ja teraz zaliczam trasy w Trójmieście. Np. wczoraj z Michałem Kwiatkowskim. https://www.endomondo.com/workouts/389721569/3089500 http://instagram.com/p/rmUeyat1Tt/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 szok w naszym miescie: http://www.wroclaw.pl/punkt-naprawy-rowerow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeg Napisano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Jeździ ktoś z was na Crossie/Trekkingu po Wrocławiu i okolicach? Najlepiej od północnej strony trasy ~100km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoh1239 Napisano 3 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 siemka jest ktoś chętny w najbliższych dniach do pośmigania MTB we wrocławiu/najbliższej okolicy. Nie znam tutaj ciekawych tras po lesie/żadnych górek we wro/bliskiej okolicy, a chętnie pośmigał bym zkimś bardziej obeznanym. Dzień i godzina do ustalenia,a le ogólnei dużo wolnego będę miał w tym tygodniu, a już w długi weekend na 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Odnośnie ciekawych terenów MTB xc/mataron to polecam tereny z tego wypadu: http://app.endomondo.com/workouts/60490804/2416194 czasami łażą mi po głowie pomysły żeby wyskoczyć na swoje stare ścieżki. Trzebnica, Wilczyn, Oborniki, Kuraszków... Może się w którąś niedzielę skuszę, oczywiście wszystkiego na raz już chyba nie dam rady... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 5 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 http://www.strava.com/activities/215448505?fb_action_ids=718602958226485&fb_action_types=fitness.bikes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B781849265209841%5D&action_type_map=%5B"fitness.bikes"%5D&action_ref_map=%5B%5D Wczoraj tam bylem bardzo fajnie , lecz musze dokladniej pozwiedzac las w Wilczynie z drogi 340 widzialem fajne goreczki w nim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iaross Napisano 10 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Cześć, wybiera się ktoś może jutro na rower w stronę Katów Wrocławskich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 22 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Ale zemsta, choć leniwa,Nagnała cię w nasze sieci;Ta karczma Rzym się nazywa,Kładę areszt na waszeci. Jak co roku na początku grudnia zapraszamy na poznawanie okolic Wrocławia nocą.Miejsce startu / baza : park przy Karczmie Rzym we Wrocławiu-Jarnołtowie.Start : 6 grudnia 2014, godzina 18:00Koniec : gdy ostatni wrócą z lasu ;DWpisowe : 10 plnStrona imprezy : http://mini.artemis.wroclaw.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mixed91 Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Dzisiejsza krótka przejażdżka po Wrocławiu Moze juz pozno na info, ale jutro z rana o 8 planuje rowniez pojedzic 50/50 teren/asfalt tylko dluzej. Chetnie ustawie się na dalsze wyprawy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.