demek Napisano 13 Listopada 2012 Napisano 13 Listopada 2012 Ja czuję różnicę a do wyścigów rowerowych nawet przez tv się nie zbliżam. Przestańcie z tym kultem wyścigów bo to nie szczyt rowerowania, można ciekawsze rzeczy na rowerze robić. jak skoro nie ma fotela?
kadargo Napisano 13 Listopada 2012 Napisano 13 Listopada 2012 Demek nie prowokuj, na forum są dzieci.
rybciasum Napisano 13 Listopada 2012 Napisano 13 Listopada 2012 No właśnie mi Kross za bardzo nie pasował bo byłem za bardzo pochylony na nim, na marinie kumpla pozycja jak dla mnie o niebo wygodniejsza (czyt. bardziej wyprostowana). Pewnie dlatego że ma wystawiony amortyzator na 120 mm 2cm na wysokości to całkiem sporo , w każdym bądź razie pakując taką kasę w rame raczej nie oczekuj wygodnej pozycji , chyba że dasz krótki mostek i amortyzator 120mm
kadargo Napisano 14 Listopada 2012 Napisano 14 Listopada 2012 Ma być mocno, nieszablonowo, wygodnie, kultowo, wcale nie tanio i absolutnie niewyścigowo? Santa Cruz Chameleon.
Gość pw524 Napisano 14 Listopada 2012 Napisano 14 Listopada 2012 Ooo Chameleon to absolutnie nie rekraacyjna rama Swoją drogą baardzo chciałem mieć taką ramę tylko że jest nieprzyzwoicie droga i u na prawie nie osiągalna. Ale propozycja jak dla mnie wyśmienita Tylko że dla kogoś kto lubi poszaleć na rowerze
kadargo Napisano 14 Listopada 2012 Napisano 14 Listopada 2012 Jak to nieosiągalna? Jest w pl prężnie działający dystrybutor, do kupienia bez problemu. Czy taka droga? Kwestia odniesienia.
Gość pw524 Napisano 14 Listopada 2012 Napisano 14 Listopada 2012 Wiuem że jest lecz wtedy kiedy byłem zainteresowany akurat Chameleonem były spore problemy z dostępnością akurat tego modelu. Poza tym 800 dolców + transport za aluminiowego sztywniaka to jednak jest drogo. Czasami trafiają się używki które bym nawet wolał bo starsze wersje tej ramy zdecydowanie bardziej mi się podobały ale to u nas wielka rzadkośc.
gad Napisano 14 Listopada 2012 Napisano 14 Listopada 2012 Sam ostatnio zastanawiałem sie nad ramą CORRATEC http://allegro.pl/no...2778457551.html http://allegro.pl/ra...2765788083.html http://allegro.pl/no...2778497317.html Oferta 2012 http://www.eurobike....orratec2012/mtb Oferta 2011 http://www.eurobike.pl/corratec/corratec2011/corratec2011mtb Oferta 2010 http://www.eurobike.pl/corratec/corratec2010/mtb/superbow
toropl Napisano 14 Listopada 2012 Autor Napisano 14 Listopada 2012 Ma być mocno, nieszablonowo, wygodnie, kultowo, wcale nie tanio i absolutnie niewyścigowo? Santa Cruz Chameleon. No dobra propozycja, podoba mi się ten bajk, jednak finansowo daleko poza zasięgiem. Fakt, ma być mocno, nieszablonowo, wygodnie, hmm kultowo (?), absolutnie niewyścigowo i słowo klucz przystępnie finansowo Tak więc w grę wchodzi jedynie kompletny rower zbudowany na fajnej ramce, bo nówki są drogie, tak samo jak i sama rama + reszta żelastwa wychodzi również sporo. Dobra to w takim razie może mi doradzicie konretnie rower, nad którym myślę, mianowicie oto ten "okaz na pokaz": Rocky Mountain Vertex70 rama na gwarancji! (2779949352) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Warto go licytować? Jak tak to do jakiej kwoty? Na drugiej fotce linka coś mi za bardzo odstaje od ramy, to chyba trochę za mały naciąg? Pewnie dlatego że ma wystawiony amortyzator na 120 mm 2cm na wysokości to całkiem sporo , w każdym bądź razie pakując taką kasę w rame raczej nie oczekuj wygodnej pozycji , chyba że dasz krótki mostek i amortyzator 120mm Jakbyś zgadł, no prawie bo ma tam Magurę Menia 130mm więc to łącznie 3cm wyżej. Wiec w tym vertexie jak coś też chyba warto by było pomyśleć o wymianie na coś o większym skoku bo tutaj setka jest.
rybciasum Napisano 14 Listopada 2012 Napisano 14 Listopada 2012 Ten Rocky Mountain może pójść za jakieś 3500-4000, tak tylko obstawiam, ale mogę się mylić , może uda Ci się go wyhaczyć, aczkolwiek nie wiesz w jakim jest FAKTYCZNYM stanie, kiedyś znajomy pojechał ponad 100km oglądać rower, podobno miałbyć "funkiel nówka" a tu luzy na piastach itp :x.
CeeZaRicko Napisano 14 Listopada 2012 Napisano 14 Listopada 2012 Ta rzekoma linka pod ramą ewidentnie prowadzi do czujnika kadencji więc zgodnie z opisem aukcji nie dostaniesz jej wraz z rowerem - jeden problem z głowy. Co do geometrii RM myślę że Ci podpasuje. Twój poprzedni rower był po prostu za duży (20") i siłą rzeczy miałeś bardziej pochyloną sylwetkę, miałeś okazje przejechać się na moim Marinie który po prostu jest mniejszy o 1,5 czy 2 cale, no fakt amortyzator robi robote ale pewnie nie przyjrzałeś się dokładnie co tam sie dzieje... wsadzenie amortyzatora 130 mm wprowadziło sporo (niechcianych) zmian w geometrii , zmienił się kąt rury podsiodłowej, więc siodełko musi być przesunięte na maxa do przodu, suport poszedł do góry - czyli środek ciężkości zapewne też, górna pozioma rura niebezpiecznie zbliżyła się do kroku, główka ramy podobno ma wieksze obciążenia, więc reasumując uzyskana rekreacyjna geometria roweru w tym momecie zapewne nadaje się tylko do rekreacji Możliwe że w moim rowerze oryginalnie był amortyzator 80 mm (Manitou Mars 2001) i te 50 mm różnicy zrobiły tyle bałaganu, mimowszystko rowerkiem jeździ się bardzo przyjemnie. W oryginale tak to wyglądało BikePedia
Gość pw524 Napisano 15 Listopada 2012 Napisano 15 Listopada 2012 Fajny ten Rocky i wygląda na zadbany le realna cena to powyżej 3 tysięcy a wcale się nie zdziwię jak dojdzie blisko 4. Wszystko trzyma klasę, nie ma słabszych elementów roweru jak to często bywa więc cena będzie wysoka.
toropl Napisano 16 Listopada 2012 Autor Napisano 16 Listopada 2012 Dobra Panowie rozważania możemy zakończyć, Rocky jest mój Wkrótce przyjedzie do mnie zobaczymy co naprawdę jest wart i czy sprzedawcy w opisie nie poniosła ułańska fantazja
Gość pw524 Napisano 16 Listopada 2012 Napisano 16 Listopada 2012 Fajny rowerek i uważam że jak na taki rower to za małe pieniądze. Ja bym tyko upier... 1/3 tej linki od blokady amora bo mi psuje estetykę Ale uważam że wylicytowałeś w naprawdę przystepnych pieniądzach.
toropl Napisano 16 Listopada 2012 Autor Napisano 16 Listopada 2012 Fajny rowerek i uważam że jak na taki rower to za małe pieniądze. Ja bym tyko upier... 1/3 tej linki od blokady amora bo mi psuje estetykę Ale uważam że wylicytowałeś w naprawdę przystepnych pieniądzach. Fakt, ta linka dobrze nie wygląda, zajmę się nią na pewno i oby tyle było przy nim do roboty Jeśli stan jest taki jak z opisu to również myślę, że w dobrych pieniądzach poszedł, ale z drugiej strony mamy w sumie sezon ogórkowy w pełni, ciężko jest teraz rower sprzedać. No i trzeba trzymać kciuki za jesień aby była jak najdłuższa co by było trochę radości z roweru w tym roku jeszcze
Gość pw524 Napisano 16 Listopada 2012 Napisano 16 Listopada 2012 Dokładnie kolego, popieram w całej rozciągłości
toropl Napisano 16 Listopada 2012 Autor Napisano 16 Listopada 2012 Dzięki Panowie za rady, temat do zamknięcia, pozdrawiam !
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.