caveman Napisano 15 Września 2013 Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Mnie również interesuje ten temat. Rozglądam się za setem: rama+wideł. Widziałem taki jeden obiecujący zestaw: rama 19'' z efektywną długością górnej rury 613mm. Jeśli wpłyną dodatkowe fundusze, na które liczę, to będę wiedział coś więcej. P.S. Czy macie jakieś sposoby, które zmniejszają prawdopodobieństwo oclenia? Czy może prosić zeby dopisali w papierach coś typu "Warranty Repair"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 15 Września 2013 Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Mogą Ci wysłać (prawie na pewno wyślą) z zwykłym kartonowym pudle. Żadnych firmowych napisów czy grafik na kartonie. Na druku nadania raczej bez problemu wpiszą gift lub coś innego co może sam zaproponujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 16 Września 2013 Udostępnij Napisano 16 Września 2013 http://allegro.pl/show_item.php?item=3553320636&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62 , jak do niej hamulce zamontowac ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 16 Września 2013 Udostępnij Napisano 16 Września 2013 A jak się montuje hamulce w szosówce? ... to tutaj tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 16 Września 2013 Udostępnij Napisano 16 Września 2013 A jak się montuje hamulce w szosówce? gdzie w tej ramie sa piwoty albo cos takiego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adish Napisano 16 Września 2013 Udostępnij Napisano 16 Września 2013 W szosie nie ma piwotów Jest otwor pośrodku nad oponą, w który się wkręca hamulec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 16 Września 2013 Udostępnij Napisano 16 Września 2013 juz sie polapalem co i jak. ale dzieki za twoja odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 16 Września 2013 Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Przód i tył mają śrubę o różnej długości i nie są zamienialne. Do tego dobiera się śrubę o różnej długości żeby "złapała" gwint śruby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Specjal Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Mogą Ci wysłać (prawie na pewno wyślą) z zwykłym kartonowym pudle. Żadnych firmowych napisów czy grafik na kartonie. Na druku nadania raczej bez problemu wpiszą gift lub coś innego co może sam zaproponujesz. Ja bym z tym giftem uważał. Zamówiłem ramę z Chin, nawet przy opcjach dostawy była specjalna ikonka żeby wysłać jako 'gift' co oczywiście zaznaczyłem. Po wypowiedziach w necie byłem prawie pewien, że więcej kosztów nie poniosę. Nie wiem czy ja akurat miałem pecha, ale przyszło zawiadomienie z UC, że przesyłka została zatrzymana i muszę im przesłać potwierdzenie transakcji, co też uczyniłem. Wyliczyłem, że wyjdzie mi to jakieś dodatkowe 500 zł (kilka % cło + 23% VAT liczony od calości wraz z kosztami wysyłki). Mówi się trudno, jednak i przy tym zalożeniu sprowadzenie ramy jest opłacalne. Jednak ku mojemu zdziwieniu naliczyli mi ponad 3-krotnie wyższą kwotę! Okazało się, że doliczają jeszcze tzw. cło antydumpingowe 48,5% i w sumie kwota za same podatki wyjdzie mi prawie drugie tyle co wartość samej ramy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kniaz Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Normalne. Teraz już nie ma chińskiego "raju". Celnicy połapali się w temacie. A napis "gift", to już pewne cło 48,5%. Wygrał ten co kupił wcześniej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 26 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Poinformuje jak to u mnie będzie wyglądać. Co prawda ja kupiłem za ok. 105$ więc kwota znacznie mniejsza, ale również z napisem gift Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 potwierdzam - kiedyś prawie żadna paczka nie przechodziła przez cło a teraz wszystkie mają pieczątkę urząd celny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NEX Napisano 28 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 I jakieś wiadomości co do ram itp ? Ja bym się chciał zapytać np.o kierownicę ,sztycę,mostki carbonowe z Chin,Hong kongu itp , ma ktoś , chwali sobie ? cła naliczają ile ,vatu ,tez 23% czy mniej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 1 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 23% + cło antydumpingowe 48,5% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 1 Marca 2014 Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 I jakieś wiadomości co do ram itp ? Ja bym się chciał zapytać np.o kierownicę ,sztycę,mostki carbonowe z Chin,Hong kongu itp , ma ktoś , chwali sobie ? cła naliczają ile ,vatu ,tez 23% czy mniej ? Odpowiedzi na te pytania znajdziesz w odpowiednich tematach, np na forum szosa.org, mtbr.com czy tu bo pisać ogólnie to jak napisać o niczym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.