Skocz do zawartości

[napęd] Jak traktor po czyszczeniu

Marix

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Po kąpieli rozpuszczalnikowje szorowaniu i nasmarowaniu napęd chodzi jak traktor. minęla godzina.

Wygląda na to że za mało smaru??

Ile Wy smarujecie po czyszczeniu łańcucha?

dalem kropelke FL CC na każde ogniwo i chyba jest za mało ;)

Po nasmarowaniu zielonym Finish Line'em należy kilka razy zakręcić korbą i odczekać przynajmniej ze 3 godziny!!! (ja często czyszczę i smaruję tak, aby łańcuch odstał ponad 6 godzin).

To jest gęsty smar i musi mieć czas, aby wniknąć do środka ogniw! To właśnie tam łańcuch musi być nasmarowany.

Po odczekaniu kręcąc do tyłu zbieramy nadmiar smaru z łańcucha suchą czystą szmatką. I możemy jechać :). (Po pierwszej przejażdżce po smarowaniu warto jeszcze raz zebrać ew. nadmiar smaru z przyklejonym pyłem z łańcucha). I można się cieszyć dłuższą cichą i elegancką pracą łańcucha... do pierwszej ulewy/błotnej kąpieli/usłyszenia na nowo łańcucha :).

Wiecie co?

Wstyd sie przyznać ale źle założylem lancuch hahahahah :lol:

tam pomiędzy jednym kółkiem wózka przerzutki a drugim jest taki dyngs... trzeba przeprowadzić lancuch nad nim a ja bezmyslnie zalozylem pod i stąd ten harkot ocierania lancucha o ten metal :lol;

idiota ze mnie

ale zanim na to wpadlem to wlalem drugą partie smaru przez co bede miał jutro co robić (niech se powłazi głęboko) jutro bedzie trzeba ebrać nadmiar :)

Gość Gość_srebnil_*

Witam Wszystkich,

Mam takie pytanie odnośnie łańcucha. Przy mocniejszym naciśnięciu na pedała łańcuch wydaje odgłos taki jak gdyby się naciągał. Próbowałem juz go czyścić smarować i nic to nie daje. Czy jest on nadal brudny może za mało nasmarowany ( w to wątpie) a może zbyt nasmarowany. Takie małe spostrzeżenie, po przepuszczeniu łańcucha przes maszynkę do czyszczenia wypełnioną benzyną ekstrakcyjną ten odgłos po przejechaniu się kilkunastu metrów na suchym łańcuchu (bez żadnego smarowania) niemal zanikł. Co jest grane? (przebieg łańcucha i napędu 1300 km)

Wiecie co?

Wstyd sie przyznać ale źle założylem lancuch hahahahah :lol:

tam pomiędzy jednym kółkiem wózka przerzutki a drugim jest taki dyngs... trzeba przeprowadzić lancuch nad nim a ja bezmyslnie zalozylem pod i stąd ten harkot ocierania lancucha o ten metal :lol;

idiota ze mnie

ale zanim na to wpadlem to wlalem drugą partie smaru przez co bede miał jutro co robić (niech se powłazi głęboko) jutro bedzie trzeba ebrać nadmiar :(

polak potrafi :D:P:P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...