Inditu Napisano 12 Listopada 2012 Napisano 12 Listopada 2012 Cześśś, Otóż mój problem następujący: mam kolarzówkę od pewnego czasu, jednak moje piękne miasto nie jest w stanie zagwarantować mi komfortowej drogi do szkoły. Ulice, jak w każdej innej metropolii nafaszerowane są dziurami jak sznycle mięsem, przez co moje koło się porządnie zgięło. Dlatego poszukuję dobrej obręczy stożkowej, która wytrzyma ból jazdy po ulicach mojego miasta. Znacie jakieś firmy, godne polecenia? Modele? Whatever?
adas651 Napisano 13 Listopada 2012 Napisano 13 Listopada 2012 Swift Arriv - mocna, ale ciężka ok 800g Accent roadrunner - świetny stosunek cena/jakość
dawid Napisano 13 Listopada 2012 Napisano 13 Listopada 2012 AlexRims DA22, kiedyś zrobiłem 20 000km bez centrowania
lesieque Napisano 13 Listopada 2012 Napisano 13 Listopada 2012 A jeszcze ważne pytanko... Jak piszesz "kolarzowka" to na pewno między o starym rowerze który ma że 20lat (+10 do lansu) jeżeli tak jest to sprawdź czy koło na 100% jest 28"bo kiedyś korzystali z 27"...
Inditu Napisano 13 Listopada 2012 Autor Napisano 13 Listopada 2012 haha ;p dzięki, na szczęście chyba nie jestem debilem i wiem to i owo i siamto... Właśnie zastanawiałem się nad tą Swift Arriv, ale jakoś mi nie pasowała... Jakieś takie widzimisie, ale ta Accent roadrunner wygląda nieźle! I kosztuje dosyć dobrze ;p
lesieque Napisano 14 Listopada 2012 Napisano 14 Listopada 2012 Ale ja nie mówię, że jesteś debilem... Po prostu opisując problem nie sprecyzowałeś o jaką obręcz Ci chodzi, a sporo moich znajomych dopiero po zakupie dowaiadywała się, ze jaki ma rozmiar koła podczas poszukiwania nowej opony (bo patrzac jedynie na cene kupowali stare rowery, które wymagały wymiany gum)
adriansocho Napisano 14 Listopada 2012 Napisano 14 Listopada 2012 A ja zadam takie pytanie naprowadzające: jakiego rodzaju obręcz miałeś wcześniej? Jeśli miałeś jakąś najtańszą aluminiową jednościenną, albo też stalową wytłaczaną z blachy, to nie musisz szukać jakiejś pancernej obręczy- zwykła aluminiowa dwuścienna da radę. Nowe obręcze są o wiele mocniejsze niż te, co stosowane kiedyś.
twojastara Napisano 15 Listopada 2012 Napisano 15 Listopada 2012 i sprawdz czy nie masz kol 630mm bo polecane przez kolegow modele to typow 622mm
adriansocho Napisano 15 Listopada 2012 Napisano 15 Listopada 2012 i sprawdz czy nie masz kol 630mm bo polecane przez kolegow modele to typow 622mm Już o tym pisał kolega powyżej.
Inditu Napisano 15 Listopada 2012 Autor Napisano 15 Listopada 2012 Brzmi rozsądnie! Ma to przyszłość... Upewnię się jeszcze raz, czy parametry mojej obręczy są takie same i cuś wybiorę. Dzięki!
Mod Team IvanMTB Napisano 15 Listopada 2012 Mod Team Napisano 15 Listopada 2012 Kłaniam, Mavic Open Pro. Najlepsza od lat Nawet jak wjechał we mnie samochód nie pękła i dało się ją nacentrować. Szacunek... I.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.