Gość Enter Napisano 21 Kwietnia 2006 Napisano 21 Kwietnia 2006 A co ma siła w nogach do złej geometrii i mało sztywnej bocznie ramy ??? Ta wypowiedź sie tyczyła ciężaru roweru, a nie geometrii lub sztywności
Gość Gość Napisano 21 Kwietnia 2006 Napisano 21 Kwietnia 2006 Fakt że na Kellysie jakoś tak dziwnie się siedzi jak na rowerzy turystycznym ale to wszystko to jest tylko wina krótkiego mostka i podkładki pod mostkiem. Jakby wrzucić dłuższy mostek uważam że byłoby wszystko OKI z geometrią Nie trzeba go porównywzą do innych rowerów tylko do modelu Magnus który ma już inną (lepszą) geometrię a 10 mm w długości ramy to wbrew pozorom dużo !!!
sebekfireman Napisano 21 Kwietnia 2006 Napisano 21 Kwietnia 2006 Nie trzeba go porównywzą do innych rowerów tylko do modelu Magnus który ma już inną (lepszą) geometrię a 10 mm w długości ramy to wbrew pozorom dużo !!! No dobra to porównajmy - ramę 19,5. Górna rura jest dłuższa w Magnusie o 18 mm. Amorek w Magnusie jest dłuższy o 9 mm. Całkowita różnica długości od tylniego haka do zaczepów amora - Magnus dłuższy o 20,6 mm. Reszta wymiarów i kątów w Magnusie i Quartzu jest identyczna. Nie wiem czy to duże różnice czy też nie, nie wiem czy różnica kilkunastu milimetrów może odrazu zakwalifikować ramę jako g...o. Według mnie swoje robi tutaj głównie mostek - w Quartzu jest za krótki i za duży kąt wzniosu ma.
Gość Gość Napisano 21 Kwietnia 2006 Napisano 21 Kwietnia 2006 No dobra to porównajmy - ramę 19,5. Górna rura jest dłuższa w Magnusie o 18 mm. To ja ci odpowiadam to samo co każdi który zna się na rowerach 18 mm to dużo i ma to znaczący wpływ na zachowanie roweru.
Gość Gość Napisano 21 Kwietnia 2006 Napisano 21 Kwietnia 2006 nie wiem czy różnica kilkunastu milimetrów może odrazu zakwalifikować ramę jako g...o. Ja nigdzie tak nie napisałem o ramach Kellysa , one są poprostu niskiej klasy , ja to napisałem o amortyzatorach RST : , amortyzatory RST - "rusty schitt" to g..o miałem i wiem co piszę !![
Lysiak Napisano 21 Kwietnia 2006 Napisano 21 Kwietnia 2006 Zaraz sie popłacze, wszyscy albo wiekszosc uzytkownikow forum pisoczy na rowery kelly'sa. Ludzie pomyslcie ze jakby kazdy mial kase na lepszy sprzet, to wszyscy jedzilibysmy najdrozszymi wynalaskami. Moj quartz jezdzi i jedzi mi sie nim dobrze nawet rewelacyjnie. Moze dopolki nie zasiade na cos godnego wszych wygorowanych wymagan, to roznicy nie poczuje. Tak wiec zawsze jest lepiej jak wsiadasz na rower z wyzszej niz poprzedni klasy. Zreszta ten rower ma swoje przeznaczeni i swoich uzytkownikow a od nich nie slyszalem za duzo zlego, jesli wogole pisali cos zlego jego uzytkownicy. Najlepsze sa wypowiedzi typu, 2 tygodnie temu kumpel mi dal sie przejechac quartzem i mowie wam w nim cos jest nie tak. I pewnie ma racje do roweru trzeba sie troszke przyzwyczaic, jedzac codziennie rowerem prawdopodobnie lepszym wsiada koles na inny "kelly's" i cos mu niegra. Zreszta nie moze porownywac rowerow z innej klasy. Owsze amor Rst za 150zl nowy na allegro to nie jest szczyt techniki ale w 2004 roku w rowerach do 2 tys. takie wlasnie amorki byly ladowane niemal do wszystkich rowerow z tej polki. Moim zdaniem rower ten nieodbiega niczym swoim rywala ze swojej wagi. Uzytkuje go na codzien i jestem zadowolony. Jak amor sie rozleci to kupie sobie juz lepszy. A na razie moj kelly;s daje mi to czego sam wymagam od roweru. Jesli komus tego nie daje czas zmienic rower. O co chodzi z tym mostkiem? Jakos nie czuje sie z nim zle, ale moze tego nie wiem. Moze powinienem?
Enter85 Napisano 21 Kwietnia 2006 Napisano 21 Kwietnia 2006 Zgadzam się z opinią Lysiaka. Rower sprawuje się bez zarzutu. A o tym, że gdyby każdy miał kupe szmalu wszyscy bysmy jeżdzili super bikeami, juz pisałem. Kelly's Quartz Rullezzzz Sebekfireman - fajny bike masz
Krezystof Napisano 21 Kwietnia 2006 Napisano 21 Kwietnia 2006 Poza suportem i tym amorem to rower naprawdę spisuje się świetnie! Jezdziłem jeden dzien GF Wahoo i tez mi cos "nie pawowało" bo to kwesta przyzwyczajenia. Chodziło tylko chyba o wysoki trzon amora chodzilo (duzo podkladek)...
amoniak Napisano 22 Kwietnia 2006 Napisano 22 Kwietnia 2006 Qrdę wyszło w tym topicu tak jakby quartz oxygen i salamander to były makrokesze Otóż nie o to chodziło. NIe są to rowery najgorsze. nawet nie sa takie złe(chodzi tu głównie o osprzęt). chodzi o to że ich ramy są nieszczególne. Czy warte są swojej ceny? Sprawa dyskusyjna. Moim zdaniem NIE. Tak samo nie warte są tego osprzetu w który producent je wyposażył. Max powinno być Alivio. A co do geometri i przeznaczenia. chyba jest wszystko OK z tym rowerem To jeat rower ATB z przeznaczeniem na niezbyt wymagające wycieczki.
Jack Danniels Napisano 22 Kwietnia 2006 Napisano 22 Kwietnia 2006 Tak samo nie warte są tego osprzetu w który producent je wyposażył. Max powinno być Alivio. A co do geometri i przeznaczenia. chyba jest wszystko OK z tym rowerem Ładnie to ująłeś i z tą częścią posta się zgodzę. Co do reszty to mam nieco inne zdanie, ale nie będę tu następnego dymu rozkręcał Fajne rowerki, ale ramy Protec są na poziomie Alivio i lepszy osprzęt to marnotrawstwo. Lepiej zainwestowac w Magnusa.
Gość Gość Napisano 23 Kwietnia 2006 Napisano 23 Kwietnia 2006 Jestem obecnie posiadaczem Kellysa Salamandra Disc od około roku Rower ma mi służyć do wekendowych wypadów za miasto. Jako taki sprawdza się wyśmienicie. Przed Salamandrem miałem typowo wyścigowego Gianta ATX i w Giancie aż tak pocchylona pozycja mi nie odpowiadała Moim skromnym zdaniem człowiek w sklepie rowerowym naciągnął mnie na Gianta ATX, aż taki rower nie był mi potrzebny. Gianta mi ukradziono i kupiłem Kellysa Salamandra. To jest to jak kiedyś było napisane na coca coli Co do osprzętu to mie nie interesuje bo się nie psuje i nie znam się na tym. Jak by było coś nie tak, na pewno bym reklamował. Czy są tańsze rowery zapewniające podobą jakość ? Pewnie tak. Ja wybrałem ten.
mati2000 Napisano 22 Lipca 2009 Napisano 22 Lipca 2009 Witam! Zamierzam kupic rower w granicy 1000-1500zl. Bede kupowal raczej w sklepie na raty wiec allegro odpada. Na chwile obecna moj wybor padl na kellys'a quartza. Jest w ''promocji'' i po znizce kosztuje 1290zl. Zamierzam jezdzic przewaznie po asfalcie(dluzsze trasy),po sciezkach lesnych i niekiedy wyskoczyc z jakiegos hopka;). Powinnien byc wytrzymaly i w miare niezawodny. Jako ze jest to moj pierwszy zakup markowego roweru nie jestem do konca pewny i zdecydowany;|. Jesli chodzi o tego quartza to amortyzator nie budzi mojego zaufania. Jest to gila tnl 100mm skoku i ponoc jest nieco twarda(co mozna wyczytac w necie). Poza tym nie mam wiekszych zastrzezen jesli chodzi o osprzet tego quartza. Jest jeszcze do wybory drugi kelly's tylze ze z przerzzutka alivio i lepszym amortyzatorem suntour niz ta gila(dokladnie nie wiem jaki suntour,wiem tyle ze lepszy) za 1200zl. I tu moje pytanie co lepiej wybrac;)? Czy zdecydowac sie na ktorys z tych kelly'sow czy moze polecilibyście mi jakiś inny w tym przedziale cenowym?? Rower zamierzam kupic w tym tygodniu ,ale nie chce sie spieszyc zeby pozniej nie zalowac ze moglem kupic cos lepszego itp. Prosze o odp. i z gory dzieki;)
mati2000 Napisano 30 Lipca 2009 Napisano 30 Lipca 2009 Witam!Zamierzam kupic rower w granicy 1000-1500zl. Bede kupowal raczej w sklepie na raty wiec allegro odpada. Na chwile obecna moj wybor padl na kellys'a quartza. Jest w ''promocji'' i po znizce kosztuje 1290zl. Zamierzam jezdzic przewaznie po asfalcie(dluzsze trasy),po sciezkach lesnych i niekiedy wyskoczyc z jakiegos hopka;). Powinnien byc wytrzymaly i w miare niezawodny. Jako ze jest to moj pierwszy zakup markowego roweru nie jestem do konca pewny i zdecydowany;|. Jesli chodzi o tego quartza to amortyzator nie budzi mojego zaufania. Jest to gila tnl 100mm skoku i ponoc jest nieco twarda(co mozna wyczytac w necie). Poza tym nie mam wiekszych zastrzezen jesli chodzi o osprzet tego quartza. Jest jeszcze do wybory drugi kelly's tylze ze z przerzzutka alivio i lepszym amortyzatorem suntour niz ta gila(dokladnie nie wiem jaki suntour,wiem tyle ze lepszy) za 1200zl. I tu moje pytanie co lepiej wybrac;)? Czy zdecydowac sie na ktorys z tych kelly'sow czy moze polecilibyście mi jakiś inny w tym przedziale cenowym?? Rower zamierzam kupic w tym tygodniu ,ale nie chce sie spieszyc zeby pozniej nie zalowac ze moglem kupic cos lepszego itp. Prosze o odp. i z gory dzieki;) Post nieaktualny-kupilem kross'a a2
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.