Skocz do zawartości

[Serwis] Łożyska do Eggs Beaterów SL-ek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemanko.

Rozwaliłem ostatnio swoje eggs beatery sl-ki. Cóż za dużo siły w nodze : )

Ale do rzeczy, potrzebuje jednego ewentualnie dwóch łożysk, bo całego rebuilt kita nie będę kupował.

http://allegro.pl/crank-brothers-candy-rebilt-kit-cyklomania-i2734124678.html

Te łożyska z niebieskim, zna ktoś model, wielkosc, cene i gdzie mozna dostać?

Bo szkoda zakladać rebult kita na zimę, szczegolnie ze chyba i tak je zmienie ; )

Pozdrawiam

Filip

Napisano

Do piasty WTB szukałem zamienników i nie dało się znaleźć. Musiałem kupić oryginały za 48 zł/ 2 szt.

Do kółeczek KCNC znalazłem tanie odpowiedniki.

Jak wyżej. Wyciągnij i zmierz.

Wpisz wyniki tutaj:

http://www.stozek.pl/sklep.php?kod=&srwew=10&srzew=22&szerokosc=6&f=szukaj

Jeśli będą, to fajnie, jak nie to poszukaj jeszcze w innych sklepach, jednak jest marna szansa

Napisano

Pooglądaj ten sklep :

Łożysko #686 [6x13x5] 2RS | Części zamienne \ Łożyska | Sklep rowerowy - rowery, części rowerowe | Ride-Zone.pl

Jak masz "rozwalone" to najlepiej zdemontować pomierzyć i jak jest rozmiar typowy kupisz w 1 dzień jak nietypowy to pozostaje ci tylko zestaw od CB.

Pozdro

Dzieki, jutro rozbiorę drugie i zobacze.

Jakby ktoś miał pomysly to dawać.

A tak btw, na czym powstają tak ogromne luzy w crankach? Czytaj co sie zuzywa za tworzy sie luz ?

• Mod Team
Napisano

Określ o który luz Ci chodzi.

Jeżeli masz na myśli luz na skrzydełkach to z czasem może wyrabiać się sprężyna.

Również wyrabia się łożysko cierne co skutkuje luzem (luz poprzeczny to się nazywa) - możesz ruszać całym korpusem prostopadle do osi.

Na skrzydełkach też czasem robi się luz tak, że możesz nimi ruszać równolegle do osi.

Napisano

Określ o który luz Ci chodzi.

Jeżeli masz na myśli luz na skrzydełkach to z czasem może wyrabiać się sprężyna.

Również wyrabia się łożysko cierne co skutkuje luzem (luz poprzeczny to się nazywa) - możesz ruszać całym korpusem prostopadle do osi.

Na skrzydełkach też czasem robi się luz tak, że możesz nimi ruszać równolegle do osi.

Chodzi o luz całego pedała na boki wzgledem ośki. Tak jakby rownolegle do oski . Na skrzydełkach to najbardziej od sprezyn

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...