Skocz do zawartości

[suport] Leader Fox Dragstar suport

marcin33892

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Suport dobiera się do korby, a nie do ramy.

nie zgodze sie,ponieważ są różne rozmiary,takie jak 68/73mm i 83mm które dobiera sie pod ramę.A pod korbe dobiera sie tylko "typ gniazda" chyba że jest to korba z zintegrowaną osią wtedy korbe dobiera sie pod rame

Napisano

"Typ gniazda" nie wystarczy gdyż są jeszcze różne długości suportów a więc najpierw wybieramy korbę do której to dobieramy suport o odpowiedniej długości ale za razem trzeba wziąć pod uwagę szerokość mufy. Więc drogi Marcinie suwmiarka w łapę i mierzymy szerokość mufy a później coś dobierzemy :thumbsup:

• Mod Team
Napisano
Suport dobiera się do korby, a nie do ramy.

W zasadzie racja bo 99% ram to angole ... o gwincie mufy mówię ale zdarzają sie kwiatki typu np włoski :D i to też trzeba wiedzieć.

Napisano

Pan z serwisu Harfa odpisał mi tak:

W suportach typu Howitzer ważna jest linia łańcucha. Suport kupuje się w zależności jaka jest w ramie linia łańcucha. Typowo jest to 51mm.

Skąd mam się dowiedzieć jaką mam linie łańcucha ?

Napisano

To za pomocą korby i odpowiedniej długości suportu ustawia się określoną linie łańcucha, także napisz do nich jeszcze raz mówiąc iż chcesz uzyskać linię łańcucha 51mm i jaki suport jest Ci potrzebny aby osiągnąć właśnie taki "wynik"

Napisano

Zaczynamy się trochę zapętlać ;) a więc od początku :) już wybrałeś sobie korbę którą jest TRUVATIV HUSSEFELT 2.2 RG teraz potrzebny Ci tylko odpowiedni suport i o ten suport musisz zapytać w Harfie mówiąc przy okazji, że masz mufę 68mm i chcesz uzyskać linię łańcucha 51mm Simple as that :thumbsup: Mam nadzieje, że wszystko jasne :027:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...