Skocz do zawartości

[1300-1500zł]do lasu i po szosie

zawoduwa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam. za niedługo będę kupywał nowy rower i nie wiem, który kupić. często odradzają mi Krossy ( hexagony ). one naprawdę są takie złe? myślałem również o kross level a2. jeździć będę po lesie i po szosie. mam 193 cm wzrostu więc zależy mi na dużej ramie. :)

Pozdrawiam!

Napisano

Przy takim wzroście radzę 29' albo crossowy. Jeżeli pasuje Ci 26' oczywiście też możesz zostać. Polecam wybranie się do rowerowego i porównanie trzech rowerów:

-26' górski

-28' cross

-29' górski

Napisano

A czemóż to odradzają ci Hexagon'ów? Mam taką maszyną (dodatkowo siostra i szwagier też mają) i nie narzekam. Jeśli się jednak upierasz że nie może to być kross bo ludzie ci go odradzają to rozważ ofertę Unibike'a, Cube'a lub Kellys'a. Ostatnio mają fajne rowery w tej kwocie.

Jeśli przeważa szosa to cross,owy zdecydowanie.

Napisano

Osobiście mam Kellys'a i nadaje się do w/w zastosowań ,większości poruszam się po asfalcie lub drogach rowerowych ale i na utwardzonych drogach leśnych daję rade . Trekking Cross jak najbardziej tak ;)

Napisano

ja jednak wolałbym MTB. jednak częściej jeżdżę, bo lesie, a miałem teraz MTB (jeszcze komunijny) i bardzo przyjemnie mi się jeździło. no i można jeszcze zrobić jak mój kolega - wymienia opony. rowery 29' są za drogie i chyba niż poniżej 2000 zł nie da się kupić. szukałem ich, ale znalazłem tylko TEN mam niedaleko siebie rower Krossa i Sokół. przejdę się tam kiedyś i sprawdzę te krossowe, aczkolwiek bardziej bym wolał MTB.

dziękuje za odpowiedzi. :)

Napisano

więc jest jakikolwiek sens kupywać ten 29' ? czy lepiej zostać przy 26'? a co sądzicie o level a2? tam jest blokada amortyzatora więc po lesie mogę go sobie odblokować, a w jeździe po szosie zablokować.

Napisano

To w końcu ma być do 1500 czy jednak możesz wyłożyć 2000?

Osobiście uważam że 29er lepiej się prowadzi niż 26'' w dużym rozmiarze. Jeśli możesz dołożyć to na tego B2 będziesz musiał chyba poczekać bo to kolekcja 2013

Napisano

Spoko ale kupując nawet na raty lepiej określić ile chcesz/możesz wydać. Żeby nie było że ktoś cię namówił na rower 3x droższy niż początkowo deklarowna kwota. Więc wyznacz tą górną kwotę i niech to będzie już na mur-beton ani grosza więcej.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...