zawoduwa Napisano 11 Listopada 2012 Napisano 11 Listopada 2012 witam. za niedługo będę kupywał nowy rower i nie wiem, który kupić. często odradzają mi Krossy ( hexagony ). one naprawdę są takie złe? myślałem również o kross level a2. jeździć będę po lesie i po szosie. mam 193 cm wzrostu więc zależy mi na dużej ramie. Pozdrawiam!
Terrqge Napisano 11 Listopada 2012 Napisano 11 Listopada 2012 Może lepiej rower crossowy jak głównie szosa i las? /wytapatalkowane z x8
Piszaman Napisano 11 Listopada 2012 Napisano 11 Listopada 2012 Przy takim wzroście radzę 29' albo crossowy. Jeżeli pasuje Ci 26' oczywiście też możesz zostać. Polecam wybranie się do rowerowego i porównanie trzech rowerów: -26' górski -28' cross -29' górski
Gość voytec Napisano 11 Listopada 2012 Napisano 11 Listopada 2012 A czemóż to odradzają ci Hexagon'ów? Mam taką maszyną (dodatkowo siostra i szwagier też mają) i nie narzekam. Jeśli się jednak upierasz że nie może to być kross bo ludzie ci go odradzają to rozważ ofertę Unibike'a, Cube'a lub Kellys'a. Ostatnio mają fajne rowery w tej kwocie. Jeśli przeważa szosa to cross,owy zdecydowanie.
marcind Napisano 11 Listopada 2012 Napisano 11 Listopada 2012 Osobiście mam Kellys'a i nadaje się do w/w zastosowań ,większości poruszam się po asfalcie lub drogach rowerowych ale i na utwardzonych drogach leśnych daję rade . Trekking Cross jak najbardziej tak
zawoduwa Napisano 11 Listopada 2012 Autor Napisano 11 Listopada 2012 ja jednak wolałbym MTB. jednak częściej jeżdżę, bo lesie, a miałem teraz MTB (jeszcze komunijny) i bardzo przyjemnie mi się jeździło. no i można jeszcze zrobić jak mój kolega - wymienia opony. rowery 29' są za drogie i chyba niż poniżej 2000 zł nie da się kupić. szukałem ich, ale znalazłem tylko TEN mam niedaleko siebie rower Krossa i Sokół. przejdę się tam kiedyś i sprawdzę te krossowe, aczkolwiek bardziej bym wolał MTB. dziękuje za odpowiedzi.
Piszaman Napisano 11 Listopada 2012 Napisano 11 Listopada 2012 Rowery Merida - rowery, części, osprzęt, akcesoria rowerowe - producent i dystrybutor rowerów Proszę. Przy tej kwocie wiadomo, osprzęt będzie gorzszy, niektóre części droższe w porównaniu do 26'. Coś za coś. EDIT: Ops, nie zauważyłem, że dałeś ten sam w poście wyżej
zawoduwa Napisano 11 Listopada 2012 Autor Napisano 11 Listopada 2012 więc jest jakikolwiek sens kupywać ten 29' ? czy lepiej zostać przy 26'? a co sądzicie o level a2? tam jest blokada amortyzatora więc po lesie mogę go sobie odblokować, a w jeździe po szosie zablokować.
Terrqge Napisano 11 Listopada 2012 Napisano 11 Listopada 2012 Ten amortyzator w a2 działa tak jakby chciał a nie mógł. Ten jest fajny http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-kellys-quartz-red-2011.html Pełny napęd alivio, amorek ciutke lepszy (xcr), ale niestety nie jest już dostępny, a jeszcze jakieś 2 tygodnie temu można było dorwać większe rozmiary, nieźle sie na niego rzucili...
MokryxD Napisano 11 Listopada 2012 Napisano 11 Listopada 2012 Tutaj masz z fajnym amorkiem http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-kellys-oxygen-blue-2011.html?keyword=Kellys+Oxygen tylko MTB. Cenę można zbić, zamiast gratisów.
zawoduwa Napisano 11 Listopada 2012 Autor Napisano 11 Listopada 2012 wydaje mi się, że maks. to 1500 zł
zawoduwa Napisano 12 Listopada 2012 Autor Napisano 12 Listopada 2012 http://www.kross.pl/pl/2013/level-b2-29er - a co myślicie o tym krossie?
Gość voytec Napisano 13 Listopada 2012 Napisano 13 Listopada 2012 To w końcu ma być do 1500 czy jednak możesz wyłożyć 2000? Osobiście uważam że 29er lepiej się prowadzi niż 26'' w dużym rozmiarze. Jeśli możesz dołożyć to na tego B2 będziesz musiał chyba poczekać bo to kolekcja 2013
zawoduwa Napisano 13 Listopada 2012 Autor Napisano 13 Listopada 2012 może uda się coś więcej na raty.
Gość voytec Napisano 13 Listopada 2012 Napisano 13 Listopada 2012 Spoko ale kupując nawet na raty lepiej określić ile chcesz/możesz wydać. Żeby nie było że ktoś cię namówił na rower 3x droższy niż początkowo deklarowna kwota. Więc wyznacz tą górną kwotę i niech to będzie już na mur-beton ani grosza więcej.
zawoduwa Napisano 2 Grudnia 2012 Autor Napisano 2 Grudnia 2012 Witam ponownie. Mam pytanie - http://skateshop.pl/product-pol-1152915978-Rower-DECADE-Blue-Orange.html czy to jest taki typowy rower marki rower i szkoda pieniędzy na niego czy dałoby się na początek pojeździć jako na ostrym kole? kolega ze szkoły ma ostre koło, przejechałem się parę razy i stwierdziłem, że to całkiem fajne. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.