Skocz do zawartości

[Amortyzator] Epicon RLD 2011 czy 2012?

kroczu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

czy jest jakiś powód, żeby dopłacić do epicona w wersji 2012? Czy te modele się czymś różnią?

2011: http://allegro.pl/am...2773967013.html

2012: Nowy Amortyzator SUNTOUR EPICON RLD 100mm 2012 AIR (2766067085) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

( pomijając samo doświadczenie/wiarygodność sprzedawców )

może być taka i taka, Jeżeli masz w ramie tapered 1.5"-1 1.8" to kupujesz trapered jeżeli nie to 1 1.8"

Ja bym wziął nowszego ale jeżeli ciężko z kasą to warto te 40 zł zaoszczędzić

chociaż nie wiem czemu http://allegro.pl/amortyzator-sr-suntour-epicon-rld-100mm-air-kolory-i2773967013.html tu są różne anody na goleniach (im ciemniejsza tym z tego co kojarze nowszy model :)

http://www.srsuntour-cycling.com/index.php?screen=sh.product_series&tnid=3169 Popatrz sobie tutaj na roczniki 2012 i zmień na 2011 i też popatrz. Ja to widzę tylko po \zdjęciu, bo w opisie nic nie widzę, żeby była o tym wzmianka. Po prostu musisz kupić na 1 i 1/8". Raczej te ze zmienną średnicą są trudno dostępne w Polsce i miałbyś niefart nawet nie zwracając na to uwagi, żebyś taki zakupił. Tam gdzie będziesz kupował dopytaj sprzedawcy czy rura jest cała na 1 i 1/8", a nie ze zmienną średnicą. ;)

Dodam jeszcze, żę 2012 ma mocowanie hamulca w standardzie PM, a starsze roczniki w IS.

Z tego co widzę na zdjęciu z tej aukcji to jest tam również mocowanie IS, tak naprawdę wolałbym PM (mam hamulec BB7) ale w komplecie z hamulcem dostałem adaptery na 185mm i na PM i na IS, tak więc nie ma problemu, nic nie musze dokupować.

Nie patrz na stronę SR Suntour, tylko co ma sprzedawca.

Na owej stronie od zawsze była tylko dezorientacja klienta.

To na cennik dystrybutora też chyba nie mam co patrzeć, bo tam przy każdym Epiconie jest napisane max tarcza 160mm.

Może tak:

Jest mi ktoś w stanie z czystym sumieniem napisać, że Epicon RLD nie złapie mi luzów tak szybko jak XCR RL i ogólnie pożyje dłużej?

Wystosowałem pytanka do sprzedawców, jutro pewnie odpiszą...

A jeszcze tak z innej beczki, jak mi przyjdzie do głowy np zmiana skoku na 120mm to mogę wewnętrznie to zrobić w każdym epiconie, czy to kwestia konkretnego modelu, bo patrząc po schematach to chyba w każdym...?

Dopytałem sprzedawcy o numer modelu tego 2012, w odpowiedzi dostałem: Numer to sf-11, czyli to nie jest 2012 tylko 2011, czy z numerkami też suntour miesza?

A czy ktoś da radę określić mi rocznik na podstawie zdjęć z tej oferty ? Od tego sprzedawcy niestety jeszcze nie otrzymałem odpowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...