Bezio Napisano 10 Listopada 2012 Napisano 10 Listopada 2012 Cześć, ostatnio wpadłem na pewien pomysł, proszę was o zweryfikowanie jego sensu. A mianowicie - jako że zima idzie, rowerowi trzeba dać spokój. Myślałem, czy by go sobie nad łóżkiem nie zawiesić. I pytanie chyba samo się narzuca - czy to bezpieczne? Jeżeli chodzi o sam wieszak, to szału z ilością ofert nie ma.. Myślałem nad najprostszym i tanim: http://allegro.pl/wieszak-rowerow-uchwyt-na-rower-lub-na-2-rowery-i2749217229.html Nie chciałbym wydawać więcej jak 50 zł (z przesyłką) na takowy wieszak, powyżej tej kwoty ustępuję. Co myślicie?
artex232 Napisano 10 Listopada 2012 Napisano 10 Listopada 2012 Wygląda na przyzwoity, ale jeżeli chcesz go powiesić nad łożkiem to niezłe dziury będzie trzeba wiercić.
Bezio Napisano 10 Listopada 2012 Autor Napisano 10 Listopada 2012 Z tym wielkiego problemu by nie było - ściany są pokryte tapetą, więc jak by coś nie pasowało można zakleić. A może ktoś ma rower nad łóżkiem?
szybkilopez Napisano 10 Listopada 2012 Napisano 10 Listopada 2012 Ciekawe tylko jak to jest spawane, ja bym nad swoją głową czegoś takiego nie powiesił Wieszak można samemu zrobić bardzo prosto tylko przed wieszaniem roweru dobrze jest wykręcić jeden pedał i poluzować kierownicę i ustawić ją prostopadle do ramy. Nie będzie tyle odstawał od ściany i mniejszy będzie wieszak
Dromik Napisano 10 Listopada 2012 Napisano 10 Listopada 2012 Bardzo dobrze sprawdzają się wieszaki które trzymają rower za pedał.
Bezio Napisano 10 Listopada 2012 Autor Napisano 10 Listopada 2012 http://allegro.pl/wieszak-na-rower-rowerowy-nierdzewny-uchwyt-i2755380453.html taki?
Dromik Napisano 10 Listopada 2012 Napisano 10 Listopada 2012 Dokładnie o coś takiego chodziło. Tutaj masz estetyczniejsze http://allegro.pl/wieszak-na-rower-hak-uchwyt-rowerowy-rynienki-i2781082251.html Chociaż ja osobiście zrobiłem je samemu, a same rynienki wbudowałem w ścianę tak, że ich praktycznie nie widać.
marcind Napisano 10 Listopada 2012 Napisano 10 Listopada 2012 Mój rower wisi w piwnicy na feldze ,wystarczył drut wygięty w S'kę i zabezpieczony rurką gumową lub poliuretanową tak aby nie uszkadzał felg ,jeden hak w sufit i po kłopocie . Nic się niszy ani nie odkształca ,jak się boisz o felgę zawsze można zmienić zaczep na dłuższy i podhaczyć za siodło lub kierownicę albo inną cześć ramy . Koszt wieszaka - kilka zł
Bezio Napisano 10 Listopada 2012 Autor Napisano 10 Listopada 2012 Ok, dzięki za odpowiedzi, nie spodziewałem się takiego odezwu No, ale pozostaje druga kwestia - czy mając rower nad łóżkiem można być spokojnym?
Sansei6 Napisano 10 Listopada 2012 Napisano 10 Listopada 2012 Ja bym się bał, że w nocy głową przydzwonię Inna sprawa, że u mnie nie ma czegoś takiego jak koniec sezonu.... choć kiedyś w piwnicy wieszałem właśnie za felgę, by mniej miejsca zajmował.
Kluska Napisano 9 Marca 2013 Napisano 9 Marca 2013 witam przepraszam że odgrzewam temat, ale poszukuję wieszaka/haka na rower mam kilka propozycji UCHWYT WIESZAK ROWEROWY - 15,00zł (tylko czy takie wieszanie za korbę nie wyrządzi jakiejś szkody) EURO-WIESZAK ROWEROWY na rowery na rower ścienny 20,00zł (podobny do tego wyżej, tylko że ma rynienki na koła, czuli nie będzie brudzić ściany, dodatkowo rynienki można tak zamontować [w układzie V] aby rower nie przemieszczał się) WIESZAK ŚCIENNY NA ROWER MOCOWANIE ZA KOŁO - 15,00zł (przy takim wieszaniu nic nie stanie się z amortyzatorem?, hamulcami hydraulicznymi)
Dromik Napisano 10 Marca 2013 Napisano 10 Marca 2013 Pokazałeś 2 całkowicie różne rodzaje wieszaków i to jaki wybierzesz zależy od tego co potrzebujesz.
dymcio111 Napisano 10 Marca 2013 Napisano 10 Marca 2013 mam ten wieszak do wieszania za koło dobrze pod niego dorobić sobie szerszy kawałek z płyty aby przy wkładaniu koła nie babrać ściany, to samo pod tylne koło trzeba dorobić. Guma pokrywająca ten hak już się marszczy i będę musiał zakupić w jakimś sklepie gumowy wężyk i założyć. Amorka mam powietrznego jednokomorowego i heble hydrauliki. Przez całą zimę nie zauważyłem wycieków i niepokojących sygnałów, jedynie heble jak tak rower wisi to olej pewnie spływa w dół i potem miękka klamka jest. Po postawieniu roweru do poziomu trzeba trochę klamką kilka razy nacisnąć i już jest normalnie. Trochę może mało wygodne te wkładanie roweru w ten hak. Opony Schwalbe Racing Ralph Performance zwijane mam 26x2.25 mieści się
zws Napisano 10 Marca 2013 Napisano 10 Marca 2013 Polecam lidlowy: http://www.lidl.pl/s...9_3x2_79096.jpg W pewnym zakresie może też służyć jako serwisowy.
Kluska Napisano 10 Marca 2013 Napisano 10 Marca 2013 Pokazałeś 2 całkowicie różne rodzaje wieszaków tak pokazałem dwie różne metody wieszania, obie mi pasują ale która jest lepsza? prawdopodobnie zdecyduję się na wieszak na rower rowerowy nierdzewny uchwyt (3089428465) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. na takim jak będzie w lidlu również się zastanawiałem, ale te wieszane na ścianie oferują więcej miejsca
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.