Skocz do zawartości

[Wieszak] na rower.

Bezio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

ostatnio wpadłem na pewien pomysł, proszę was o zweryfikowanie jego sensu.

A mianowicie - jako że zima idzie, rowerowi trzeba dać spokój. Myślałem, czy by go sobie nad łóżkiem nie zawiesić.

I pytanie chyba samo się narzuca - czy to bezpieczne?

Jeżeli chodzi o sam wieszak, to szału z ilością ofert nie ma.. Myślałem nad najprostszym i tanim: http://allegro.pl/wieszak-rowerow-uchwyt-na-rower-lub-na-2-rowery-i2749217229.html

Nie chciałbym wydawać więcej jak 50 zł (z przesyłką) na takowy wieszak, powyżej tej kwoty ustępuję.

Co myślicie?

Napisano

Z tym wielkiego problemu by nie było - ściany są pokryte tapetą, więc jak by coś nie pasowało można zakleić.

A może ktoś ma rower nad łóżkiem?

Napisano

Ciekawe tylko jak to jest spawane, ja bym nad swoją głową czegoś takiego nie powiesił ;) Wieszak można samemu zrobić bardzo prosto tylko przed wieszaniem roweru dobrze jest wykręcić jeden pedał i poluzować kierownicę i ustawić ją prostopadle do ramy. Nie będzie tyle odstawał od ściany i mniejszy będzie wieszak :)

Napisano

Mój rower wisi w piwnicy na feldze ,wystarczył drut wygięty w S'kę i zabezpieczony rurką gumową lub poliuretanową tak aby nie uszkadzał felg ,jeden hak w sufit i po kłopocie . Nic się niszy ani nie odkształca ,jak się boisz o felgę zawsze można zmienić zaczep na dłuższy i podhaczyć za siodło lub kierownicę albo inną cześć ramy . Koszt wieszaka - kilka zł ;)

Napisano

Ok, dzięki za odpowiedzi, nie spodziewałem się takiego odezwu :)

No, ale pozostaje druga kwestia - czy mając rower nad łóżkiem można być spokojnym?

Napisano

Ja bym się bał, że w nocy głową przydzwonię ;) Inna sprawa, że u mnie nie ma czegoś takiego jak koniec sezonu.... choć kiedyś w piwnicy wieszałem właśnie za felgę, by mniej miejsca zajmował.

• 3 miesiące temu...
Napisano

witam

przepraszam że odgrzewam temat, ale poszukuję wieszaka/haka na rower

mam kilka propozycji

UCHWYT WIESZAK ROWEROWY - 15,00zł (tylko czy takie wieszanie za korbę nie wyrządzi jakiejś szkody)

EURO-WIESZAK ROWEROWY na rowery na rower ścienny 20,00zł (podobny do tego wyżej, tylko że ma rynienki na koła, czuli nie będzie brudzić ściany, dodatkowo rynienki można tak zamontować [w układzie V] aby rower nie przemieszczał się)

WIESZAK ŚCIENNY NA ROWER MOCOWANIE ZA KOŁO - 15,00zł (przy takim wieszaniu nic nie stanie się z amortyzatorem?, hamulcami hydraulicznymi)

Napisano

Pokazałeś 2 całkowicie różne rodzaje wieszaków i to jaki wybierzesz zależy od tego co potrzebujesz.

Napisano

mam ten wieszak do wieszania za koło

dobrze pod niego dorobić sobie szerszy kawałek z płyty aby przy wkładaniu koła nie babrać ściany, to samo pod tylne koło trzeba dorobić. Guma pokrywająca ten hak już się marszczy i będę musiał zakupić w jakimś sklepie gumowy wężyk i założyć. Amorka mam powietrznego jednokomorowego i heble hydrauliki. Przez całą zimę nie zauważyłem wycieków i niepokojących sygnałów, jedynie heble jak tak rower wisi to olej pewnie spływa w dół i potem miękka klamka jest. Po postawieniu roweru do poziomu trzeba trochę klamką kilka razy nacisnąć i już jest normalnie. Trochę może mało wygodne te wkładanie roweru w ten hak.

Opony Schwalbe Racing Ralph Performance zwijane mam 26x2.25 mieści się :)

Napisano
Pokazałeś 2 całkowicie różne rodzaje wieszaków

tak pokazałem dwie różne metody wieszania, obie mi pasują

ale która jest lepsza?

prawdopodobnie zdecyduję się na wieszak na rower rowerowy nierdzewny uchwyt (3089428465) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

na takim jak będzie w lidlu również się zastanawiałem, ale te wieszane na ścianie oferują więcej miejsca

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...