darekszosa Napisano 10 Listopada 2012 Napisano 10 Listopada 2012 Witam, Znalazłem na allegro taką lampke Latarka Cree Q5, zoom EDC +aku, kpl na rower 8455 (2748611102) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Mam pytania(zakłądając że ma parametry jak w opisie) Czy ta lampka nada sie do jazdy po lesie oraz po wiejskich nieoświetlonych drogach? Czy ta technilogia z diodami crre to taka ładna nazwa czy to naprawde mocno świeci?
szybkilopez Napisano 10 Listopada 2012 Napisano 10 Listopada 2012 Szaleństwa nie będzie, ale da radę się pojechać przy takiej lampce. Zasięg z lekka naciągany, ale jak nie będziesz jechał 40km/h to światła wystarczy
Dromik Napisano 10 Listopada 2012 Napisano 10 Listopada 2012 W diodach Cree drzemie wielka siła. Jeżeli nie zależy Ci bardzo na czasie to odwiedź www.dealextreme.com oraz www.swiatelka.pl można dorwać to samo za sporo mniejsze pieniądze .
dasaj Napisano 10 Listopada 2012 Napisano 10 Listopada 2012 Powinna dać radę, ale zastanów się nad drugą przymocowaną do kasku jako czołówka. Latarka na kierownicy jest fajna, dopóki jedziesz prosto, ale przyjdzie skręcić i już nie wiesz, co jest za zakrętem (bo bez czołówki nie doświetlisz).
Mathiu Napisano 10 Listopada 2012 Napisano 10 Listopada 2012 Na Twoim miejscu dozbierałbym przynajmniej do czegoś takiego http://allegro.pl/latarka-ultrafire-502b-t6-led-aku-lepsza-od-p7-i2770510938.html lub http://allegro.pl/zestaw-ultrafire-wf-502b-cree-xm-l-t6-1000-lumeli-i2782628355.html dość mała a świeci już solidnie. Na swiatelkachy było też coś opisane jak poprawić chłodzenie i będzie idealnie A tak kupisz coś słabszego, zobaczysz kogoś w terenie, że ma mocniejszą i za miesiąc będziesz zbierał kase na lepszą latarke...
darekszosa Napisano 31 Grudnia 2012 Autor Napisano 31 Grudnia 2012 Witam wszystkich ponownie, http://allegro.pl/latarka-lampka-rowerowa-akumulator-cree-q5-75w-i2906140368.html Zakupiłem sobie ową latarkę za 60 zł z przesyłką. Pieniądze które wydałem uważam za dobrą inwestycje. Pierwsze wrażenie: -fajne pudełko -solidnie wyglądająca (zaliczyła upadek na asfalt i żyje) -akumulatorek ładowarka w komplecie Przyszedł czas na nocne testy. Jazda w lesie przy prędkości do 30km/h. Latarka naprawdę daje rade. Drugi test wiejskie nieoświetlone drogi. Co się dzieje kierowcy zmieniają światła na krótkie(aż dziwne). Trafia się niepokorny, jadę na 40% światła migam mu on nic. No to moja reakcja 100%mocy i zaje zoom na maxa. Reakcja kierowcy natychmiastowa. Poprosiłem brata żeby wsiadł na rower a ja z samochodu zobaczę jak to jest z widocznością . Byłem zdziwiony że coś tak małego świeci tak ostro. Teraz minusy - fatalna ładowarka do baterii nie pasuje do standardowego gniazdka. Ma za krótkie bolce + - przez co obudowa opiera o ściankę kontaktu przedłużacza. -brak poziomu naładowania baterii (lepiej mieć w drodze zapasowy koszyk z 3xAAA). Na pełnej mocy faktycznie latarka wytrzymuje te 3 godziny na 60 % nie sprawdzałem) Także polecam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.