Skocz do zawartości

[Amortyzator] Problem z blokadą w Rock Shox Tora 302 Coil

Adamaxrs

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Niedawno kupiłem używany rower Kona Caldera, który posiada widelec Rock Shox Tora 302 Coil. Mój problem polega na tym iż po przełączeniu na blokadę amortyzator się nie blokuje praktycznie nie ma żadnej reakcji (ugina się), dodam jeszcze że na dole delikatnie sączy się olej. Czy ktoś może wie cóż to się stało i czy można to jakoś naprawić. Z góry dzięki za powięcony czas i pozdrawiam

Nie, tam jest TurnKey. Adam jeśli kupiłeś używany rower to i tak warto zrobić serwis widelca także kup olej, przygotuj klucze i do dzieła. Sam mam problem z tym tłumikiem. Blokada działa, ale z jakiegoś powodu nie działa regulacja tłumienia. Imbus jakby nie sięgał gniazda. Ktoś miał podobny problem?

• Mod Team

Za mało nie wzięło sie znikąd o ile to jest problemem. Jak wspominałem apropo tłumika MC olej mógł sie przelać w dół goleni. Należy widelec rozebrać, wyjąć oba tłumiki i wymienić uszczelki. Zalać odpowiednim olejem, na jakim powinna tora jeździć to nie wiem chyba 10w.

Zabieg ogolnie prosty ale wymaga delikatności, kleszczy segera, klucza 24 bodajże, imbusów 5mm no mieć zestaw smarowideł itd...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...