Gość ZonX Napisano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Witam Mam mały dylemat Ktorą kasete zakupic? Obydwie na 9b. w tej samej cenie 69zł Do wyboru kaseta shimano deore hg-50 lub Sram pg 950 Z tyłu mam przezutke xt i łancuch lx słyszałem tylko ze shimano jest trwalsze od srama ale to tylko pogłoski, ktos z was uzywa tych kaset? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo6 Napisano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 moj kolega ma od 8 miesiecy deore, nie narzeka wszystko dziala jak w zegarku, chociaz sram tez byle czego nie robi.. mysle ze jakosc/trwałosc jest porownywalna zagraj w marynarza i kup ta kasete na ktora wypadlo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 mam jakies dziwne przeczulenia na temat kompatybilnosci i z tego co wiem sram jest kompatybilny z shimano i odrotnie to jest bardziej ciegnie mnie w strone deorki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wania Napisano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Sam niedawno zlozyloem zestaw kaseta deore przerzutka xt łancuch lx i jestem bardzo zadowolony wspołpracuje idealnie (korba lx i przerzutka przod tez lx) pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ZonX Napisano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Sytuacja sie nieco rozjasniła... Byłem w 3 sklepach rowerowych Standardowe pytanie "Chce zakupic kasete 9b waham sie miedzy s.deore a s.pg950. sklep1 - generalnie polecam kasete srama poniewaz oni produkuja sprzet o klase wyzej w porownaniu do shimano. sklep2 - klienci skarzyli sie na kasety srama, juz po 3000 km były problemy / zjechane zebatki itp- ja bym bral deore sklep3 -A jaka posiada Pan przezutke? xt i lancuch lx - w taki razie polecam deore na Pana miejscu taka własnie bym zakupił 2:1 Podrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teddo Napisano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 oblukaj to: http://www.bikeworld.pl/?ppg=komentarze&id=733&dzial=3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 13 Kwietnia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 A jaki bierzesz do tego łańcuch? Ja raczej skłaniałbym się ku Sramowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.wa Napisano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 ja kupiem deore (sram byl drozszy) i do tego lancuch srama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 oblukaj to: http://www.bikeworld.pl/?ppg=komentarze&id=733&dzial=3 Wszystko cacy tylko wez pod uwage fakt iz autor arta ma osprzet srama a ja odworotnie mam wszystko shimano, no moze poza korba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mischa Napisano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 bytka albo niebytka oto je zapytka....naprawde problem niewart zawracania gitary i jedno i drugie bedzie działać, zakup dwa lancuchy zmieniaj je co 1000 i bedzie git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 bytka albo niebytka oto je zapytka....naprawde problem niewart zawracania gitary i jedno i drugie bedzie działać, zakup dwa lancuchy zmieniaj je co 1000 i bedzie git Ale tu nie chodzi o łańcuchy, tylko o kasety :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mischa Napisano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 heh i co z tego...niech kupi kasete deore do tego dwa lanuchy i bedzie chulać, tak jak bedzie dzialac w przypadku kasety sramowskiej, a łancuch i tak musi zmienic jak zakłada nową kasete Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deathmount Napisano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 moze pokieruj sie waga? bo jakosc jest porownywalna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ZonX Napisano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 zakupilem deorke - puki co dziala jako tako - nie mialem okazji przetestowac przez ta felerna pogode :/. Pytanie odnośnie łańcuchow - kupic drugi i i zmienic po przebiegu 1000km po nast 1000km zalozyc tamten stary czy kupic kolejny? :glare: sadze ze wtedy zjedzie sie juz kaseta i nowy lancuch moze przeskakiwac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axi Napisano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Dobry wybór kasety, co prawda Deore jest cięższa ale na pewno posłuży o wiele dłużej. Co do łańcucha, to zależy, czy chcesz stosować metodę dwóch, czy trzech łańcuchów . Jak dwóch, to załóż stary, jak trzech, to dokup jeszcze jeden... Przyjąć się powinien bez problemów (chyba, że te 1000km to po górach, w błocie po ośki i bez smarowania ). Pamiętaj, żeby po tym, jak każdy łańcuch przejedzie swoją pierwszą kolejkę wybierać do założenia ten najkrótszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.