Skocz do zawartości

[kaseta] shimano deore vs sram pg950

Gość ZonX

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam mały dylemat

Ktorą kasete zakupic? Obydwie na 9b. w tej samej cenie 69zł

Do wyboru kaseta

shimano deore hg-50

lub

Sram pg 950

Z tyłu mam przezutke xt i łancuch lx

słyszałem tylko ze shimano jest trwalsze od srama ale to tylko pogłoski, ktos z was uzywa tych kaset?

Pozdrawiam

mam jakies dziwne przeczulenia na temat kompatybilnosci i z tego co wiem sram jest kompatybilny z shimano i odrotnie to jest bardziej ciegnie mnie w strone deorki

Sytuacja sie nieco rozjasniła...

Byłem w 3 sklepach rowerowych

Standardowe pytanie "Chce zakupic kasete 9b waham sie miedzy s.deore a s.pg950.

sklep1

- generalnie polecam kasete srama poniewaz oni produkuja sprzet o klase wyzej w porownaniu do shimano.

sklep2

- klienci skarzyli sie na kasety srama, juz po 3000 km były problemy / zjechane zebatki itp- ja bym bral deore

sklep3

-A jaka posiada Pan przezutke? xt i lancuch lx

- w taki razie polecam deore na Pana miejscu taka własnie bym zakupił

2:1

Podrawiam :)

bytka albo niebytka oto je zapytka....naprawde problem niewart zawracania gitary i jedno i drugie bedzie działać, zakup dwa lancuchy zmieniaj je co 1000 i bedzie git

Ale tu nie chodzi o łańcuchy, tylko o kasety :wink:

zakupilem deorke - puki co dziala jako tako - nie mialem okazji przetestowac przez ta felerna pogode :/.

Pytanie odnośnie łańcuchow - kupic drugi i i zmienic po przebiegu 1000km po nast 1000km zalozyc tamten stary czy kupic kolejny? :glare: sadze ze wtedy zjedzie sie juz kaseta i nowy lancuch moze przeskakiwac

Dobry wybór kasety, co prawda Deore jest cięższa ale na pewno posłuży o wiele dłużej.

Co do łańcucha, to zależy, czy chcesz stosować metodę dwóch, czy trzech łańcuchów :). Jak dwóch, to załóż stary, jak trzech, to dokup jeszcze jeden... Przyjąć się powinien bez problemów (chyba, że te 1000km to po górach, w błocie po ośki i bez smarowania :)). Pamiętaj, żeby po tym, jak każdy łańcuch przejedzie swoją pierwszą kolejkę wybierać do założenia ten najkrótszy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...