Andys Napisano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Witam, jakie klocki polecacie do hamulców hydraulicznych Shimano wymienionych w temacie (do wszystkich modeli jest ten sam typ klocka)? Osobiście posiadam 535 z fabrycznymi okładzinami żywicznymi Shimano - M07-S. Okładziny te nadają się tylko i wyłącznie do jazdy w suchym terenie, gdyż wiosenne błoto uszczupliło ich stan prawie do zera w przeciągu 150km. Teraz pytania: 1. jakich klocków użwacie ze swoimi M535, M585, M600, M765, M800, M965? 2. Czy warto kupować oryginalne metaliki Shimano M06 za 68zł, czy może takie klocki: Accent spiekane będą lepsze, cena praktycznie taka sama? 3. Czy spiekane klocki z powyższego linka to metaliki, półmetaliki, czy może jeszcze jakiś inny rodzaj? 4. A może nie warto wydawać takiej kasy na metaliki i wystarczą mi półmetaliki: Accent półmetaliki które są prawie o połowę tańsze? Tarcze, które posiadam to model XT na 6 śrub, czyli SM-RT75. Rozumiem, że bez obaw mogę z nimi używać klocków metalicznych. Dodam, że zależy mi na trwałości, chciałbym przynajmniej 2000-3000km. zrobić na jednym komplecie klocków, jednak i cena nie pozostaje bez wpływu na podjęcie decyzji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birdman Napisano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 a wiesz ze mam dokladnie ten sam problem z dokladnie taka sama konfiguracja?? widac bloto w okolicach lodzi jest zabujcze dla tych hampli a co do tych standardowych klockow to sa tragiczne; mi piszcza nawet jak jest sucho... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Bardzo dobre są zamienniki BBB - miałem je raz założone dla próby - czuć znaczną różnicę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birdman Napisano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 co by tak temat nie umarl to napisze ze kupilem klocko metaliczne shimano xtr; traz tylko musze je dotrzec i zobaczymy jak sie beda sprawowac; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birdman Napisano 3 Maja 2006 Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 klocki spisuja sie niezle; niestety piszcza gdy jest mokro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.