Andys Napisano 13 Kwietnia 2006 Napisano 13 Kwietnia 2006 Witam, jakie klocki polecacie do hamulców hydraulicznych Shimano wymienionych w temacie (do wszystkich modeli jest ten sam typ klocka)? Osobiście posiadam 535 z fabrycznymi okładzinami żywicznymi Shimano - M07-S. Okładziny te nadają się tylko i wyłącznie do jazdy w suchym terenie, gdyż wiosenne błoto uszczupliło ich stan prawie do zera w przeciągu 150km. Teraz pytania: 1. jakich klocków użwacie ze swoimi M535, M585, M600, M765, M800, M965? 2. Czy warto kupować oryginalne metaliki Shimano M06 za 68zł, czy może takie klocki: Accent spiekane będą lepsze, cena praktycznie taka sama? 3. Czy spiekane klocki z powyższego linka to metaliki, półmetaliki, czy może jeszcze jakiś inny rodzaj? 4. A może nie warto wydawać takiej kasy na metaliki i wystarczą mi półmetaliki: Accent półmetaliki które są prawie o połowę tańsze? Tarcze, które posiadam to model XT na 6 śrub, czyli SM-RT75. Rozumiem, że bez obaw mogę z nimi używać klocków metalicznych. Dodam, że zależy mi na trwałości, chciałbym przynajmniej 2000-3000km. zrobić na jednym komplecie klocków, jednak i cena nie pozostaje bez wpływu na podjęcie decyzji.
birdman Napisano 13 Kwietnia 2006 Napisano 13 Kwietnia 2006 a wiesz ze mam dokladnie ten sam problem z dokladnie taka sama konfiguracja?? widac bloto w okolicach lodzi jest zabujcze dla tych hampli a co do tych standardowych klockow to sa tragiczne; mi piszcza nawet jak jest sucho...
Gavron Napisano 13 Kwietnia 2006 Napisano 13 Kwietnia 2006 Bardzo dobre są zamienniki BBB - miałem je raz założone dla próby - czuć znaczną różnicę
birdman Napisano 23 Kwietnia 2006 Napisano 23 Kwietnia 2006 co by tak temat nie umarl to napisze ze kupilem klocko metaliczne shimano xtr; traz tylko musze je dotrzec i zobaczymy jak sie beda sprawowac;
birdman Napisano 3 Maja 2006 Napisano 3 Maja 2006 klocki spisuja sie niezle; niestety piszcza gdy jest mokro...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.