Skocz do zawartości

[klocki hamulcowe] które do M535, M585, M600, M765, M800, M965

Andys

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jakie klocki polecacie do hamulców hydraulicznych Shimano wymienionych w temacie (do wszystkich modeli jest ten sam typ klocka)? Osobiście posiadam 535 z fabrycznymi okładzinami żywicznymi Shimano - M07-S.

Okładziny te nadają się tylko i wyłącznie do jazdy w suchym terenie, gdyż wiosenne błoto uszczupliło ich stan prawie do zera w przeciągu 150km.

Teraz pytania:

1. jakich klocków użwacie ze swoimi M535, M585, M600, M765, M800, M965?

2. Czy warto kupować oryginalne metaliki Shimano M06 za 68zł, czy może takie klocki: Accent spiekane będą lepsze, cena praktycznie taka sama?

3. Czy spiekane klocki z powyższego linka to metaliki, półmetaliki, czy może jeszcze jakiś inny rodzaj?

4. A może nie warto wydawać takiej kasy na metaliki i wystarczą mi półmetaliki: Accent półmetaliki które są prawie o połowę tańsze?

Tarcze, które posiadam to model XT na 6 śrub, czyli SM-RT75. Rozumiem, że bez obaw mogę z nimi używać klocków metalicznych.

Dodam, że zależy mi na trwałości, chciałbym przynajmniej 2000-3000km. zrobić na jednym komplecie klocków, jednak i cena nie pozostaje bez wpływu na podjęcie decyzji. :)

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...