vitesse Napisano 24 Marca 2013 Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 jak szeroki w barach to sie nie ma co dziwic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 24 Marca 2013 Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Może Pudziana... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 24 Marca 2013 Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 a może po prostu do trików... ja jak miałem mtb do streetu czy bmx'a to miałem kiery w okolicach 660cm zawsze, acz chętnie bym spróbował zakręcić 180 na takiej szerokiej, to sporo ułatwia. Niektórzy ładują kiery 780 i im wygodnie, więc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusto Napisano 24 Marca 2013 Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 z przednim hamplem ku**a do trikow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Fixed Gear Gallery :: raleigh triple triangle Biedna korba :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusto Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Smiesznie wyglada, ale wydaje mi sie, ze jest on na obreczach 26'' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Jak dla mnie masakra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rufus414 Napisano 30 Marca 2013 Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Widział kto takie cudo ?? ewentualnie takie https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/861203_417321501686973_751862890_o.jpg lub takie https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/579747_415142778571512_1607198137_n.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dao Napisano 30 Marca 2013 Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 ładnie to wygląda, ale nie sposób na tym jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 30 Marca 2013 Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 WOW!!! http://www.pedalroom.com/bike/wayne-kotzur-custom-pursuit-10453 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dao Napisano 30 Marca 2013 Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 kocur (: kierownica kosmos, nie wyobrażam sobie jazdy na pionowym chwycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 31 Marca 2013 Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Nazwa adekwatna do roweru Gdyby nie kolor ramy, byłby ideał! No jeszcze można się przywalić do kąta mostka, mógłby być bardziej równoległy do górnej rurki, albo i ostrzejszy... ale można wybaczyć OPS... Skid nie siadł Jakiś czas temu ktoś mówił o blacie z lewej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreeek Napisano 31 Marca 2013 Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Jak cog dobrze skontrowany, to chyba nie zrobi wielkiej różnicy Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezarider Napisano 31 Marca 2013 Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Z piastami nie ma problemu- na rynku jest mnóstwo piast z gwintami zębatka/kontra po obydwu stronach kołnierza. Tu bardziej chodzi o korbę, jeśli zamienisz lewe ramię z prawym, to podczas jazdy pedały się będą odkręcały. W przeciwieństwie do korb bmx'owych, nie widziałem torowych rozwiązań z napędem po lewej stronie- bo i po co? BMXowcy stosują LHD, bo wolą grindować prawą stroną, w torówkach uważam to za bezsens. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 31 Marca 2013 Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 W przeciwieństwie do korb bmx'owych, nie widziałem torowych rozwiązań z napędem po lewej stronie- bo i po co? BMXowcy stosują LHD, bo wolą grindować prawą stroną, w torówkach uważam to za bezsens. No wiesz, jeżdżenie z blatem po prawej stronie jest takie mainstreamowe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grooby666 Napisano 31 Marca 2013 Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Jak się jeździ na klejonej zębatce, to bezpieczniej jest z napędem z lewej - w razie czego stracisz napęd, a nie hamulec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezarider Napisano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Jeżdżenie na ostrym z klejoną zębatką to kaleczenie roweru. Na ostrym kole jeździ się po to, żeby czuć jedność z rowerem, a nie niepewność. PS. jeżdżenie w dzisiejszych czasach na klejonych piastach szosowych, kiedy "torowe" piasty joytecha kosztują 40zł, jest czystą głupotą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 co ja przeczytałem. bezpieczniej na klejonce na odwrót. stając na korbach na podjezdzie wybijesz sobie zęby o kierownice . ekstra zatrzymujac klejonke ktora sie rozkleja zdarzysz sie jorgnać ze cos jest nie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreeek Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 No way. zatrzymujac klejonke ktora sie rozkleja zdarzysz sie jorgnać ze cos jest nie tak Pod warunkiem ze nie zorientujesz się o tym wjeżdżając pod maskę auta, bo klejonka puściła Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasiasty Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Co Wy macie z tymi klejonkami? Rozkleiła Wam się kiedyś piasta, że tak marudzicie? Czy koledzy słyszeli, że komuś w Australii puściła? Jak się dobrze zaklei to nie puści i koniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Nie popieram głośno tego rozwiazania , ale sam na zime mam takie koło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobbudowniczy Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 5 tal temu przez tydzień latałem na blacie z drugiej strony i to lipa. nie wiem jak to się dzieje ale podczas jazdy czuć jakoś inaczej rower i masakra z przenoszeniem roweru bo ładujesz sobie łańcuch pod pachę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papista Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Chyba że jesteś leworęczny, zią:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shenn Napisano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Co Wy macie z tymi klejonkami? Rozkleiła Wam się kiedyś piasta, że tak marudzicie? Czy koledzy słyszeli, że komuś w Australii puściła? Jak się dobrze zaklei to nie puści i koniec. Mi puściła, i uwierz, że to bardzo chujowe uczucie kiedy musisz gwałtownie zahamować, zapierasz się i bum rower jedzie dalej. Tyle dobrego, że to była młoda godzina i mały ruch na drodze. Jeśli ktoś ma rower do lansu i buja się 5km/h to niech jeździ na klejonce, w innym przypadku nie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Trudno nie zgodzić się że należy wybierać bezpieczeństwo. Choć przy ogołacaniu miejskich rowerów z hamulców trudno czepiać się samej piasty, Może i statystycznie częściej puszcza klej niż, rwie się czy spada łańcuch, Brak hamowników bynajmniej nie jest ujmą, lecz zaletą w oczach wąsko ogumionej sfixowanej bandy rowerzystów... Prawda. Co to za różnica czy pod tramwajem leży kolarz z klejoną piastą czy bez łańcucha... Życie na krawędzi.... A do merititum 1500 km katowania po lasach i po mieście, na miękko bo 39/16. Z szuraniem opony po lesie nie dla skidów tylko ekwilibrystyki między korzeniami. I co z tyłu? Szosowa piasta z kontrą suportową, bez żadnego kleju, ale porządnie i nie batem tylko kluczem nastrojona. I co do tego? no to że przez lata na forach zawsze mówiłem o tym że dwa hamulce to mam zawsze itp.... A te koło o którym pisze to założyłem na chwilę, i tak z 1200, 1300 km jeździło "przez chwilę", oczywiście bez tylnego hamulca, cały czas pod nogą na dohamowaniach ( a h. przód tylko na zjazdach używany). No ja wiem że mogłem zerwać łańcuch ja wiem, nie mądry byłem. ( Szczególnie że "na twardo" szarpania jest w terenie naprawdę więcej niż na mieście, co chwilę stoi się na korbach na byle piachu czy wydmie i przepycha korbami na pałę.) Także nie ma reguł, ale powinien być zdrowy rozsądek. Jeśli ktoś nie bawi się piastami zębatkami od nastu lat może niech lepiej trzyma się z daleka od klejonek. Piasta normalnie ostra z dwoma gwintami za 50 zł to jest w tej chwili dobre rozwiązanie, i nie wiem po co sięgać po szosowe opcje jak u mnie, sam miałem wybór chyba 130 nowatec i 30 szosowa no to złożyłem koło 100 zł tańsze ale nie było na rynku tych tanich wynalazków.... Teraz robiąc tanie koło w błoto ( już nie przełaj tylko normalne MTB wybrałem właśnie tego taniego Joytecha, i to właśnie dlatego że jest na kulkach, i mi wystawiona na błoto maszyna nie skoroduje na beton jeśli rower przez tydzień postoi bez jazdy.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.