elberet Napisano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 novatec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 domyślam się, że po założeniu sterów wszystko wróci do normy. swoją drogą, piękny sprzęt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 grzegosz Zobacz pod jakim kątem z główki ramy wychodzi rura sterowa. Jak się włoży rurę sterową widelca do główki ramy, bez montowania sterów i postawi na kołach to koła się rozjeżdżają. Niby tutaj naciągnął to mostkiem, ale to za dużo nie daje. Po założeniu sterów, widelec odejdzie od główki ramy o jakieś 3mm, ale po naciągnięciu wszystkiego będzie to samo, bo rura sterowa nie będzie pod kątem, tylko równo wzdłuż główki i koło się cofnie. Takie jest moje zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Koła przegięte trochę, a już w ogóle tragiczne są logo niektórych producentów na takich stożkach - cane creek i lightweight okupują pierwsze miejsca tej "listy przebojów" IMHO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Ja bym się nie obraził jakby ktoś dał mi te koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Ja też, ale tylko dlatego, że bym je opylił zaraz Swoją drogą - jakiej długości jest wentyl w tych szytkach? Chyba, że jeszcze jakaś przedłużka jest założona. Taka wersja znacznie bardziej przyjemna dla oka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davken Napisano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Ja swojego czasu jeździłem na takim czymś, teraz leży w garażu na emeryturze... http://www.google.pl/imgres?q=apollo+excel&um=1&hl=pl&client=opera&hs=AB&tbo=d&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=QVWKwniOTcD_2M:&imgrefurl=http://www.bobsdeals.co.uk/product_info.php%3Fproducts_id%3D59&docid=inHJ-30k7j7RkM&imgurl=http://www.bobsdeals.co.uk/images/apollo-excel.jpg&w=750&h=563&ei=fZoBUcWbKKiB4ASNnIDwAQ&zoom=1&iact=hc&vpx=150&vpy=10&dur=2653&hovh=194&hovw=259&tx=136&ty=114&sig=111090857599522514163&page=1&tbnh=149&tbnw=211&start=0&ndsp=23&ved=1t:429,r:1,s:0,i:84&biw=1152&bih=751 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 nie wściekła nie krótka , wszystko ok , tylk oza gruba dolna rura tudziez pod zlym kątem i widelec nie od kompletu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 koła są piękne, wszystko jest piękne... teraz przeczytałem o tym rowerze, faktycznie wada fabryczna ramy, rury pospawane pod złymi kątami i wyszło jak wyszło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 e e e miałem zbliżona geometrię w moim rozjechanym przez BMW rowerze, i w połączeniu z klasycznym wyprzedzającym widelcem z szosy było to najcudowniejsze geo do jazdy po mieście więc w czambuł bym nie potępiał tej ramy tylko ją objeździł z normalnym widelcem a nie prawie prostym... Choć ocena zdjęć może mylić moje oko, bez kątów trudno coś mniemać mniemywać, no i jeszcze jest szansa że istnieje wyższy proty widelec, ale sam wolałbym niski z wyprzedzeniem niż wyższy zmieniający kąt... Jak ktoś ma gdzie zawiesić to mogę podrzucić na mejla moją ramę do wglądu poglądu... sam też miałem konflikt z oponą po podbiciu główki i wtedy już długością widelca dystans trzeba było ratować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobbyRob Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Dzięki elberet. gdzieś się kiedyś spotkałem już z tą nazwą, trochę poszukałem i znalazłem model - piotrkowski suchar. a tak serio spotkał się ktoś i wie z ciekawości co to może być za piast? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 nie wściekła nie krótka , wszystko ok , tylk oza gruba dolna rura tudziez pod zlym kątem i widelec nie od kompletu Nie jest wściekła i nie jest krótka? Wysokość dolnej rury się zmienia w tym rowerze, to fakt, ale powiedz mi od czego według Ciebie zależy kąt dolnej rury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 na velospace jest wątek o tym, źle pospawana rama, firma się przyznała do wadliwej serii po czym wychu*ała klienta a widelec owszem, od kompletu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 od kątu dolnej rury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Dzięki elberet. gdzieś się kiedyś spotkałem już z tą nazwą, trochę poszukałem i znalazłem model - piotrkowski suchar. a tak serio spotkał się ktoś i wie z ciekawości co to może być za piast? tam skąd przyjechałeś nie macie internetu? to są torowe koła cane creek i piasta jest ich integralną częścią. nie kupisz jej osobno. koła zresztą też przestali produkować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TaZ Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Polska bieda na fgg.com: http://www.fixedgeargallery.com/2013/jan/2/JakubKowalski/JakubKowalski.htm http://www.fixedgeargallery.com/2012/dec/5/mieskoarmatnie_gmail/mieskoarmatnie_gmail.htm Na obu obrazkach brakuje jedynie flaszki 0,5, żeby trafić w ogólnoświatowy stereotyp Polaka ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Oj tam, każdy jeździ na czym może i na co jego stać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TaZ Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Oj tam, każdy jeździ na czym może i na co jego stać... Tam rowery, rowerami, ale głównie chodzi o tło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 No rzeczywiście... Bułka tarta i kajzereczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Śliczny miętusek Gustowny sprzęcik! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 jedyne bianchi na columbusie max na jakie natrafiłem ever. widziałem je wcześniej i dlatego zapamieałem. chociaż wideł wygląda na inne rury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 3 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Nie signle, nie ostre ale jakoś w klimacie i z mojego miasta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atrxevu Napisano 3 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 jaram się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 3 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Tak w temacie Nie dość, że fajna, to jeszcze skill'a ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.