Jedrasek Napisano 18 Maja 2013 Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rufus414 Napisano 19 Maja 2013 Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/376913_309460882520243_939890970_n.jpg Dwa widelce = 2 opcje skręcania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TaZ Napisano 19 Maja 2013 Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/376913_309460882520243_939890970_n.jpg Dwa widelce = 2 opcje skręcania ? film z tym cudem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rufus414 Napisano 19 Maja 2013 Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Kozak! Zastanawiam się jak się na tym jeździ? Chciałbym się przejechać. Jak wrócę do domu to sobie ogarnę co i jak w tym temacie. Miał ktoś z was z tym styczność ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu333 Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Kozak! Zastanawiam się jak się na tym jeździ? Chciałbym się przejechać. Jak wrócę do domu to sobie ogarnę co i jak w tym temacie. Miał ktoś z was z tym styczność ? Rufus DS8 UMK? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rufus414 Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 @grzechu333 ocb?!?!?!?!?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolunio Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Św Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 No comment... Haahahha, dopiero teraz zauważyłem co jest w tle, czy to jest jakaś kopalnia? Inne kolorki też są, co to k**** jest, jakiś hipsterski dystrykt, wzgórze inaczej myślących?! https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151385168361710.1073741830.44058811709&type=3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedrasek Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 He he. Rama Da Rose i koła Cambaglino Small. To chyba dla jakiegoś dzieciaka. Fajny pomysł i świetne wykonanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Patrząc po rozmiarze względem tego gościa po prawej, to raczej nie. Pewnie taki a la miejski nieskładający się składaczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Wczoraj zobaczyłem podobny zaplot w sieci i stwierdziłem że warto spróbować Dzisiaj jazdy próbne. na razie jeżdzone pod domem. Kółko się trzyma Jak będzie działać to kółka trafią na allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 He he. Rama Da Rose i koła Cambaglino Small. To chyba dla jakiegoś dzieciaka. Fajny pomysł i świetne wykonanie. To mini velo. W Japonii na to moda jest. Ja też się tym podniecam. Dawid, z czego są te szprychy, z siatki ogrodzeniowej? Wygląda nieziemsko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 zwykłe szprychy 2.0mm cnspoke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rufus414 Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Fajnie to wygląda! Zastanawiam się jak jest z wytrzymałością w praktyce? Kółeczko jak i zaplot raczej nie dla fanatyków odchudzania swojego roweru.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vinorafix Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 a mi się taki zaplot wybitnie nie podoba, wygląda to jak stara wybebeszona wersalka leżąca pod śmietnikiem, wiecie - wystające sprężyny oczywiście to tylko moja subiektywna opinia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedrasek Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Mnie również się ten zaplot nie podoba. Przypomina mi to koło po konkretnym wypadku. Śmiem też twierdzić że wcale nie jest tak zielono z wytrzymałością i centrowaniem tego tworu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aciek Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 A mnie się podoba. Z wytrzymałością i centrowaniem na pewno stosunkowo kiepsko, ale jako ciekawostka - czemu nie? I doceniam oryginalność. Poza tym OK jest, moim zdaniem, rowerem w którym można sobie pozwolić na takie eksperymenty i ekstrawagancję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
segate Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Zaplot wybitnie OP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Na logikę to wytrzymałość identyczna jak przy normalnym kole, może poza szprychami w miejscu zgięć. Centrowanie też prościzna. Piekłem jest ustalenie równomiernego naciągu. Z drugiej jedna strony to siły naciągu rozchodzą się na kilka szprych, więc i koło sztywniejsze i mocniejsze, a w razie awarii pozostałe szprychy trzymają kształt. Gdyby jeszcze tylko była możliwość zespojenia tych sprych po wycentrowaniu to wogóle mogły by być nieze parametry dla takiego koła. Wysyłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusto Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Masz zla logike. Poszperaj sobie po necie i poczytaj o zaplataniu kol i odnosnie 'udziwnionych' zaplotow a sie przekonasz czemu tak niewiele osob decyduje sie na takie zaploty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 dobra, zamiast gadać o jakiś kiepskich+brzydkich zaplotach, zapodajcie jakieś ładne rowery, np: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Snowflake itp. to jeden wielki brzydki syf! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Masz zla logike. Poszperaj sobie po necie i poczytaj o zaplataniu kol i odnosnie 'udziwnionych' zaplotow a sie przekonasz czemu tak niewiele osob decyduje sie na takie zaploty. W pekinie nad basenem olimpijskim wybrano właśnie tego typu konstrukcję, bo wada jednego elementu przenosi siły na wszystkie sasiednie i dach się trzyma dalej. Właśnie dlatego pisałem, że szkoda, iż nie można zespoić szprych w miejscach łączeń. Wysyłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 dlaczego nie mozna ? nawet zwykla opaska samozaciskowa typu zip, cos wzmocni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.