Skocz do zawartości

[Ciekawe ostrokołowe aukcje] allegro i ebay oraz sklepy internetowe III

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co wiem to nie ma flickera, tylko coś takiego http://www.gromada.waw.pl/

Ale nie wiem czy jest po co tam wchodzić.

Cena 1900zł za ramę na zamówienie. Ale na najtańszych rurkach i bez żadnych udziwnień. Za tą na columbusie SL, cała w chromie, z fikuśnymi mufkami i przyświrowaną poprzeczką pewnie sobie krzyczy z 3500zł

Kto w ogóle cos u niego zamawia to ja nie wiem.

Dokładnie. Ceny z kosmosu. Dla porównania pewnego dnia potrzebowałem widelec prosty z piwotami. Ciężko taki znaleźć w odpowiedniej długości i wyglądzie. Napisałem więc do gromady. Na najtańszych rurach krzyknął niecałe 500zł. Taki sam u Rychtarskiego 350zł.

masz jakieś zdjęcie? na 100% to jest super? ja jeśli znajdę kiedyś niewielkiego to na pewno się skuszę, tylko nie spotkałam się do tej pory z niczym mniejszym niż 56.

Tak, jestem pewny.

To super na columbusie sl.

Fotki są np tu.

http://ostrekola.pl/forum/gallery/image_page.php?album_id=2&image_id=16

W tej galerii jest jeszcze kilka fotek jak poklikasz.

Czy mi się wydaje, czy ten człowiek chce sprzedać wszystkie te koła za 80zł?

http://allegro.pl/kola-mavic-campagnolo-ambrosio-colnago-i3066540301.html

http://allegro.pl/korby-campagnolo-record-pista-165mm-torowe-144bcd-i3069617343.html

To uczucie gdy spojrzy się na zdjęcie i chwilę potem zwróci się uwagę na cenę, bezcenne :P

Co do kół to raczej na pewno chodzi o pojedyncze sztuki i tą ofertę można traktować bardziej jako ogłoszenie, trzeba dzwonić do gościa i się dogadywać.

Też widzę że korby wystawione po raz drugi. Ciekawe dlaczego koleżanka z forum się rozmyśliła.

Cena raczej normalna, można trafić taniej, można też kupić drożej.

Kurcze grzegosz, o czym Ty mówisz? Jak można porównywać klasyczną campę pistę z korbami sram omnium? Pierwsze to kwintesencja klasycznej torówki, drugie to kwintesencja współczesnej torówki, coś zupełnie odwrotnego i nie wiem czy ktoś kiedykolwiek miał dylemat czy kupić to czy to, bo to przecież dwie różne bajki, dwa różne rowery.

Za piękną cenę omnium podałeś, bo trzeba liczyć minimum 750zł z przesyłką, co nie zmienia faktu że wychodzi taniej niż komplet campy. Na allegro dostajemy same ramiona i musimy dokupić jeszcze blat, śruby kominy i suport, chcąc mieć wszystko z grupy record pista wyda się i tak więcej niż te 750zł.

Utrzymuje się głównie z przerabiania ram szosowych na torowe. Ceny wtedy są mniejsze niż 1000zł, więc prędzej czy później się sprzedają. Bo ram robionych na zamówienie u niego od podstaw nie widziałem wiele.

Paweł jest zawodowym fotografem a przygode z framebuildingiem traktuje raczej hobbystycznie

wygląda trochę jak samodzielna przeróbka :D

mariano, może i tak, od jakiegoś czasu po prostu przestała na mnie działać kultowość części, bardziej praktyczność i stosunek cena-jakość. Jak mam dać Xpln, to chcę, aby ta część była niezawodna i najlepsza w swojej cenie. ;) dlatego też wolałbym Truvativ'a Omnium (niby ta sama fabryka co sram, jednak te drugie są droższe, podobnie z korbami szosowymi z tych 2 firm, jakieś pewnie drobne różnice są) ze względu na sztywność, efektywność jazdy i chociażby gwarancję. Poza tym fajnie wygląda klasyczna rama na mufach z nowoczesnym osprzętem, np taka właśnie korba czy koła w carbonie-o tym chyba coś wiesz? ;)

A propos.

Ustrzeliłem takie same hamulce na aukro, tyle że mają popękane plastiki, zaślepki śrubek.

Ma ktoś może pomysł jak coś takiego dorobić.

O kupnie nowych raczej niema mowy :/

Jeszcze jedno, czy można gdzieś kupić tulejki dystansowe do tych hamulców.

W moich są one strasznie długie i przez to za bardzo odstają od ramy.

Nie za fajnie to wygląda.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...