Skocz do zawartości

[kupię/sprzedam] ogłoszenia. Cz. 2

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Bo pewnie różnicy i tak nie wyczuję między alu za 50 zł a za 129 zł.

Ale wyczujesz różnicę między sztycą z offsetem (Ritchey) i bez (Amoeba).

Napisano

Do ostrego kola chyba jest lepsza sztyca bez offsetu. Szczególnie jeśli lubimy jeździć z wysoka kadencją i mamy krótkie korby, powinniśmy mieć siodło bardziej wysunięte do przodu. Chyba, że ktoś lubi jeździć na nosku siodła.

Napisano
Do ostrego kola chyba jest lepsza sztyca bez offsetu.

...

Nie ma uniwersalnego rozwiązania typu 'ta lepsza, a ta gorsza'. To kwestia indywidualna, bo takie własnie jest ułożenie ciała danej osoby na rowerze z konkretną geometrią, ustawieniem mostka/kierownicy, siodełka oraz korb, czyli biorąc pod uwagę wszystkie 3 miejsca oparcia ciała na rowerze.

To tak jak z siodełkiem - nikt nikomu nie doradzi idealnego pod jego 4 litery, bo tyłek tyłkowi nierówny.

A tak poza tym, to chyba nie najlepszy temat do zapytań o kwestie techniczne.

P.S.: Gdzie jest ta pierdzielona opcja samousuwania postów?!?!

Napisano

kupię:

1x obręcz mavic gp4 (lub podobną) 28szprych , krawędzie w idealnym stanie !

1x obrecz mavic gp4 (lub podobną) 32 szprychy krawędzie w idealnym stanie !

szytkiszytkiszytki

Napisano

32 szprychy krawędzie w idealnym stanie !

czyli że nówki co nigdy okładzin hamulca nie dotykały

czy w sensie że było hamowane ale ścianki nie są wytarte do grubości ścianki puszki po piwie?

mam ambrosio crono f20, jak coś to wal pw, to wyślę fotki to sam ocenisz stan krawędzi.

Napisano

Sprzedam sztyce Zooma 26,4 za 20zł und frisziping. Czarna, slady po wkładaniu do połowy, chyba 350 albo 400mm. Cena do nego.

Napisano

Kupię ostre koło z ramą 52cm do 1000zł, najlepiej w kolorach: czarny, niebieski, czerwony.

Przydałby się jeden hamulec, bo zaczynam dopiero przygodę z ostrym kołem.

Napisano

Sprzedam sztyce Zooma 26,4 za 20zł und frisziping. Czarna, slady po wkładaniu do połowy, chyba 350 albo 400mm. Cena do nego.

da się ten czarny przerobić na srebrny? bym wziął, ale nie chce mi się z tym za dużo bawić...

Napisano

Zabawy papierami wodnymi trochę będzie, przerabiałem już kiedyś czarnego Zooma na alu-lusterko, trochę pracy kosztowało. Ale da się zrobić.

Napisano

Poszukuję:

- ramion korby165mm bądź mniejszej na kwadrat

- mostek 40-60mm calowy szosowy

- lekkie czarne siodełko

- kółko do przodu w rozmiarze 650c (trispoke, hed 3 itp.)

- kółko do tyłu aerospoke bądź inne tego typu

Najlepiej pisać na PW :)

Napisano

Galerie uaktualnione, tak jak wcześniej wysyłka z pierwszej możliwa po wpłacie, z drugiej pod koniec stycznia.

@kaemes jeśli pasują ci ciut wyższe (Mach2CD2) to zajrzyj to pierwszej galerii, mam kółka na nich, przednie nówka tył prawie nówka, mogę ci same obręcze pogonić, tylko 32h są obydwie. GP4 mam tylko na 36 niestety, one rzadko występują z inną liczbą dziur.

Napisano

oddam lub zamienię

kierownica ergo gięta, szosowa 44 cm c-c, cannodiale mocowanie os 31,8 mm czarna,

nowa,

sprzedam za 50 zł

lub

zamienię na kierę podobną mocownie 25,4mm, 44 cm, rowki pod linki hamulca

może być używana i srebrna.

pyt na pw

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...