kosiarzp Napisano 13 Marca 2013 Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Co do kiery to nie wiem co to jest dostałem od znajomego. Tymczasowo musi taka pozostać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hedggehogg Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Jaram się i nic się nie dzieje, wiec się pochwale nową ramą: Zrobiona w 1969r przez jednego z braci Soens. Rurki Reynolds 531c, mufki Prugnant, haki Campagnolo, korona widelca Cinelli Pista, rozmiar 50x50, waga ~2,5kg z widelcem i sterami. Sztos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SixFeetDeep Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 kocur jakich malo chociaż jak sie tak dłużej przyjrzeć to przeraza mnie odległość geja od obręczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Bardzo fajna rama, ogroomny overlap Tylko razi różnica między prześwitami. Między przednią oponą a rurką ukośną jest minimalny prześwit, a między tylną oponą a podsiodłówką jest kilka razy większy. Mało widać na zdjęciu, ale chyba jeszcze jest miejsce w hakach żeby zbliżyć koło. Można pokombinować z wielkościami zębatek, a jak bardzo mało brakuje do zapięcia łańcucha, to można delikatnie ostrożnie pogłębić haki. W sumie to tylko kosmetyka i gdyby się czepiać kosmetyki to mało by z tego roweru zostało bo za estetycznie się na tym zdjęciu nie prezentuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hedggehogg Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 jak stopnieje śnieg to będzie nowy łańcuch, już mi się nie chce bawić teraz ze skuwaczem, prawie na końcu haków jest koło. nie ma tej poprzeczki na dole więc może być i ~2mm tak jak z przodu. każdy krzyczy o tym overlapie, a ja jadąc dziś ~20km nawet o tym nie pomyślałam, przyzwyczajenie. kiedys zrobie ladne zdjecia, jak go skoncze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 O jaką poprzeczkę chodzi? Co do overlapu to to nie jest nic strasznego. Kierownicą mocno skręca się tylko przy prędkości kilku kilometrów na godzinę, nawet jak się zahaczy butem o koło to nic się nie dzieje. Torowy rower służy raczej do szybkiej jazdy, czym większa prędkość, tym większym łukiem pokonujemy zakręty i więcej się pochylamy, wtedy praktycznie nie istnieje overlap. Ja, zawsze jak ktoś nieogarnięty chciał się "karnąć" na wychuchanym rychtarskim, mówiłem że jak chce to niech wsiada, ale niech uważa bo przeleci przez kierownicę na pierwszym zakręcie. W ten sposób większość się rozmyślała, a ja byłem spokojny o rower że nie pojawią się na nim żadne "ślady użytkowania". Najbardziej w twoim rowerze mnie razi korba. To ofmega? No i do zwartej sprinterskiej ramy jak dla mnie bardziej pasuje baranek niż bycze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek190 Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 chodzi chyba o to: http://flybike.pl/zdjecia/111-niemoje/93.jpg btw: 69'? wolę młodsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hedggehogg Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 tak, poprzeczka co na zdjęciu. korba sugino. będzie strada. będzie też cinelli criterium. i inne koła. i pedały. stay tuned. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Nie ma znaczenia czy jest poprzeczka czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hedggehogg Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 w mojej poprzedniej ramie nie dało się najgłebiej możliwie włożyć koła, bo zahaczało o tęże poprzeczkę, więc ma znaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 To nie wiem jak mozna tak zlutowac rame, zeby nie bylo mozliwosci korzystania z calosci hakow. U mnie w superze jest poprzeczka, a kolo mozna wsunac tak gleboko ze opona prawie dotyka rurki podsiodlowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TaZ Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 W prawdzie niewiele widać, ale wygląda na bardzo fajny rower @hedggehogg. Bycze rogi z taiwanu, czy starszej produkcji? Jak starszej to jakie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hedggehogg Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 eh, nie chce mi się z tą poprzeczką tłumaczyć, nieważne. kierownica to Syntace TT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczecinek Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Jakoś przez ten kokpit kojarzy mi się z rowerem dao na starym kokpicie;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dao Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Bo to ten sam kokpit (: Gdzie wyrwałaś ramę, że znasz jej historię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hedggehogg Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 od bardzo ogarniętego kumpla. ps. doszła pw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dao Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Szkoda, że z campą się nie udało. Byłaby miazga. ps. Twoja doszła, a moja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hedggehogg Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 kwestia czasu. ps. ehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 A co mialabys mi tlumaczyc? W twojej poprzedniej ramie poprzeczka byla zamontowana niewystarczajaco blisko mufy suportowej, dlatego obcieralo. Nie oznacza to ze w bardzo zwartej ramie nie moze byc poprzeczki przy suporcie, bo jak jest to z glowa zrobione, to w niczym nie przeszkadza. Co do byczych syntace -nie wiem czy tu juz oglaszalem, jak tak, to przepraszam. Mam na sprzedaz kierownice syntace x-pro 3.0 ultralite. Jak ktos zainteresowany, to prosze pisac na priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hedggehogg Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 nie chce mi sie robic zdjec zeby Ci pokazac o co mi chodzilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrrurek Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Taki nowy pocinacz składany dla dziewczyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rufus414 Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Za######iście wygląda.. nic tylko zazdrościć Też teraz będę sobie składać coś w podobie tylko najpierw trzeba kaskę ogarnać .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mian Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 mrrurek, no fajnie wygląda. Odrobinę mi tylko gripy nie pasują. Bardziej by mi się tu widziały bez kołnierzy. Ale ogólnie git :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 20 Marca 2013 Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 proszę się nie kłócić. każda rama jest budowana z pewnym zamysłem , w radzieckiej ramie najprawdopodobniej byly uzywane wąziutkie szytki rzędu 19c. Wiele razy spotykalem sie z ramami ktore mialy "zmlotkowany" tylny mostek nawet! poniewaz kolo nie wchodzilo dalej niz na sam koniec haków. Pamiętajmy że są to ramy wyczynowe mierzone pod konkretnego zawodnika a nawet konkretny tor , a nie pod oponę 23c i ulicę. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dao Napisano 20 Marca 2013 Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Super ukończony (: W najbliższym czasie tylko kosmetyka, polerowanie sztycy i słoneczko na przodzie. http://www.pedalroom.com/bike/romet-super-10374 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.