Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta... Cz. 2

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo fajna rama, ogroomny overlap :D Tylko razi różnica między prześwitami. Między przednią oponą a rurką ukośną jest minimalny prześwit, a między tylną oponą a podsiodłówką jest kilka razy większy. Mało widać na zdjęciu, ale chyba jeszcze jest miejsce w hakach żeby zbliżyć koło. Można pokombinować z wielkościami zębatek, a jak bardzo mało brakuje do zapięcia łańcucha, to można delikatnie ostrożnie pogłębić haki.

W sumie to tylko kosmetyka i gdyby się czepiać kosmetyki to mało by z tego roweru zostało bo za estetycznie się na tym zdjęciu nie prezentuje.

jak stopnieje śnieg to będzie nowy łańcuch, już mi się nie chce bawić teraz ze skuwaczem, prawie na końcu haków jest koło. nie ma tej poprzeczki na dole więc może być i ~2mm tak jak z przodu. każdy krzyczy o tym overlapie, a ja jadąc dziś ~20km nawet o tym nie pomyślałam, przyzwyczajenie. kiedys zrobie ladne zdjecia, jak go skoncze

O jaką poprzeczkę chodzi?

Co do overlapu to to nie jest nic strasznego. Kierownicą mocno skręca się tylko przy prędkości kilku kilometrów na godzinę, nawet jak się zahaczy butem o koło to nic się nie dzieje. Torowy rower służy raczej do szybkiej jazdy, czym większa prędkość, tym większym łukiem pokonujemy zakręty i więcej się pochylamy, wtedy praktycznie nie istnieje overlap. Ja, zawsze jak ktoś nieogarnięty chciał się "karnąć" na wychuchanym rychtarskim, mówiłem że jak chce to niech wsiada, ale niech uważa bo przeleci przez kierownicę na pierwszym zakręcie. W ten sposób większość się rozmyślała, a ja byłem spokojny o rower że nie pojawią się na nim żadne "ślady użytkowania".

Najbardziej w twoim rowerze mnie razi korba. To ofmega? No i do zwartej sprinterskiej ramy jak dla mnie bardziej pasuje baranek niż bycze.

A co mialabys mi tlumaczyc? W twojej poprzedniej ramie poprzeczka byla zamontowana niewystarczajaco blisko mufy suportowej, dlatego obcieralo. Nie oznacza to ze w bardzo zwartej ramie nie moze byc poprzeczki przy suporcie, bo jak jest to z glowa zrobione, to w niczym nie przeszkadza.

Co do byczych syntace -nie wiem czy tu juz oglaszalem, jak tak, to przepraszam. Mam na sprzedaz kierownice syntace x-pro 3.0 ultralite. Jak ktos zainteresowany, to prosze pisac na priv.

proszę się nie kłócić. każda rama jest budowana z pewnym zamysłem , w radzieckiej ramie najprawdopodobniej byly uzywane wąziutkie szytki rzędu 19c.

Wiele razy spotykalem sie z ramami ktore mialy "zmlotkowany" tylny mostek nawet! poniewaz kolo nie wchodzilo dalej niz na sam koniec haków.

Pamiętajmy że są to ramy wyczynowe mierzone pod konkretnego zawodnika a nawet konkretny tor , a nie pod oponę 23c i ulicę.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...