Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta... Cz. 2

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Nie jest to jakoś tragicznie pogięte, więc spoko.

Z tego co widzę na tym zdjęciu to i górna rurka jest lekko wygięta i ukośna, widelec też jest delikatnie cofnięty. Ale można jeździć :)

Nie wiem czy da się coś takiego po prostu naprostować.

Ja jak przeleciałem przez samochód to górna rurka i ukośna były tak wygięte, że przednie koło wyprzedziło dolną rurę :D nie dało się nawet prowadzić roweru na dwóch kołach, bo przednie nie przechodziło pod rurą i było cały czas skręcone w lewo.

ukośna, za kazdym razem jak na nią patrzę to nie jestem pewna czy prosta czy krzywa. wideł sam w sobie jest prosty, jak główka pójdzie nieco do góry to on pójdzie delikatnie do przodu. myślę, że do wyklepania. a jeśli nie, to jak mówię, nawet na plus póki się trzymo w kupie, i tak pewnie mnie ta rama przeżyje

Ja kiedyś ścigając się z kolegą pozbyliśmy się dwóch ram :D Tyle że on stalówki za 59zł, a ja carbo-alu gianta cadexa za 400zł (rozkleił się na mufie suportowej) na szczęści przyjęli mi to na gwarancje bo powiedziałem że strzeliło w trakcie jazdy. Za to jego rama tak się zgieła że haki widła były cofnięte za główkę ramy :D

Jezeli gorna jest nawet minimalnie ruszona to ukosna tez musi byc. Nie ma szans zeby tylko gorna byla wygieta, ona sie przeciez nie wydluzyla. Rownowaga zawsze musi byc.

Widel tez powinien isc w lini prostej z rura sterowa, a na zdjeciu wyglada jakby byl troche wygiety.

Ale nie wazne, i tak fajna ramka. Teraz bardziej agresywna :P

Habla

Razem w cos wjechaliscie, czy jak?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...