Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta... Cz. 2

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

i "NIE ROZUMIEM" a nie "nie rozumie" ON NIE ROZUMIE - JA NIE ROZUMIEM.

Ja też nie pisze jak polonista, bo nie mam czasu, ale bez przesady - nie dziw sie że są pociski, bo sie nie da Ciebie poprostu czytać typie.

tez mam faze na fajne ostre z takim bagiem z przodu, piekne maszyny, mam nawet swojego ideała, niby prosty, ale chwile sie człowiek przyjrzy - "orurowanie" z alu, koła, korby, HI - TECH

i ta skrzyneczka... :)

2469154944_e5c536d56f_b.jpg

co do gripów - SPRZEDAM SWOJ PATENT, A CO!

- polecam sznurek pocztowy na taśmę dwustronną, dośc wygodne, wygląda super surowo bio eco i super tanie :) zakonczone oczywiscie korkiem od wina!

tu na jednym z moich mieszczuchów

p4pb6420680.jpg

p4pb6420679.jpg

i plus taki, że mozemy sobie całą kiere owinąc, kolejny - sznurek kosztuje 3zł i starczy na 2 rowery chyba i jeszcze jeden plus - przykladowo w brico marche - widzialem roznokolorowe sznurki!

Napisano

Kiedys tez zrobilem sobie takiego rosta.

Sama woda malo daje. Ja zlewalem woda rame i widelec, a potem mokre sypalem sola.

Jezeli ktos chce "ubrac" w rdze jakas w miare wartosciowa rame, to nie polecam. Rdza tak gleboko wchodzi w metal, ze potem zeby to usunec, trzeba niezle wycieniowac rurki :P

Napisano

ten rower umarł juz z 3 razy, teraz jest czoperem w czarnym macie, juz na tych fotach widac bylo jak na dole gięła sie podsiodlowa, ten rower non stop dostawał w pipe.

a rdze wychodowalem tak, ze najpierw na zywca szlifierka z tarcza listkowa zdjelem farbe, przypielem rower na miescie, w zimę - chlapę - i poplynelem na dwa tygodnie na praktyki w morze - zastałem rower z rozpieprzonym tylnym kołem (widac na fotach ze jest 26 :D) i w efektownym roscie, a normalnie, polewa się wodą z solą.

blotniki byly alu, nierdzewne : P

to byl taki fristajl, rower do katu, ogolnie nie polecam, raczej nieodwracalny mod (chyba ze ktos se pozniej znowu wypiaskuje... ) szkoda ramy, no i brudzi, chociaz mozna tez rdze pomalowac bezbarnwym, wtedy mogą wyjsc jeszcze fajniejse efekty:)

Napisano

zdjelem [...] przypielem [..] poplynelem

Adaaasko, przy całej mojej sympatii do Twoich projektów i tym samym Twojej osoby - skoro już zacząłeś pouczać innych to weź się też za polszczyznę chłopie, bo to jak piszesz czasowniki w pierwszej osobie kończące się w czasie przeszłym na "ąłem" to taka sama wiocha jak jego "nie rozumie". I to na pewno nie jest kwestia braku czasu, jak piszesz.

Napisano

Przepraszam że nie cały rower, ale nie mogłem się powstrzymać :P

Mój mostek w końcu wśród żywych :D

Ze względu na to że kilka osób się jara tematem, pozwalam sobie dodać zdjęcia.

Przed:

8389570743_af89e40cb3_b.jpg

i po:

8390653578_3b82361fba_b.jpg

Napisano

Oczywiście że trzeba idealnie wygładzić element, bo powłoka galwaniczna w żadnym stopniu nie wygładza i nie wypełnia powierzchni. Ja tego sam nie robiłem, tylko oddałem do przygotowania.

Nie wiadomo co to za mostek. Wiadomo że torowy i stary. Kupiłem na ebayu. Odkąd go mam, przyglądam się wszystkim stalowym mostkom jakie widzę w starych torówkach w sieci, w większości są to cinelli pista, zdarzają się też inne, podobne do mojego, ale identycznego jeszcze nie widziałem.

Napisano

Torowy Jaguar... dafuq? W każdym razie mogłaby to być zarąbista ramka, tylko komu będzie się chciało odtwarzać oryginalne malowanie :/

Napisano

Jeden juz byl komu sie chcialo. Patrz na rower ivosmo :P

Nie odtworzony w stu procentach jak byl oryginalnie, ale na swoj sposob zinterpetowany. Podobnie bedzie z moim superem -oryginalne malowanie lekko ztuningowane :)

Napisano

Kolejny torowy jag wypływa. Mojemu raczej stosunkowo daleko do oryginału, chociaż pierwotnie był w dużo lepszym stanie niż ten z aukcji.

Napisano

Szacunek ivosmo, bardzo fajny jest ten twój romet :)

W sumie, to mi jak najbardziej chciałoby się odrstaurować takiego rometa, tylko na razie za biedny na takie projekty jestem. Bardziej mi chodziło o odtwarzanie oryg. malowania, bo wiadomo, że jak ktoś kupi ramkę za >200zł, to da ją do piaskowania i pomaluje. Mam tylko nadzieję, że będzie mu się chciało odtworzyć grafiki na ramie, a nie powstanie kolejny bezimienny rower pomalowany lakierem proszkowym.

Napisano

Ten Jag torowy to jest malaria, jak ktoś to kupi do jeżdżenia to winszuję, moim zdaniem pójdzie do piasku, proszek i na handel i jakiś jeleń go kupi nie wiedząc co jest w rurach

Obym się mylił, moze ktoś go weźmie do kolekcji i na ścianę albo do garażu tylko....

ALe to kolejny przykład na to że nie warto kupować ramy już wyproszkowanej, bo w niej mogą siedzieć rury rdzą prawie na wylot cieniowane....

Mufy pewnie mają się lepiej bo więcej stali ale rury rejnoldsa w tym przypadku są zbyt cienkie żeby w cuda wierzyć, może jakaś radziecka produkcja z kanalizy przetrzymała by takie wżery , ale nie ten Jag... choć przy spokojnej jeździe może i wytrzyma troszkę ale ja bym się bał.... Inna sprawa że jeździłem na Wichrze zimowo, i wystarczyło go wysuszyć co dzień i rdza nie brała, nie w taki sposób, ten Jag chyba musiał pod jakąś wilgotną wiatą albo w kanale garażu z rok poleżeć jak nie więcej żeby go tak spurchliło... Moje rejnoldsy sypały się rdzą ale po wierzchu, nie kwitły dalej.... ale po dniu na mieście wracały na noc do ciepła i sucha.

To miejsce wygląda najgorzej:

http://img20.allegroimg.pl/photos/oryginal/29/52/83/03/2952830394_5

Może i jakieś spawanie kiedyś tam było... wlot skośnej przy suporcie też podejrzany. Jak się w coś wjedzie, dziurę konkret, to może się zrobić rower składany, i co z tego że po piasku będzie pięknie stal wyglądać jak będzie tej stali ciut z cienko... Ładne te kalkomanie, i o dziwo chrom trzyma się nieźle

Napisano

Aukcje znalazlem chyba chwile po wystawieniu, bo jeszcze nikt nie licytowal. Mialem nadzieje ze nie wiele osob sie zainteresuje i tak kolo stowki moge za niego dac. Zostawic tylko rame widel i stery, poplukac troche w odrdzewiaczu, zeby lekko spowolnic proces rozkladu i powiesic na scianie dziada, bo fajna ciekawostka w oryginalnym malowaniu.

Tylko wyobrazcie sobie jak trudno bedzie wszystko zdemontowac. Pewnie zapieczone i spojone na stale jest to co siedzi w tym secie.

Najlepsze, ze kolo ktory rame sprzedaje, ma w mailu nazwe "inzynieria rowerowa", a po pytaniu czy jest gwint do sciagacza w korbie, powiedzial ze nie wie.

Napisano

rama ivo była new old stock :D

Licytują sie jak źli o tego zardzewialca , a chciałem go łyknąć za pięć dych pomalować i zrobić z niego szyld , gdybym kiedyś wpadł na pomysł otwarcia warsztatu/sklepu.

Rama ivo trafiła do mnie z magazynu gdzie leżała przez 30pare lat , miała jedynie rdzawy nalot tu i ówdzie , a to ? to jest http://www.youtube.com/watch?v=8t2WXH3r1Cw

te mufki z małoszlachetnej stali przegniły na wylot

Napisano

Na tym trupie bałbym się jeździć w ogóle. A co do mojej ramy to w sumie z czasem koncepcje się zmieniają, teraz bym ją zostawił w oryginalnym stanie chyba ale to se ne vrati. Teraz za to wjedzie klasyczna szosa, w której tylko trochę wypoleruję osprzęt, także równowaga będzie zachowana.

Napisano

Moje pierwsze ostre koło:

2a5dahk.jpg

2crvek3.jpg

Leader 725:

- widelec Leader ( aluminiowy )

- koła Alexrims, piasty BLB

- korby BLB Track

- sztyca Smica Pro

- siodełko Bontrager, na razie przełożone z MTB. zbieram na Specliazed takie z "rowkiem".

- przełożenie 47x16

- łańcuch Sunrace

- licznik Simga BC 509

- kierownica Csepel + mostek "Goto" Csepel

W przyszłości obniżę kierownicę, kupię dłuższy mostek żebym mógł umieścić na nim licznik, no i chyba muszę zacząć rozglądać się za sztycą z offsetem ( Smica Comp offset 16mm lub coś z większym offsetem ) + blat większy o 2-3 zęby. W sezonie dokupię białą lub czarną klamkę hamulcową.

Obecny kolor sztycy to "biały poler" czy zwykły biały będzie identyczny jak biel ramy bo do tego będę zmierzać ?

Marzył mi się biały Aerospoke na przód, ale skoro to jest z karbonu to na moje okoliczne drogi nie ma sensu, poza tym musiałbym zarobić te 1500 :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...