NorbiBxl Napisano 17 Marca 2015 Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Niestety nie jetse to ostre ale singiel wiec dupy tu nikomu nie urwie ale jezdzi Black Devil - 73 Sweet Bastard Project Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoMbi Napisano 17 Marca 2015 Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Plompuje ktoś Gatorskiny powyżej 10 bar? Bo znalazłem że zwijane ultrasy mają do ~8.2, a poprzednie inne continentale chyba m.in. przez przepompowanie wykończyłem (ew. były na skraju zanim guza nie złapały). Ciekawi mnie jak to wytrzymują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 21 Marca 2015 Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 A po co pompować powyżej 10 bar? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Niestety nie jetse to ostre ale singiel wiec dupy tu nikomu nie urwie ale jezdzi Black Devil - 73 Sweet Bastard Project Ja myślę że dupę to co najwyżej Tobie urwie jak na tym singlu bez hamulców pojedziesz jeździć :-) Jak hamujesz swoją drogą? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NorbiBxl Napisano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Ja myślę że dupę to co najwyżej Tobie urwie jak na tym singlu bez hamulców pojedziesz jeździć :-) Jak hamujesz swoją drogą? :-) Pablo w tylnej osce jest torpedo z hamulcem wiec dramatu nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacKub95 Napisano 19 Maja 2015 Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Siemano jestem nowy w temacie Ostrego kupiłem taki rower możecie ocenić może coś podpowiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasiasty Napisano 25 Maja 2015 Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Gotowiec ze sklepu? Jeździ? Co tu podpowiadać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mloody Napisano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Poniżej moje ostre. Waga jak na foto 6.8 kg. śmiało komentujcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabudza Napisano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 no mloody pozamiatałeś ;p Takie ostre to ja rozumiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedrasek Napisano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Wsadź riser i strapy, a będzie prawilnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 3 Czerwca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Przecie to Szpec... Choćbyś go wytarzał w złocie i diamentach nic mu już nie pomoże A już na pewno nie ma sensu krzywdzić relatywnie przyjemnie (jak na Szpeca ofkors) wyglądającego roweru giętą kierą i jakimiś paściacko wyglądajacymi platformami z paskiem Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mloody Napisano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Za nic nie zamienię SPD na strapy to raz. A dwa to tylko baranek czy to tradycyjny czy compact ale baranek. Co do speca da jeszcze rade trochę gram zrzucić ale póki co jest ogień Jeszcze kilka fotek ) Musze dorwać jakiegoś fotografa i dobre otoczenie bo pole to chyba nie pasuje trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NorbiBxl Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 fajnie fajnie ale spinke wsadzilbym od wewn strony blatu tak tylko mowie bo jakos razi w oko poza tym fajny diabel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 spinke wsadzilbym od wewn strony blatu Przede wszystkim obrócić spinkę, powinna być założona rozcięciem przeciwnie do ruchu łańcucha (do tyłu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grooby666 Napisano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Ja osobiście w instrukcjach łańcuchów zawsze widziałem rozcięciem w przód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Jeszcze z czasów PRL'u pamiętam, że rozcięciem do tyłu: KMC tez zaleca w tę stronę: http://issuu.com/kmcchain/docs/connlinstr_springclip_gb/1#signin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mloody Napisano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Garloc masz racje. Sram również zaleca rozcięciem do tyłu. Za pierwszym razem było git. Później czyściłem napęd i mi to umknęło. W rowerze zmieniłem mostek na speca pro set 110 z większym kątem ( nie chce póki co skracać rury sterowej ) oraz siodło na speca chicane team 155 mm - nawet przyjemna kanapa. Fotki jak da rade wrzucę wieczorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grooby666 Napisano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Ok, ale właściwie jakie znaczenie techniczne ma kierunek spinki? : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Jak będzie otwarta do przodu to gdy zaczepi o coś zapinka spadnie i łańcuch się rozepnie. W motocyklach dawnej daty ponoć nawet pod wpływem wibracji potrafiła się rozpinać (zasłyszane, osobiście nigdy na takim moto nie jeździłem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedrasek Napisano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 @@IvanMTB, Ja rozumiem, że przez internety trudno wyczuć ironię, ale bez przesady. Kto o zdrowych zmysłach proponowałby taką zamianę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grooby666 Napisano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Jak od 7 lat na ostrym jeżdżę, tak od 7 lat zapinka jest otwarta wewprzód. I nigdy nic się nie stanąwszy, nie wiem jak zdolnym by trzeba być, coby sobie opisane kuku zrobić. : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Trzeba użyć "trochę" siły żeby ją normalnie zdjąć a co dopiero żeby miała przypadkiem gdzieś zahaczyć. Wibracji w rowerze jak w jednocylindrowcu też na próżno szukać. Ale mimo wszystko jakoś też daję rozcięciem do tyłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Pamiętajcie, że w rowerze innym niż ostre siła działa na łańcuch tylko w jedną stronę.W ostrym natomiast działa w jedną jak się pedałuje, a w drugą jak skiduje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wieteska Napisano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Nie, na łańcuch działa zawsze jedna i ta sama siła - rozciągająca (przynajmniej dopóki pracuje w jednej płaszczyźnie). To, czy jest rozciągany w górnym, czy dolnym biegu, nie ma żadnego znaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NorbiBxl Napisano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 hehehe ja sadze, ze co najmniej 2 (tak pamietam z fizyki z czasow jak jeszcze dinozaury chodzily po ziemi) ale kto by tam wnikal kazdy sobie wpina swoja spinke jak mu sie podoba w koncu to on zaliczy glebe lub zgubi lancuch jak cos sie rozepnie wiec jego sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.