gremson Napisano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Kotter's Racing Team Triomphe (1982) *Rury:Columbus Aelle*Haki: Gipiemme Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel4freak Napisano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 bycze z dropem i klamka do nich wchodząca w rurę i będzie dużo lepiej i tak btw. zdjęcia robi się od strony napędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wenabike Napisano 16 Marca 2014 Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Jako, że swojego szoska oddałem do malowania a jeździć na czymś trzeba, poskładałem takiego szatana z dostępnych mi części rama to Francek Moser z widełem Cinellikokpit cinelliKorba Gipiemme Piasta tył Dura ace 7600 przód 105Obręcze rigidaSiodło turboStery, sztyca i suport Campagnolo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresowiak Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 musisz mieć ze 2m wzrostu:) aha, naciągnij łańcuch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wenabike Napisano 18 Marca 2014 Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Czubek mej głowy znajduje się prawie 190 cm nad podłogą. A łańcuch już jest naciągnięty, muszę przyznać że to nie jest takie proste zadanie w pojedynkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasiasty Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Elegancka ramka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoMbi Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Oho, zauważyłem, że nie pochwaliłem się po update'cie, a już jakiś rok minął ;D Wymieniony mostek na piękny Cinelli i zmieniony mustache na bycze (wczoraj jeszcze zmieniłem przednie koło na Mavica z niższym stożkiem, przez co wygląda ciut mniej groźnie i się chwalić nie będę, ale zyskałem jakieś 400g) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasiasty Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 400 g na samej obręczy?! Czy w sumie tak wyszło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoMbi Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Literówka, miało być 300g Z czego jest to bardziej orientacyjna różnica, nie umiałem jakoś "niezaprzeczalnie dobrze" tego zważyć, więc może być i 230g - mimo wszystko różnicę dało czuć się w ręce, trzymając oba koła (zaplecione, bez dętek i opon). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 jeśli te obręcze to były swifty 40mm, to jedna waży ponad 700g, jeśli 50mm to ~900, więc zakładając koło na "normalnej" obreczy zyskujemy najbidniej 200g, a i więcej też się da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kartezjusz Napisano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 W końcu po długim staniu w garażu sprzęt zmontowany! Można sobie pośmigać wieczorkami po mieście... Nie pytajcie na jakim sprzęcie... poprostu budżetowa maszyna, która idzie jak burza! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresowiak Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 wygląda tak bardzo przeciętnie, że aż nie ma co napisać. I dobrze, żaden złodziej na nim oka nie zawiesi. Dla mnie jest to największa zaleta OK. Najważniejsze, że się wygodnie i ekspresowo przemieszcza na nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kartezjusz Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Jest dobrze... taka opinia tylko mnie uspakaja. Generalnie założenie było takie, żeby przede wszystkim śmigał. Kwestie wizualne nie odgrywają wielkiego znaczenia... Chodzi o to, żeby nie trafił w niepowołane ręce. Już jeden rower w życiu straciłem... W każdym razie z tyłu flip-flop i już przestawiłem się na ss, ze względu na zajechane kolana ostre musiałem odpuścić! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 W końcu po długim staniu w garażu sprzęt zmontowany! Można sobie pośmigać wieczorkami po mieście... Nie pytajcie na jakim sprzęcie... poprostu budżetowa maszyna, która idzie jak burza! Spoko maszyna! Ile Ty masz wzrostu? Rama nie wygląda na małą i dodatkowo mocno wyciągnięta sztyca i mostek. No i co tam młodzież teraz ma z tymi kolanami...?! ;-) Ja przerzuciłem się jakiś czas temu na wolnobieg i zaczęły mnie kolana nap***, kiedy wróciłem do ostrego, to jak ręką odjął! dziwne, ale tak u mnie to działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kartezjusz Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Spoko maszyna! Ile Ty masz wzrostu? Rama nie wygląda na małą i dodatkowo mocno wyciągnięta sztyca i mostek. No i co tam młodzież teraz ma z tymi kolanami...?! ;-) Ja przerzuciłem się jakiś czas temu na wolnobieg i zaczęły mnie kolana nap***, kiedy wróciłem do ostrego, to jak ręką odjął! dziwne, ale tak u mnie to działa. Heh, wzrost 189... Rama właśnie nie jest wcale duża... rura pod siodłem ma chyba 56cm... No jakoś się mieszcze na maszynie a dzięki dużej różnicy wysokości siedzenia i kierownicy mogę się szybciej rozpędzić... Kolego,... kolana to 10 lat gry w kosza no i pozrywane więzadła! Przejechałem na ostrym naprawdę niewiele. Po parunastu kilometrach zaczyna chrupać w stawach więc musiałem przełożyć. Jest ok! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 @Kartezjusz: ...a jak w kosza to zwracam honor ;-) sam miałem poważną kontuzję kolana grając w kosza. Od tamtej pory chrupie w kolanie (to o czym piszesz), ale póki noga podaje to się jeździ na ostrym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grooby666 Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Pinkność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Stacjonarne ostre. Miałem już wrzucić jakiś czas temu ale temat się wczoraj ruszył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kartezjusz Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 to jest dopiero pinkność. patent z tylnimi rolkami jest mistrzowski! :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresowiak Napisano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Grzegosz - 9,5/10 za brak baranka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 nie będę se na ulicy łamał pleców na baranku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 wersja proto, powoli będzie z tego godny bajk, AJ HOŁP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaSpecylak Napisano 7 Maja 2014 Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perzon Napisano 9 Maja 2014 Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.