newman88 Napisano 1 Września 2013 Udostępnij Napisano 1 Września 2013 A taki się zrobił ... kiedy leci na Allegro.. ? ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dao Napisano 1 Września 2013 Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Może ten mi się nie znudzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomww Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Raleigh Sirocco więcej zdjęć w lepszej jakości http://tufotki.pl/09yi3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 6585gram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 6 Września 2013 Udostępnij Napisano 6 Września 2013 w piaście hamulec torpedo i dwa automatyczne biegi Jak to automatyczne biegi? Możesz napisac jak to działa i ile kosztuje i gdzie szukać czegoś takiego. Składam singla w przyszłym tygodniu i własnie myslę nad kołami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaW Napisano 6 Września 2013 Udostępnij Napisano 6 Września 2013 jak zaczynasz szybciej jechać to załącza się wyższy bieg, jeden jest taki, żeby ruszyć, drugi do szybszej już jazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Rama: Romet Super Columbus SL 56cm Suport: Shimano BB-7500 NJS Stery: Shimano HP-7500 NJS Korba: Shimano FC-7500 165mm NJS Blat: Shimano 7500 52t Sprocket: Shimnano SS-7600 NJS 16t Kontra: Shimano HB-7600 NJS Mostek: Nitto Jaguar Steel 100mm NJS Kierownica: Nitto B125 Cr-Mo 370mm NJS --> do wymiany na B123 Pedały: MKS Royal Nuevo NJS Noski: MKS ALU M NJS Paski: Toshi Leather NJS Siodło: Brooks Team Proffesional Sztyca: Zoom Aero 27.2mm --> do wymiany na coś lepszego Koło przód: Shimano WH-R561 (Shimano 105) Koło tył: -Obręcz: Shimano WH-R501 -Piasta: Custom Novatec (24H, low flange, FAG bearings, bolt-on, no logo) -Szprychy: Shimano WH-R501 --> założyłem bo podpasowały, docelowo Sapim CX-Ray srebrne więcej zdjęć: http://s964.photobucket.com/user/bonton1984/slideshow/ROMET%20SUPER Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezarider Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 ładny! jakbyś chciał, to ja mam na sprzedaż sztycę Campagnolo Chorus Aero 27,2mm (lekka- 210g), wypolerowana na lusterko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dao Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Świetnie wyszedł Super. Warto dodać, że rama była w stanie NOS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Świetnie wyszedł Super. Warto dodać, że rama była w stanie NOS. UWAŻAJ NA NIEGO, PROSZĘ!!! :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rgg Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 dao, czy supery miały haki poziome otwarte do tyłu oryginalnie tak jak wichry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OskarKabat Napisano 9 Września 2013 Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Romet super występował w wersji szosowej i torowej. Miały one odpowiednio haki otwarte od przodu i od tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rgg Napisano 9 Września 2013 Udostępnij Napisano 9 Września 2013 właśnie widziałem i takie i takie, myślałem że torowe to inwencja właścicieli dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Groszkin Napisano 10 Września 2013 Udostępnij Napisano 10 Września 2013 @Dao, świetnie wyszedł Ci ten rower. Mógłbyś napisać trochę więcej jak go robiłeś? Rama nowa/używana, lakierowanie itp. Ile czasu ci to zajęło i jakiś przybliżony koszt...?? Byłbym wdzięczny bo sam chce zrobić swoje OK, ale na razie jestem na etapie badania co/jak i dlaczego. Poza tym taka rama mi się strasznie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezarider Napisano 10 Września 2013 Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Groszkin, http://www.ostrekola.pl/forum/viewtopic.php?f=4&t=10754 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 26 Września 2013 Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusto Napisano 26 Września 2013 Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Nie zapomnij i lewej nogawki podwijac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rufus414 Napisano 26 Września 2013 Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Przełożenie korby na lewą stronę coś daje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedrasek Napisano 26 Września 2013 Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Nie sądzę żeby zmieniało to coś poza tym że przy hamowaniu zębatka się dokręca zamiast odkręcać. No i oczywiście rower się wyróżnia spośród innych ostrzaków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel4freak Napisano 26 Września 2013 Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Przełożenie korby na lewą stronę coś daje? masz czystą prawą nogawkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaW Napisano 26 Września 2013 Udostępnij Napisano 26 Września 2013 plus dodatek, brudna lewa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 26 Września 2013 Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Śliczny rowerek Co to za ramka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 26 Września 2013 Udostępnij Napisano 26 Września 2013 nic nie daje, jasna sprawa, taki bajer, u mnie nic się nie dokręca - mam z tyłu piastę typu DISC - 6 śrub. Fajnie że sie podoba, rower to totalny LOW budget, rama to Włoski, torowy, spawany pod główką Battaglin Ps nic nie podwijam, nic sie nie brudzi, hasam w krótkich spodniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 27 Września 2013 Udostępnij Napisano 27 Września 2013 fajne kółka. napisz coś więcej o nich. i ogólnie projekt bardzo mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobierad Napisano 27 Września 2013 Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Witajcie To mój pierwszy post na forum. Pochwalę się moją 4-letnią uciechą. Niezupełnie ostre koło. Założyłem koło z wolnym biegiem, bo rower służy mi głównie do sprawnego poruszania się po mieście. W planach mam budowę nowego od podstaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.