marianoitaliano Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Elegancko Piszesz że można samemu chrom poprawić. Nie ma takiej możliwości. To nie jest gołe aluminium gdzie możesz dopolerować. Stal się poleruje przed pokryciem chromem, jak jest już chrom to po ptakach Ciekawy jestem jak ta twoja powłoka wygląda z bliska. Ale za tą cenę, to jakby to nie wyglądało, to i tak jest super. Ja za chromowanie mostka dałem 60zł i to i tak jest bardzo niska cena. Pokażesz jak wyszły shamale? Będziesz jeździł tak z wciśniętą sztycą na maksa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Jak nie można, jak mi się udało Po prostu wziąłem dremelka, końcówkę filcową i pasta polerska do chromu. Z zupełnego matu na błysk. Chrom jest po całym procesie polerowany, nie wyciąga się od razu gotowego elementu. Są miejsca gdzie przebija lekko warstwa podkładowa, przy mufkach (z powodu przegrzanego metalu). Gość mówił mi, że kiedyś obrabiał ramy dla Rometa i też mieli z tym problem. Pokażę, jak tylko złożę i naklejki poprzyklejam ponownie. Jutro jadę po szprychy, więc do końca tygodnia będą zdjęcia Oczywiście, że nie, musiałbym mieć z 1,50m, żeby na tym jeździć (rozm. 54) Sztyca 27.0 a rurka 27.2, więc się nie chciała zatrzymać bez nakrętki. 27.2 wchodzą niestety bardzo płytko, potem spróbuję ogarnąć tą skracaną wersję recorda aero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALen Napisano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 a ja chciałbym się pochwalić tym co mi udało się zrobić z ramy motobecane : http://imageshack.us/photo/my-images/827/8gqn.jpg/ jeszcze trochę pracy przede mną ale póki co jestem bardzo zadowolony i jeszcze pytanie który hamulec sobie zostawić na stałe bo mam tył ale on prawie wcale nie hamuje i myślę żeby zrobić przedni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel4freak Napisano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 a ja chciałbym się pochwalić tym co mi udało się zrobić z ramy motobecane : http://imageshack.us/photo/my-images/827/8gqn.jpg/ jeszcze trochę pracy przede mną ale póki co jestem bardzo zadowolony i jeszcze pytanie który hamulec sobie zostawić na stałe bo mam tył ale on prawie wcale nie hamuje i myślę żeby zrobić przedni. sam sobie odpowiedziałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusto Napisano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Zdejmij wogole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasiasty Napisano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Zrób fixa! Taki ładny rower... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 powoli sie robiii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresowiak Napisano 5 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 powoli sie robiii aha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grooby666 Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Smerfetka na miasto. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 7 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 zrobił się, co prawda singiel, ale nie wykluczam ostrzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedrasek Napisano 7 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Dobrze widzę że korba i piasty to Shimano 600 AX? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 7 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 tak jest, a jak korba - to oczywiscie również bezosiowe pedały, a - no i sztyca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 7 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Badziewnie mi się jeździło z jaskółką na ostrym. Dźgałem się po kolanach przy stójce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 8 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 kiedy to jest singiel Jedrasek - dluga historia - kupilem caly rozkompletowany rower - a kola udalo sie zlapac na allegro i tak się prawie skompletowało zaliczylem niestety glebe, dlugo by się rozwodzic i rozpieprzylem siodlo, porezałem kiere... ehh, stracilem chęci.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 8 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 bezosiowe pedały A możesz rozwinąć temat? Jakoś google nie pomaga a jestem ciekaw :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OskarKabat Napisano 8 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Takie coś dzisiaj zawitało u moich drzwi. 2x GP4 Argent8 SSC Super Champion GP4 wylądują w przełajówce Gazelle na Reynoldsie, co mi się gdzieś tam pod łóżkiem wala, a SSC (niecałe 400g, jedna z najlepszych obręczy Mavica, jeździli na niej w Paris Roubaix i dawała rade) razem z Argentem (niecałe 300g) wskoczą do następcy Rychtarskiego. Nie mają wybitych nigdzie NJS, ale i tak się jaram Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 8 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 nisi pista 230g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OskarKabat Napisano 8 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Waga podana w nawiasach tylko dla informacji, a nie połechtania swojego ego mistrzu U mnie lekkie obręcze nie zdają egzaminu, bo ważę ponad 90 kg. Nawet tutaj zastanawiam się grubo czy wrzucić tego Argenta na przód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 8 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Waga podana w nawiasach tylko dla informacji, a nie połechtania swojego ego mistrzu U mnie lekkie obręcze nie zdają egzaminu, bo ważę ponad 90 kg. Nawet tutaj zastanawiam się grubo czy wrzucić tego Argenta na przód. Ja mam podobną wagę i ostatnio zapodałem sobie obręcz (przód+tył) Mavic 192 i do tego piasta z niskim kołnierzem. Po pierwszych jazdach nie czuję, żeby koło było mniej sztywne (36 szprych robi swoje), zobaczymy po jakimś czasie jak to będzie się sprawować (nie zawsze da się ominąć wszystkie dziury ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OskarKabat Napisano 8 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 No właśnie u mnie jest 32 dziury, dlatego ten Argent siądzie z przodu. Jak będzie się gięło, to mam ją na co wymienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 8 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 A możesz rozwinąć temat? Jakoś google nie pomaga a jestem ciekaw :> jasne - połączenie korba-pedał jest realizowane poprzez duzy, calowy gwint, a sam pedal jest lozyskowany wlasnie w tym krótkim korpusie wkręcanym w korbe, przykręca sie je kluczem 30 albo 32 juz nie pamietam. dzieki temu pedal pod stopą jest ultra niski - aerodynamiczny jak zakladała idea grupy AX przed polerowaniem mam takie fotki, mam nadzieje ze rozjasni PS. rower zaliczyl wraz ze mna niezłą glebe - zaiste NJS approved siodlo sie podarlo, kiera porysowala, obraz nedzy i rozpaczy, az mialem łzy w oczach, pie*** krowa ktora sobie postanowiła wejsc na scieżke... Rower ogolnie jest na sprzedaż, bez pospiechu, ale takie wychuchane cudo to nie dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 8 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Śmiesznie wyglądają te pedały Co do wypadku. To była Twoja wina, jako rowerzysta powinieneś dwa dni przed zdarzeniem przewidzieć, że ta przemiła pani będzie chciała przespacerować się po ścieżce rowerowej, wpier*** się przy okazji prosto pod Ciebie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasiasty Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 To po to są te duże dziury w korbach AX. Zawsze się zastanawiałem o co im chodzi. Wszystko teraz jasne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedrasek Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Gorzej że same pedały trudno dostać. Leży u mnie korba Dura Ace AX i nie mam z nią co zrobić. Mogę sobie oczywiście gdzieś zamówić takie adaptery na normalne gwinty ale to już nie to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 mam nadzieje ze rozjasni Nawet więcej niż rozjaśnienie bezosiowych pedałów. Dowiedziałem się po co taki wielki gwint na pedał w tej korbie - kiedyś widziałem takie na allegro i też się nad tym wtedy zastanawiałem. Wielkie dzięki! Współczuję gleby, zawsze szkoda gratów, szczególnie takich jak w Twoim przypadku. Niestety można powiedzieć, że to "ryzyko zawodowe" szczególnie w Polsce, z tą kulturą i infrastrukturą.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.