mrrurek Napisano 15 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Blat 45t pochodzący z kompletu korb shimano alfine, które kręciły się na początku. Ciekawostka, której nie rozumiem w cykloturze sam blat jest droższy niż korby z blatem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasiasty Napisano 15 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Ramka bardzo fajna, ciekawe kąty ma. A to jest ten nowy Alfine czy ten pierwszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrrurek Napisano 15 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Teraz jeżdżę na DA tylko blat mi został z alfine i był to model z mocowaniem na octalink więc chyba ten pierwszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 15 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 rower całkiem ładny, suuuuuuurwe piękne ale ten mostek mi jakoś nie leży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panbolek Napisano 23 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Cześć, jest ktoś w stanie zidentyfikować tę ramę, na jakich to jest rurkach? średnica podsiodłówki 27.2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dao Napisano 23 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 rurki są columbusa. romet raczej to nie jest, ale bo mufy w superach są trochę inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 23 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Romet super, ewentualnie OSCA - osvaldo cazzaniga - tak czy siak obie wersje zakładają wykonanie w ROMECIE Mufki 100% Romet prawdopodobnie columbus. na to wskazuje podsiodłówka , ale czy reszta tez columbus cholera wie ŚWietna! pomaluj ją ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dao Napisano 23 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 okazuje się wszystko w romecie robili. mój rychtarski dzisiaj też się okazał rometem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 23 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 skad wiesz? Pan Lech Ci powiedział? Twoja rama może być OSCA , Rychtarski , ROMET. widelec mało rometowski masz DAO. Rychtar rzekomo czasami dawał ramy na nocną zmianę do rometu. a mufy w wyżej wymienionym żółtym rowerze są identiko jak w mojej szosie romet super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 23 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Mufy przy główce ramy jak w moim romecie superze który jest na rurkach columbus SL Średnica też się zgadza z SL. Powiedz czy mufa suportowa jest na włocha czy anglika i przyjrzyj się czy w okolicach otworu w mufie suportowej - który pokazałeś na zdjęciu - nie ma delikatnego wgłębienia i literek. W moim superze jest włoska mufa suportowa cinelli milano, otwór miał to prawdopodobnie ukryć, ale wystaje litera "C" i "M". Jeżeli tam jest mufa suportowa z włoskim gwintem, to to prawdopodobnie jakiś brat mojego rometa, w wersji lo pro. To ta rama z allegro z dziurą w górnej rurze? Widzę dziura zaklejona naklejką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panbolek Napisano 23 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 kams: remont szykuje się na wiosnę, na razie rower jest w odsłonie zimowy szczur:P marianoitaliano: suport anglik, wybite są jedynie jakieś cyfry, pod trzema warstwami lakieru. a naklejka zasłania jedynie solidnie zrobiony spaw:) Jeszcze jedno pytanie. Gdzie najlepiej dać ramę do wlutowania nowych rurek- dolnej i górnej? jest sens robienia czegoś takiego? z główką też trzeba coś będzie zrobić, mocno wybita już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 23 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Bardzo fajna ramka Jeszcze jedno pytanie. Gdzie najlepiej dać ramę do wlutowania nowych rurek- dolnej i górnej? jest sens robienia czegoś takiego? z główką też trzeba coś będzie zrobić, mocno wybita już. To może nowa rama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panbolek Napisano 23 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Żal taką ramę na złom wysyłać, kupiłem ją za niecałe dwie stówki, więc mogę doinwestować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 23 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Gromada liczy za dolne rurki tylnego trójkąta z tego co pamiętam 300zl od sztuki, a Ty chcesz wymienic skośną, "poziomą" i zrobić coś z główką? Do tego proszek ze stówke. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 23 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Doinwestowanie wyniesie Cię więcej niż byś miał kupić podobną ramę w "normalnej" cenie. Jak dla mnie to jeździj dopóki będzie się trzymać, na ramie tak jak jest, bez żadnych przeróbek. Gdyby chodziło o wymianę jednej rurki to jeszcze bym zrozumiał, i tak wyniosłoby to więcej niż dałeś za ramę, ale kwota by była do przeżycia. Co innego wymiana 3/4 ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 28 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Nic się nie dzieje więc wrzucam aktualizację mojego szczura. Wleciała sztyca campy record ze słoneczkiem, którą wypatrywałem na allegro i nie tylko, od ponad roku. Wszystkie 27,2 są albo spłaszczane, albo z frezami. Ja potrzebowałem gładką okrągłą która by współgrała z mostkiem. I jest Jest też korba campa record strada 1049/5 od Oskara -dziękówka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dao Napisano 28 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 i naklejek przybyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OskarKabat Napisano 28 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 marianoitaliano, oby służyła Ci jak najdłużej;) A rower miazga, oby takich jak najwięcej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 28 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Mariano kiedy robisz wycieczkę tym cudem na piwo do Zielonej Góry o którym mi wspominałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vinorafix Napisano 28 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 mega szczur za######ioza co to za mostek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 28 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 ale sie jaram! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 28 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Akurat w tym przypadku nie ma osoby która się nie jara! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 29 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Hablababla Nagle pełnoletni się zrobiłeś? Do Zielonej Góry mam minimum 140km może dojadę. Ale jak coś to dopiero na wiosnę/lato i jak nocleg załatwisz vinorafix To stary torowy mostek. Stalowy lutowany. Kupiłem na ebayu, nie wiem gdzie się wykluł, mam nadzieję że we Włoszech. Wysłany został do mnie z Wielkiej Brytanii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 29 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Jak na lato to się zrobię haha No coś pomyślimy. Masz może jakieś lepsze zdjęcia samej sztycy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 29 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Sztyca to model 1044 http://www.velobase.com/ViewComponent.aspx?ID=657e68a0-022c-4d64-9617-29856a826f2c Na ostatnim zdjęciu nawet z aprobatą NJS Ale kto to jarzmo wymyślił to ja nie wiem. Większość sztycy które miałem ustawia się jednym imbusem od dołu. Ustawiając pierwszy raz kąt siodła w tej campie, można wyjść z siebie. Do śrubki z przodu nie ma prawie dostępu, trzeba sobie czymś świecić, obracać śrubkę o kilka stopni, wyjmować kluczyk, obracać o 180 stopni kluczyk i znowu celujemy kluczykiem na śrubkę i obracamy o kilka milimetrów. Powtarzamy to kilkanaście razy. Potem jedną trochę odkręcamy, drugą trochę dokręcamy żeby wszystko ustawić. Znowu czując się jak chirurg. Masakra! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.