Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta... Cz. 2

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo przyjemny rower. Rama jest pomalowana samym lakierem bezbarwnym?

Heh rama jest ze stali nierdzewnej Noblex P+P - odpowiednik (raynolds 953) czysta  bez lakieru. Jak tylko dostałem w ręce tę wściekłą sukę i zorientowałem się z czego jest zrobiona zdarłem mechanicznie cały lakier.

w kwestii lampeczek... efekt powala na kolana, jednak to był pierwszy projekt z kilkoma wadami  i kilka dni temu zdemontowałem je.. Wkrótce będzie nowy lepszy i lżejszy:)

obręcze F.I.R-a są mega wytrzymałe. Po zapleceniu ich w połowie kwietnia i uruchomieniu roweru raz tylko dociągałem szprychy z tyłu (zaplot 4 krzyże z jednej i 3 od strony napędu) i likwidowałem jajko z przodu zapewne powstałe w wyniku złożenia koła bez połowy szprych, Jak dotąd bez awarii choć nie oszczędzam ich. 

To była typowa szosa z barankiem, klamkami F.I.R-a i resztą osprzętu. Jedynie obręcze znalazłem sam bo są jeszcze czasem do wyrwania na alledrogo.

A owijkę wystarczy na końcu dociąć pod odpowiednim kątem, uciąć tak żeby koniec owijki znalazł się na dolnym przekroju rurki i zalać to miejsce super glutem albo jak kto woli dłuższe zabawy butaprenem:)

Jest to moje pierwsze ostre, niestety budżetówka, ale wydaję mi się, że nie jest najgorsze :D
Wiem, że rama taka trochę rozlazła, mało zwarta, vbrake i klamki szosowe - pomimo wszystkich negatywnych opinii w necie, spróbowałem i działają dobrze, mi kompletnie wystarczają :D

Przednia obręcz trochę oberwała niestety i profesjonalne Piwniczne Malowanie Szprejowe zostało zdarte, aleee to nicccc

Łańcuch trochę wisi, bo nie mogę go dociągnąć bardziej na tych skośnych hakach :/// (ah ci amatorzy :D)

PS Pochwalę się jeszcze, że ostatnio strzeliło mi na nim 550 km od końca kwietnia (dla niektórych to banał, jednak dla mnie to spore osiągnięcie). Do końca czerwca musi strzelić 1000 :D

2wcegr6.jpg

OSTRO! 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...