dao Napisano 24 Kwietnia 2013 Napisano 24 Kwietnia 2013 Kagero zawsze piękne. Skąd ściągałeś ramę jeśli można wiedzieć? Uważaj na śruby w korbie Stronglight, mi wczoraj się urwała choć wcale mocno nie dokręcałem.
supercool1000 Napisano 24 Kwietnia 2013 Napisano 24 Kwietnia 2013 Kagero zawsze piękne. Skąd ściągałeś ramę jeśli można wiedzieć? Uważaj na śruby w korbie Stronglight, mi wczoraj się urwała choć wcale mocno nie dokręcałem. Ściągałem z US and A. W cog house mieli dwie sztuki z odpryskiem na sterowkach S i XL. Licytacja ebay za super kase, oraz bez cła bo nie jako pełnoprawny produkt. Nie bylo tez sterow i zacisku jak w standardzie, ale cena mniej niz pol. Mowisz o sśrubie do suportu?
sEs Napisano 24 Kwietnia 2013 Napisano 24 Kwietnia 2013 Jakie to piasty ? Koła zaplecione na tb14 wyglądają super, sam myślałem o takich Ładnie wyszedł Ci ten rower Kagero to chyba jedyna rama od leadera, która mi się podoba
dao Napisano 24 Kwietnia 2013 Napisano 24 Kwietnia 2013 Ściągałem z US and A. W cog house mieli dwie sztuki z odpryskiem na sterowkach S i XL. Licytacja ebay za super kase, oraz bez cła bo nie jako pełnoprawny produkt. Nie bylo tez sterow i zacisku jak w standardzie, ale cena mniej niz pol. Mowisz o sśrubie do suportu? Niezła okazja, tylko pozazdrościć tak, śruba do suportu i przy okazji ściągacz.
elberet Napisano 24 Kwietnia 2013 Napisano 24 Kwietnia 2013 boże coraz bardziej chce arhetypy zapleść.
newman88 Napisano 24 Kwietnia 2013 Napisano 24 Kwietnia 2013 Niezła okazja, tylko pozazdrościć tak, śruba do suportu i przy okazji ściągacz. ...nie strasz, mam taką samą korbe
bonton Napisano 24 Kwietnia 2013 Napisano 24 Kwietnia 2013 mała zapowiedź tego, co będzie: jest super a dziś przyszły stery, na które polowałem bardzo długo (HP-7500) do kompletu jest korba, blat i suport z tej samej grupy
newman88 Napisano 25 Kwietnia 2013 Napisano 25 Kwietnia 2013 mała zapowiedź tego, co będzie: .. jest super .. a dziś przyszły stery, na które polowałem bardzo długo (HP-7500) do kompletu jest korba, blat i suport z tej samej grupy @bonton: ....szykuje się egzemplarz wystawowy! zaśliniłem ekran... ;-)
dao Napisano 25 Kwietnia 2013 Napisano 25 Kwietnia 2013 Warto czekać na efekt finalny, miło że rama przypadła do gustu
gaff Napisano 9 Maja 2013 Napisano 9 Maja 2013 Witam, cześć i czołem mój pierwszy post na forum i chciałem przywitać się serdecznie Dzisiaj złożyłem przy wielkiej pomocy kolegi z tego forum swoje pierwsze ostre koło Raczej jest to budżetówka, ale cieszy bardzo Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia na drodze
Krusto Napisano 9 Maja 2013 Napisano 9 Maja 2013 Zmienilbym mostek no i dorzucil cos na pedaly ( strapy, noski, gripy) cokolwiek..Kolega z forum powinien to juz dawno podpowiedziec
gaff Napisano 9 Maja 2013 Napisano 9 Maja 2013 Zmienilbym mostek no i dorzucil cos na pedaly ( strapy, noski, gripy) cokolwiek..Kolega z forum powinien to juz dawno podpowiedziec tak tak, wiem po zdjęciach pojechałem kupić noski, ale niestety nie pasowały poluje teraz na strapy mybag Mostek mi osobiście pasuje, bo rama jest delikatnie przyduża i dzięki temu mam bliżej siebie kierownice
Krusto Napisano 9 Maja 2013 Napisano 9 Maja 2013 Chodzilo mi bardziej o kat mostka, na mniejszym kacie wygladalby bardziej agresywnie. Dlugosci nie musisz zmieniac jak Ci pasuje..
Jedrasek Napisano 13 Maja 2013 Napisano 13 Maja 2013 Hmm... Kupować mostek Nitto z małym kątem za grubą kasę, po czym niwelować to riserem. Inna sprawa że sam zacząłem tak jeździć po skrzywieniu barana i chyba szybko nie zmienię.
dao Napisano 13 Maja 2013 Napisano 13 Maja 2013 w każdej chwili mogę założyć baranka nitto jest riser bo: a) wygodniej w mieście b ) też ładnie. poza tym przy normalnym mostku riser byłby wyżej, więc jednak działa ten jaguar.
Jedrasek Napisano 13 Maja 2013 Napisano 13 Maja 2013 Co do tego że tez ładnie to bym się sprzeczał. A że wygodniej to wiem z autopsji. Ale też prawda że gdyby założyć prostą kierownicę do zwykłego mostka wyszłoby z grubsza na to samo.
newman88 Napisano 14 Maja 2013 Napisano 14 Maja 2013 prosta kiera w ostrym to paskudztwo. wszystko rzecz gustu (albo wygody i gustu ;-) ...przerabiałem risera i bycze i zostałem przy baranku jak dla mnie jeden wielki plus to ten że mam kilka możliwości chwytów. Oczywiście dolnego chwytu też chętnie używam, idealny do podjazdów, pod wiatr, sprintów. Pewnie znaczenie ma też trasa, którą codziennie pokonuję do pracy. Generalnie polecam spróbować jazdy z barankiem tym co się wahają
Varg Napisano 14 Maja 2013 Napisano 14 Maja 2013 prosta kierownica a riser z backsweepem to to samo....polecam wizyte u okulisty.
Krusto Napisano 15 Maja 2013 Napisano 15 Maja 2013 tak samo jak baran, wszystkie giete ale na rozne sposoby
GdyniaBiker Napisano 15 Maja 2013 Napisano 15 Maja 2013 mała zapowiedź tego, co będzie: To ja czekam niecierpliwie, bo uratowałem taką samą ramę + widelec i inspiracja się przyda
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.