Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta... Cz. 2

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jezus Maria. Co wy macie z tymi oczo########## kolorami. 

Jeśli o mnie chodzi, to rama będzie ciemny szary mat, ale obręcze zostają czerwone

Napisano

Na zdjęciu jest 42x13 - przełożenie, które wsadziłem tylko po to by pojeździć na rolkach przez zimę, normalnie jeździłem na 42x16 bo lubię pokręcić ale już właściwie zdecydowałem się zwiększyć ratio. Najprawdopodobniej będzie to 46x17, 48x17 lub najlepiej, jeśli uda mi się znaleźć blat 47 to 47x17  :thumbsup:

A w rowerze do wymiany jeszcze siodło (na jakiś zoncolan albo coś podobnego) i wrzucenie dłuższego mostka cobym mógł w końcu uzyskać jakąś normalną pozycję :sweat: 

W Pruszkowie na torze jeszcze nigdy nie byłem ale mam wielką chęć się tam wybrać, może uda mi się w lipcu bądź sierpniu, gdy będę miał więcej czasu. 

Napisano

Jeśli o mnie chodzi, to rama będzie ciemny szary mat, ale obręcze zostają czerwone

To znaczy ze bedziesz niszczyl ten oryginalny nowy lakier ? Tylko nie toooo czlowiekuuu

Napisano

Na zdjęciu jest 42x13 - przełożenie, które wsadziłem tylko po to by pojeździć na rolkach przez zimę, normalnie jeździłem na 42x16

.....

Ja tak żartem zagrałem z tym, że miękko bo sypialnia :)  a korba widać, że zębatka nie na Pruszków i tyle... chociaż i tak liczy się przecież przełożenie.

Sam mam teraz ostry przełaj 39/16 i asfaltowe jeżdżenie czasem wyrywa z mych ust "zakre bleee" :)  Ale tylko z czymś takim mogę sobie wracać przez P. Kampinoską ( cudownie, dziś prawie nie ma śladu zimy)

Ogólnie w mieście między samochodami miło wspominam 46/ 17 i chwilę po tym  na 16 ( jest różnica to już zależy od nogi ale dla mnie 16 była optymalna. Ale ten rower zezłomowany :)

W mieście nocą, 53/16 i koła na szytkach ale wtedy mokre ciuchy się robią dość szybko.  Na torze 53/17 na czas rozkminiania, 53/15 jak para w gwizdek... To zależy od osoby, co dobrać, mła: jestem wąskoudym patyczakiem, wolę niższą kadencję, ale nie mam siły na bardzo twarde nastawy. Ta zima to tak słabowicie,  kontuzje i choroby, że 15 z. nie było wcale. Większość rowerów wypożyczalni ma blaty 48 albo 50 i chyba to się kręci z trybikami od 15 do 17.

• 2 tygodnie później...
Napisano

To mój pierwszy post, więc przy okazji się przywitam :D to też moje pierwsze OK, więc ciekaw jestem Waszych opini. Wszystko zrobiłem od podstaw, łącznie z zaplataniem kół, hamulca miało nie być, ale uczę się nim jeździć, więc tym czasem się przydaje.

30wau6c.jpg

Napisano

A co z nim nie tak? Podobno mocniejszy niż 3x. Słyszałem też ze słoneczko/3x na tył jest dobre. 

Jak niby miałoby to być mocniejsze?!

Chyba ktoś Ciebie wprowadził w błąd.

Napisano

A co z nim nie tak? Podobno mocniejszy niż 3x. Słyszałem też ze słoneczko/3x na tył jest dobre. 

źle słyszałeś

Napisano

Oberwie Ci sie za tylny zaplot :whistling:

szczerze mówiac pierwszy raz taki zaplot robiłem, ale jeszcze przed naciągiem był o wiele sztywniejszy niż 3x.

Napisano

Z tego co mi wiadomo to lepiej trzyma jeśli chodzi o zjajowanie obręczy, ale gorzej co do latania na boki.

wierzę na słowo, okaże się w praniu. jak będzie się podejżanie zachowywać, to przeszprychuje :]

Napisano

Zdjęcie robione bardzo na szybko rzecz jasna, rower składany dość długo.

7,2 bodajże z pedałami (mks sylvan, podwojne metalowe noski, podwojne skorzane paski) na wadzę wędkarskiej. Na "papierach" niecałe 7. Rama xl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...