pjetr Napisano 28 Marca 2013 Napisano 28 Marca 2013 to nie on tylko Ona. Dziewczyna w sensie, tak gwoli ścisłości.
OskarKabat Napisano 28 Marca 2013 Napisano 28 Marca 2013 Dyskusja na temat ustawień kiery i siodła jest conajmniej śmieszna. Każdy ma inną budowę, jednemu będzie wygodniej tak, innemu inaczej;) A rowerek bardzo spoko, widać, że ma służyć do jazdy, a nie stać na wystawce.
Pasiasty Napisano 29 Marca 2013 Napisano 29 Marca 2013 Sprawdziłem dzisiaj ta kierę i faktycznie - niżej jest lepiej. Kiedyś tak jeździłem ale nie pamiętam czemu dałem rogi ku górze. Dzisiaj ponownie wróciłem do ustawienia nieco w dół, dzięki Waszym uwagom i jest znacznie ciekawiej:) Ręce się jeszcze nie przyzwyczaiły ale chyba tak zostanie.
mian Napisano 29 Marca 2013 Napisano 29 Marca 2013 Sprawdziłem dzisiaj ta kierę i faktycznie - niżej jest lepiej. No to nie pozostaje Ci nic innego jak zaprosić hedggehogg na kawe
hedggehogg Napisano 29 Marca 2013 Napisano 29 Marca 2013 tak kompletnie teoretycznie kładąc poziomicę na czerwonej linii powinna być idealnie w poziomie siodło poglądowe wybrane specjalnie dla kolegi od swiftów : )
mian Napisano 29 Marca 2013 Napisano 29 Marca 2013 tak kompletnie teoretycznie kładąc poziomicę na czerwonej linii powinna być idealnie w poziomie Masz rację. To ustawienie od którego powinno się wyjść. Nie znaczy to jednak, że nie należy go skorygować dopasowując do własnej anatomii i stylu jazdy. Takie moje zdanie. Ale nie zamierzam się kłócić. Jestem już w nastroju weekendowym
hedggehogg Napisano 29 Marca 2013 Napisano 29 Marca 2013 jakbysmy nawet chcieli to sie nie poklocimy, jak komus wygodniej 5st w dol to nie ma rozmowy. ale o co chodzi z ustawieniem na skos to nie wiem
Pasiasty Napisano 29 Marca 2013 Napisano 29 Marca 2013 No ale wiece - jajka. Wszak Wielkanoc za pasem:P
itr Napisano 29 Marca 2013 Napisano 29 Marca 2013 Z tym chwytem to jest tak że im więcej się wali po dziurach tym bardziej warto mieć ustawiony pod siebie, tak samo jak jedzie się ponad 100 km, ogólnie ułożenie dłoni jest najsilniejsze, kiedy zaciśnięta pięść układa się tak jak przy robieniu pompek na pięściach, w przełaju nie widzę opcji żebym wyprostował bycze. W czasówce nie ma problemu z poziomym położeniem aero... A co do siodła jak brak prostaty i drętwego ptaka to można siodło poziomicą ustawiać, natomiast każdy facet ma swoją poziomicę, która mu włąsny kąt podpowiada, tak rubasznie odpowiem na święta
kresowiak Napisano 29 Marca 2013 Napisano 29 Marca 2013 Bardzo ładny. Błotniki by się przydały jakieś inne
maciek190 Napisano 29 Marca 2013 Napisano 29 Marca 2013 newman88: pedały to klasyki dołączone wraz z rowerem, jutro zobaczę co jest na nich napisane, o ile coś jest kresowiak:dzięki, błotnik z tyłu dokręcany tylko w awaryjnych sytuacjach po to, by chronił plecy i d*pę, zazwyczaj poruszam się bez
Marek19 Napisano 30 Marca 2013 Napisano 30 Marca 2013 wstawiam sampla, korba na dniach, tylne kolo na dniach
dao Napisano 30 Marca 2013 Napisano 30 Marca 2013 Ładny jest, pomimo delikatnego chaosu, warto czekać na efekt końcowy. Kilka moich uwag, co bym zmienił: siodło dałbym czarne, dla złamania monotonni brązu, do tego tylne koło na takiej samej obręczy jak przód lub chociażby w takim samym kolorze, wówczas białe paski pedałów i jest picuś glancuś Co to za Campa?
Marek19 Napisano 30 Marca 2013 Napisano 30 Marca 2013 Ładny jest, pomimo delikatnego chaosu, warto czekać na efekt końcowy. Kilka moich uwag, co bym zmienił: siodło dałbym czarne, dla złamania monotonni brązu, do tego tylne koło na takiej samej obręczy jak przód lub chociażby w takim samym kolorze, wówczas białe paski pedałów i jest picuś glancuś Co to za Campa? To mi się bardziej podoba od czarnego samo w sobie. Tylne koło idzie na śmietnik, czekam na H+Son'a. Korba sugino z blatem sugino 130J. Taka sama obręcz z tyłu nie wchodzi w grę raczej przy 90 kg blisko wolę coś bardziej wytrzymałego, a docelowo może H+Son na przód żeby bylo identycznie, pomyślę. To jest Zonda
itr Napisano 30 Marca 2013 Napisano 30 Marca 2013 Proponuję siodło zostawić do niego dopasować owijkę, i brązowo kupiaste opony od Conti ( Conti 3000 bywały w kolorze lekkiej kupy jamnika) Iwtedy jest hegemonia brązu i mimo kupnej oprawy opisu może być fajnie i smacznie, koła powinny być możliwie takie same, więc pytanie co tam się szykuje na tył Lubię kolory, fajnie, nie czarno czekam na koniec....
Marek19 Napisano 30 Marca 2013 Napisano 30 Marca 2013 Proponuję siodło zostawić do niego dopasować owijkę, i brązowo kupiaste opony od Conti ( Conti 3000 bywały w kolorze lekkiej kupy jamnika) Iwtedy jest hegemonia brązu i mimo kupnej oprawy opisu może być fajnie i smacznie, koła powinny być możliwie takie same, więc pytanie co tam się szykuje na tył Lubię kolory, fajnie, nie czarno czekam na koniec.... Kokpit docelowo obszyty skórą, dajcie mi jakąś kierę torową od ręki, modolo pista czy nitto jakieś np. w dobrej cenie ;p
dao Napisano 30 Marca 2013 Napisano 30 Marca 2013 Jak będziesz zmieniał przednie koło i będziesz chciał sprzedać Campę, to jestem zainteresowany. Nitto b123 szukaj na ebayu, mi udało się wyrwać nówkę sztukę za 25 funtów (: ps. dziwnie wyglądają te stery Miche
itr Napisano 30 Marca 2013 Napisano 30 Marca 2013 Daj sobie spokój z torową kierownicą, po pierwsze są paskudne , po drugie rama chyba od supera, widelec nowożytny, wysokie stożki, to co jest wygląda idealnie, to nigdy nie będzie stylowa torówka, tylko zawsze wyostrzona szosowa żyletka, co podkreśla wysoki żyletkowy profil obręczy. Ten klasyczny "U" baran broni się moim zdaniem w 100%
Marek19 Napisano 30 Marca 2013 Napisano 30 Marca 2013 Daj sobie spokój z torową kierownicą, po pierwsze są paskudne , po drugie rama chyba od supera, widelec nowożytny, wysokie stożki, to co jest wygląda idealnie, to nigdy nie będzie stylowa torówka, tylko zawsze wyostrzona szosowa żyletka, co podkreśla wysoki żyletkowy profil obręczy. Ten klasyczny "U" baran broni się moim zdaniem w 100% Rama szosowa gazelle. Dużo dylematów mam ze wszystkim, tak jak i z kierownicą, to jest 3ttt grand prix z mostkiem 3ttt francesco moser, na chwilę obecną wygląda ok, co będzie dalej pomyślę. zmiana kokpitu zajmuje 30 sekund nie zaszkodzi mieć drugi. dzięki za opinię Jak będziesz zmieniał przednie koło i będziesz chciał sprzedać Campę, to jestem zainteresowany. Nitto b123 szukaj na ebayu, mi udało się wyrwać nówkę sztukę za 25 funtów (: ps. dziwnie wyglądają te stery Miche A mi się wyjątkowo podobają i jakościowo są ok Patrząc na Twój rower mialem pisać że mimo wszystko mamy zbliżone gusta, bardzo ładny i dopracowany. Ale komplet wyższych camp bym do niego widział. Prócz w/w zastanawiam się mocno nad cinelli 65 ale też cena nie zachwyca a co do campy rozstawał się z nią będę na pewno nie wiem jak szybko ale chcę komplet takich samych kół, mogę dać znać jeśli poprzedni właściciel nie będzie chciał jej odzyskać jak deklarował przy sprzedaży
dao Napisano 30 Marca 2013 Napisano 30 Marca 2013 Dzięki za opinię o moim ostrzaku. Co do kół, to kiedyś pewnie wjadą typowo torowe obręcze, niskie i leciutkie, bo w chwili obecnej jest to dosyć ciężki rower. Drugi kokpit to tylko z riserem, bez sensu jest mieć dwa baranki
itr Napisano 30 Marca 2013 Napisano 30 Marca 2013 Ten kokpit wygląda stylowo: http://www.artinfo.com/sites/default/files/20130329eggleston-promo1.jpg a tak poważnie to mimo że nigdy nie miałem korby na punkcie kolarstwa to jako chłopiec widziałem rowery typu wyścig pokoju, chyba po prostu mam kanoon normalnego roweru szosowego jako bazę przed oczami... Estetyczną bazę. To do czego prowadzą pseudo torowe wariacje ląduje później w takim miszmaszu jak poniżej http://www.pedalroom.com/p/pelizzoli-leggenda-for3-10236_1.jpg piękna rama, w a rower jak kozica z atolu Bikini po mutacji. Klasyczna torowa kierownica z pogłębionym "U" i spadem w dół i słabym chwytem górnym-bocznym dobrze wygląda tylko w kadrach kiedy chłopisko o Nrdowskich obwodach uda wkręca język w szprychy jadąc na kreskę jak Donkiszot na wiatraki... Dlatego moje odtorowienie Gazeli to nie jest ujma dla roweru, ogólnie patrzę i widzę, to piszę, a tor nie tor nie jest kryterium oceny roweru OK, A Gazela wygląda jak kopia mojego Supera, z chyba 1986. Chociaż detali nie widać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.