Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta... Cz. 2

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Ale aero-correct jest lepiej wyższa z tyłu :D wiatr bardziej zaszkodzi jak dmuchnie w przednie koło, bo może "wytrącić z równowagi" :D w czasówkach z tyłu dysk, z przodu zwykłe koło albo wiatrak. W szosach też teraz panuje trend tył 50mm, przód 38.

miały być 32 szprychy z tyłu ale sprzedawca ''nie otrzymał mojej wiadomosci''. Dalsze koszta związane z odsyłaniem na mój koszt nie wchodziły w gre. Co do stożków, myślisz że jeśli dałbym wyższy stożek z przodu rower zyskałby na funkcionalności? Chyba żartujesz...

edit. co do wagi samej obreczy to +/- 600g

Według mego zdania tak wysokie stożki jak ten z tyłu strasznie nieestetycznie w ogóleądają. Rower dużo zyskałby na estetyce bez tych stożków tylko ze zwykłymi obręczami. Stalowa rama wyglądana lekko, a takie koła robią z roweru spaślaka. Przynajmniej takie jest moje zdanie.

''Bydle'' jako nazwa roweru mowi sama za siebie. Takie było założenie projektu. Jeśli chodzi o redukcje wagi to zrezygnowałem z tego po przygodzie z bmxami. Mysle ze 10,4kg na obecna chwile przy ogólnej wielkości wszystkich części to dobry wynik. Co do kwestii wyglądu, estetyki i funkcjonalności to myśle że nie ma się co za bardzo rozpisywać gdyż posiadam troche inne podejście do tematu i tak jak większość jest w stanie wydać grube pięniądze na obciachową czapeczke z napisem cinelli tak ja bym tego nie założył nawet za dopłatą... przynajmniej takie jest moje zdanie jak to napisał poprzednik ;)

SixFeetDeep

Nigdzie nie napisałem że rower byłby bardziej funkcjonalny z wysoką obręczą z przodu. Mówię tylko o wyglądzie i nie powiesz mi że przy doborze części kierujesz się czymś innym niż tylko wyglądem. Jak dla mnie robisz wszystko żeby ktoś kto jara się ostrym kołem od miesiąca, podniecił się na jego widok. Każdy kto jeździ dłużej nie poprze twojego "projektu". Twój rower się wyróżnia i robi wrażenie ale tylko wizualne, napisałem że "lepiej wygląda" wyższa obręcz na przodzie bo naprawdę lepiej wygląda jak dla mnie, i nie tylko dla mnie. Można spotkać w sieci sporo zdjęć rowerów na 3-4cm obręczy z tyłu i kole sram s80 z przodu. Za######śicie to wygląda, ale tylko na zdjęciu i pewnie w większości przypadków jest to koło założone tylko do zdjęcia. Nie mówię o funkcjonalności, bo gdyby mówić o funkcjonalności twojego roweru to po pierwsze: Szosowa rama ma nisko zawieszony suport, obniżając główkę ramy poprzez skrócenie widelca, obniżasz suport jeszcze bardziej. U Ciebie jest bardzo nisko, pewnie jest problem z pochylaniem na zakrętach.

Druga sprawa to widelec ucięty i zmontowany na ścisk, mam nadzieję że Ci się szybko nie rozleci.

Gdzieś pisałeś że nie zapłaciłeś dużo za rower bo wiele części po prostu znalazłeś. Ale gdyby Ci zależało na tym żeby dobrze się na rowerze jeździło to w cenie pozostałych części byś złożył rower przynajmniej o1/4 lżejszy, a to ogromna różnica w efektywności jazdy.

Rower bardzo fajnie wygląda, tylko jak dla mnie jeszcze lepiej by się prezentował z zamienionymi obręczami, czarną piastą z przodu i srebrną sztycą. Co do doboru części, ich funkcjonalności i efektywności jazdy - w życiu bym na tym rowerze nie chciał jeździć.

A Ciebie lubię za głupie odpowiedzi na głupie pytania :) peace

za######isty jest ten rower. i nie rozumiem twojego wywodu o tych wyższych kołach z przodu marian - to w końcu można takie mieć ale tylko do zdjęcia czy w ogóle? i jeśli mi się podoba to znaczy, że nie znam się na ostrym? gdybyś dobrze przeczytał - widelec jest z innego roweru więc tutaj wcale nie musi aż tak drastycznie obniżać suportu jak próbujesz straszyć.

Mariano co do obniżonej główki ramy, może źle zrozumiałem ale pozioma rura jest idealne równoległa do ziemi (łóżkowa sesyjka i niestabilny, materacowy grunt) wiec nie ma tu mowy o jeszcze większym obniżeniu suportu który i tak jest dość wysoko moim zdaniem gdyż przy korbie 170 ramie jest 9,5cm od ziemi w najniższym położeniu co sprawia że trzeba być zdolnym by zaryć przy pochyleniu... jest to tak samo kontrowersyjny temat jak z overlapem (który u mnie w ogole nie wystepuje), jednym to przeszkadza innym nie. Co do wyglądu i doboru części to nie powiesz mi chyba że kupując szpeje nie patrzysz na wygląd. Po co więc to całe dobieranie kolorów z palety ral i bieganie za odpowiednim lakiernikiem. Wydaje mi się że jest to cała esencja budowania własnego wymarzonego roweru gdzie często wygląd bierze górę nad funkcjonalnością. Idąc tym tropem idiotyzmem jest jazda po mieście na ramie przystosowanej typowo na tor... Swoją drogą jeszcze dwa lata temu stożki nie robiły tyle kontrowersji gdyż każdy na nich śmigał i prawdą jest to że gdyby nie międzynarodowe fora internetowe i ogólne trendy z nimi płynące, co trzecia osoba dzisiaj dopi3rdalałaby na dyskach i to w różowym kolorze. Mimo wszystko fajnie poczytać opinie innych osób i powymieniać się punktem widzenia.

A Ciebie lubię... bo lubię Cię :D Peace

siema marian. dajże spokój z takim się przysrywaniem, twojej kołderki parę lat temu nikt tak strasznie nie cisnął jak ty teraz różnicę kilku szprych u kolegi czy jakichśtam obręczy, rower daje radę

nieładnie to wygląda, wypytałeś kamila o kilka szpeji, nakupowałeś karbonu z chin i teraz ciśniesz niewinnych ludzi którzy się jeszcze uczą, że może im się na przykłąd zrobić przykro i co wtedy

pozdro 600

O jej to chyba ja palnąłem tą " kołderkę" kiedyś kiedyś i złe ziarno zmarszczenia posiałem,ono, to ziarno teraz jak wirus rani innych użytkowników

To ja przepraszam powiedział wódz i znikł :icon_redface:

Jako samokrytyke podam że nie mam żadnego stylowego roweru, żaden z moich nie jest jednorodny istna plecionka stylów, teraz zakupując co nieco i dumając w kręgach forumowych osiągam estetyczne dno...

Przykłady:

wicher zrobiony na czarny błysk z napisem i szablonem na główce: koła na Wolberach torowych i... czarnych : Nowatekach. Sztyca czarna, mostek srebrny ( nie znalazłem ładnego czarnego, klasyczne sztyce szosowe są za krótkie, zuum na srebrno paskudny, zumm na czrano jest lepiej) Kierownica jest nie w u dogięta tylko w jakieś ergo. No i korba - akurat była pod ręką satyna 105... a siodło jakiś setlaz zero stylu lata 2000+ Czyli zmarnowany potencjał, ale to rower do treningu a nie wyglądania

Także marzy mi się rower z jedną grupą, albo Wicher z korbą która wygląda jak kampa, ale nie mam na to czasu, na o szperanie i zmienianie itp. Dodatkowo np w rowerach do zapinania na mieście to trudno nie jechać z częściami raczej bez sensacji, ten mój Jaguar przełajowy z velospace ma chyba tylko wypolerowaną 600 3 kolor poza tym niska półka, a jest chyba, nie wiem czy się zgodzicie, naprawdę w miarę stonowany.

Przepraszam. Głaszczmy się po główkach, ale myślałem że od tego jest to drugie forum, gdzie moja kołderka na pewno by zrobiła furorę :D

Moją kołderkę cisnęli i było mi bardzo przykro, naprawdę, bo myślałem że mam super rower. Mam ten rower cały czas na tapecie w telefonie od 2010 roku. Jakiś sentyment mi został. Ale wiem teraz że rower nie był najlepszy. Najwięcej zawdzięczam mu za to że dzięki temu że się zniszczył po wypadku z udziałem samochodu, mogłem za odszkodowanie zamówić sobie rychtarskiego.

Nie cisnę kolegi, nie staram się obrazić, mówię tylko co dla mnie lepiej by wyglądało, ale i tak to za dużo i to ja zostaję za to pojechany. Mimo tego że nawet starałem się napisać że rower jest za######isty, za######iście wygląda a właściciela lubię za jego wypowiedzi. W odróżnieniu od Ciebie koleżanko, Ty na razie za dużo nie wiesz a zachowujesz się bardzo arogancko.

Zdarzało się że pisałem do kamila żeby mi coś doradził, ale nie mam więcej zamiaru. Kiedyś się do niego zwracałem, bo jarałem się tym co robi, już dawno mi przeszło. Trochę śmieszy mnie to, że się tak Tobie zwierza :). Powiedział Ci, że jak była mała spinka na forum, to od razu mi napisał priva? Na forum mnie obraża, a zaraz pisze wiadomość prywatną żebyśmy się nie kłócili. Na forum trzeba wyjść z twarzą, a dogadywać się trzeba przez priv. Mówił Ci że ja tak się go radzę jakich części używać, a jak mi pokazał biankę i powiedziałem jak ja bym ją widział, to z tego co wiem całkiem zmienił koncepcję. Oczywiście pewnie ja nie miałem na to najmniejszego wpływu. Co do karbonowych obręczy to nie są to chińskie noł nejmy, i nikt nie wiedział o moim zamiarze ich kupowania, więc nikt nie mógł mi doradzać.

Już czuje jak mi się zaraz dostanie :woot:

Jeszcze raz przepraszam jeżeli kogoś uraziłem. Naprawdę.

Niedługo pokaże pierwszy z rowerów, to będziecie mogli mnie pocisnąć. Wiem że nie jest to ideał, każdy robi tak jak może, jak chce i jakie okoliczności dopisują

A tak chciałem żeby wszyscy sypali pozytywnymi komentarzami i piszczeli na jego widok. Szkoda. Naprawdę.

Czy ktoś tu coś wspominał o mnie bo niedosłyszałem?

nie wiem nic o zadnym zwierzaniu się.

a mariano jest taka zasada ze spraw prywatnych nie wyciąga się przy ludziach.

plus nie wycinaj faktów z kontekstu konwersacji. sam wiesz o co chodzi.

a skoro juz jestem tak kontrowersyjną osobą i żeby nie było offtopicu .

możecie sobie ulżyć wszyscy na moim rowerze:

do poprawy są koła , leżą w kącie i się kurzą już dziewicze nisi solidal w ciemnej anodzie , a w drugim kącie rozebrane na części pierwsze wysokie campy pista.

może jak stopnieje śnieg zachce mi się zadziałać z tymi kołami.

g4Xeeus.jpg

do rzeczy:

Bianchi super pista columbus pista sprint 86/87 rok

stery campagnolo pista

sztyca i mostek sygnowane bianchi (campa i 3t)

koła jakie są każdy widzi love me or hate me

korba na zdjęciu to strada z blatem z fabryki Mikhail'a Timofeyevich'a Kalashnikowa

campagnolo pista z oczywistym blatem leży na półce ,zeby nie było.

rower raczej do jazdy na kawe w sloneczne dni , zestaw kol sie zmieni , pedaly pista na noski , klapki japonki , kiera cinelli priest i sloneczne okulary.

phi :D

Co to w ogóle jest za kolor?! I co to za koła, jakieś shamale h+son byś se załozył. Generalnie szosowa korba, koło tylne trze o ramę a łańcuch pewnie ma pół metra przekosu.

Zgrywam się. Rowerek przepiękny i tyle w temacie. Aż boję się wrzucać zdjęcia mojego aktualnego ostrego bo to nic.

@kaemes, no to teraz już musisz te kółka zrobić bo narobiłeś mi apetytu :)

@Jedrasek, wrzucaj! Trzeba ożywić trochę ten wątek żeby przegonić te gradowe chmury co się nagromadziły w ostatnich godzinach...

u Korwina na blogu przeczytałem kiedyś, że to on wymyślił wślizg w piłce nożnej. ale to nic, Mariano złożył Kamilowi rower, wymyślił widelce torowe z karbonu w Polsce i pewnie jeszcze w 1885 podpowiedział Eduardo Bianchi 'ja bym to na niebiesko pomalował ten rower, wiesz'.

ale wracając do tematu naszych rowerów - Edi Strobl porteur coraz bliżej realizacji, tym razem kolejny raz zmieniłem kierownicę i chyba zostanie.

mógłbym wam opowiedzieć bajeczkę, że to nitto moustache, ale niee. po prostu ją wymontowałem z damki kupionej na giełdzie.

F68oSsI.jpg

i jak dobrze pójdzie to pewnie wkrótce wjedzie customowy bagażnik na przód.

Po prostu fajny. Kierownica owinięta parcianym tressorexem?

chyba za gruba na tressorexa, ostatnio nawijałem to wiem

before+(3).JPG

A w ogóle teraz to taka atmosfera ze az strach coś napisać. Ja podobnie jak Mariano uwazam ze forum nie jest od głaskania sie po dupach.

Każdy ma prawo do swojego zdania i moze je wyrazic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...