Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta... Cz. 2

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

chciałbym sie do czegos przyczepic ale byłby to jedynie oznaka mojej zazdrości.

najladniejszy fix jaki widzialem w pl ;)

Napisano

No całkiem ładnie się prezentuje. Chrom na kokpicie robi wrażenie :D

Stery fajnie się komponują, cieszę się że w tak ładnym rowerze znalazł się niegdyś mój element :)

Pokaże Ci taką ciekawostkę. Nie wiem czy już to widziałeś, ale znalazłem supera w podobnym kolorze (chociaż ten nie ma lakieru z kolorem na sobie, tylko bezbarwny na gołych rurkach) P1070458 Na pierwszy rzut oka, skojarzył mi się z twoim rowerem. Podobny kolor, korba blat pedały w tej samej kolorystyce, mostek ten sam co masz obecnie, a kierka podobna do poprzedniej :)

Napisano

Dao, śliczny! :-)

Co prawda pasował by mi tu bardziej klasycznie wyglądający blat, ale czepiać się nie będę ;).

Za to kokpit!.. IMO kokpit robi ten rower.

Napisano

chciałbym sie do czegos przyczepic ale byłby to jedynie oznaka mojej zazdrości.

najladniejszy fix jaki widzialem w pl ;)

Wiele można jeszcze zmienić, dać szamala do przodu, gatorskiny, wymienić korbę na klasyczną, dać porządny suport, a przede wszystkim łańcuch poprawnie założyć, bo obecnie jest do góry nogami :D

A ładniejszych fixów cała masa, choćby w tym wątku. Ta rama ma szczęście, w poprzednim wcieleniu u Kamsa była różowa i rower na niej złożony urywał dupę.

marianoitaliano - stery dają radę, równoważą chrom z korony widelca i kokpitu.

vinorafix - rama i wszystko co z nią związane to zasługa Kamsa.

Napisano

@dao, za######isty!

Zaczynając od malowania ramy - klasyka w nowej odsłonie, przez kolorystykę, po specyfikację pełną klasycznych części.

Kiedyś złożę co najmniej tak eleganckiego supera jak ten ;)

Napisano

hehe ;)

Szukałem odpowiedniej ramy i znalazłem, mam nadzieję że na dłuższy czas. Oczywiście wszystko jest kwestią ceny i tego, by później pójść poziom wyżej, czyli jakieś colnago czy inne klasyki ;)

Napisano

hehe ;)

Szukałem odpowiedniej ramy i znalazłem, mam nadzieję że na dłuższy czas. Oczywiście wszystko jest kwestią ceny i tego, by później pójść poziom wyżej, czyli jakieś colnago czy inne klasyki ;)

...czyli ocierasz się już o kolekcjonerstwo, a co z samą jazdą, używasz sprzętu na co dzień? :)

Napisano

jedno nie wyklucza drugiego ;-)

...pewnie, że nie wyklucza, dlatego pytam jak jest w przypadku @dao :) wiem, że dość często takie rowery wiszą na haku i pojawiają się na ulicy bardzo rzadko.

Napisano

...czyli ocierasz się już o kolekcjonerstwo, a co z samą jazdą, używasz sprzętu na co dzień? :)

mtb się kurzy, jeżdżę głównie na ostrym, w planach na ten rok mam trasy dochodzące do 250 km. Tydzień temu zrobiłem nawet jakieś 40 km po zaśnieżonym Krakowie ;)

Napisano

Zielonego pojęcia nie mam a strasznie nurtuje mnie to pytanie. Włoski gwint mufy suportu i napis ''cambio rino'' na miskach suportu, podsiodłowa 61cm. Tylko tyle wiem. Może cos od nich ze stajni?

Edit: widelec ze starego roweru holenderskiego skracany o grubo ponad 3cm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...