Pawel4freak Napisano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 kolega ma tak styraną piastę że przy mocnym jej skeceniu stawiała taki opór, że korby się obracały podczas prowadzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasiasty Napisano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 No tak się dzieje jak już są zapadki zajechane w bębnie - zamiast się ślizgać to łapią za zęby i nie działa wolny bieg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresowiak Napisano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Dzięki za wyjaśnienie, zapewne tak było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Tadek, można puszkę wsadzić np. dociąć i zawinąć żeby nie przeszkadzała łożyskom, a żeby było w miarę szczelnie Od góry też leci syf przez sztycę itp. Regularnie musisz rozkręcać i czyścić jeśli chcesz, żeby to posłużyło trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 No tak, puszka! W kolarstwie jak widzę, jest bardzo przydatna Już o którymś z kolei zastosowaniu słyszę. Między innymi, na sztycę, żeby mocniej się trzymała... Dzięki wielkie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 jeszcze nabijanie standardowych sterów do ram z niestandardową główką: zzr, romet, xb3...preferowane puszki po piwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rgg Napisano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Dzisiaj zaobserwowałem ostre koło z przerzutkami...co za bezsens. ja gdzieś widziałem na jakimś forum zagranicznym 3 biegową piastę na ostro, ale nie pamiętam dokładnie jakiej firmy, ale na bank ostre z biegami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mian Napisano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 ja gdzieś widziałem na jakimś forum zagranicznym 3 biegową piastę na ostro, ale nie pamiętam dokładnie jakiej firmy, ale na bank ostre z biegami Widziałem coś takiego w ofercie Sturmey Archer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mc007 Napisano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Cześć, przymierzam się do budowy pierwszego OK. Mam stary rower od Ojca. Oto pytanie: czy muszę zostawić ten łącznik trzymający linke hamulca? Ze względu na wygląd najchętniej bym się go pozbył ale nie wiem, czy nie ma on też funkcji usztywniającej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel4freak Napisano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 dam Ci dobrą radę, znajdź inną ramę i poczytaj forum/a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mc007 Napisano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Jakiś konkret? Ta rama mi pasuje, poza tym ona juz jest a nie mam teraz funduszu na kupowanie innej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel4freak Napisano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Konkret to poczytaj forum albo kliknij "X"stron wstecz tego tematu i zoabczysz swój post dodany przez kogoś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mc007 Napisano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Przejrzałem cały ten temat, dział też przeglądam już od jakiegoś czasu... Czy możesz mi napisać co tą ramę tak bardzo dyskwalifikuje jako baza na pierwsze i tanie ostre? Rozumiem, że geometria jest daleka od ideału. Rower będzie "rozlazły" itd. Ale pełno tu na forum starych Rometów i ludzie są zadowoleni Rower w całej okazałości: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel4freak Napisano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Rozumiem, że geometria jest daleka od ideału. Rower będzie "rozlazły" itd. Ale pełno tu na forum starych Rometów i ludzie są zadowoleni złożyć się da, jak na każdej ramie, ale chciałem uchronić właśnie przed kolejnym jamnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Rób, nie przejmuj się. Moje pierwsze ostre też takie było i nie mając porównania i tak jeździło się dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.