Skocz do zawartości

[budowa] Ostrego Koła - rady i porady. Cz. 2

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, kojarzycie pewnie cannondale cad2, chodzi mi o haki. Zastanawiam się czy da się je przerobić na torowe bez spawania. W hakach jest dosyć miejsca żeby wyprofilowac w nich miejsce na os. Co myślicie o takiej sprawie?

Napisano

trochę sporo, u mnie tyle waży set przełajowy, z przelotkami, pivotami, widłem carbon+alu, hakiem przerzutki, sterami z wieszakiem.

Napisano

No u mnie też przelotki, hak, podkladki pod stery wraz z grzybkiem i srobą, zacisk i piwoty pod przerzutki wchodzą w tą wagę.

Napisano

że jest pod mufę 68mm (bsa), jest szosowy (SS-strada, P-pista) i jest pod korbę triple, więc pewnie jest niesymetryczny i oś jest dosyć długa.

Napisano

ale masz korbę campy? bo wiesz, kompatybilność kwadratów, to przede wszystkim. Po drugie, linia łańcucha może Ci wyjść kosmiczna.

Napisano

Tak mam, nawet z tej samej grupy( gran sport) i szukam suportu. aa w sumie nie napisałem; to do szosy nie ostrego. Pytam tutaj, bo widzę , że jest trochę kumatych osób ;)

Napisano

chłopaki pytanie... pewnie głupie ale czy jeżeli założę na koło tę grubszą zębatkę a z przodu na korbie jest zębatka węższa to założenie szerszego łańcucha wpłynie na komfort jazdy?

Napisano

@@kipps, Łańcuch spoko można napiąć bez napinaczy, ale jak już chcesz je zakładać to dwa.

@@barcio, Szytka to szytka. Zakładaj jaką ci się żywnie podoba. Wiadomo że z beżowym  bokiem bardziej klasycznie, ale na dłuższą metę nie ma większej różnicy. 

Napisano

Takie pytanko.

Da się pomalować rower, tak aby było widać stal, "bezbarwnym"?

Problem jest w tym, że lakier wykończeniowy słabo trzyma, więc sam jako taki, byłby nie za dobry. :/

Może ktoś widział jakieś specjalne lakiery, może podkłady bezbarwne?

Pozdr.

Podbijam. Czy da się pokryć gołą stalową ramę bezbarwnym lakierem bez podkładów, tak aby było widać surową stal?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...