Tad3k Napisano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Hej, mógłby ktoś pomóc dobrać widła do ramy? Jak to dobrze zrobić, żeby prześwit był ok, gdzie mierzyć itp.? Widelec ma być z włókna, pod stery 1", prosty, jak najbardziej "drobny", najlepiej od razu z otworem pod hampla. Fajne są te torowe Alpiny, tyle że one są pod te nowe stery :/ Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 ogólnie ciężko, jak masz torową ramę, to nie-torowy widelec zepsuje geo zawsze, a nie kojarzę innych karbonowych niż alpina, a i to mega-rzadkość jeśli chodzi o 1" + nie ma otworu.Co jakiś czas na allegro się pojawiają widły karbonowe pod 1", no ale to typowo szosowe są. Może jednak stal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 No właśnie chciałbym karbona wstawić, żeby było lajt łeit i takie tam Ale jakby się trafił ładny wideł stalowy, koniecznie prosty, najlepiej taki jak w Cannondale (piękne te widełki mają btw.). Masz może coś takiego na zbyciu? Mercier teraz robi kopie Cannondale track, widły mają identyczne. Nawet są wersje pod singla, z otworem. Tylko gdzie dorwać takiego widła? Sprzedają tylko z ramami :/ W sumie, trochę słabo, że taka firma zajęła się robieniem podróbek... http://bikeisland.com/cgi-bin/BKTK_STOR20.cgi?Action=Details&ProdID=1728 O jest! Tylko jak to to ogarnąć, czy będzie pasowało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Nikt nie pomoże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sertom Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Trochę trudno zrozumieć Twoją rozterkę. Pasowało do czego? Jak? Właściwie co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresowiak Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Po 3500km i całorocznej jeździe rozebrałem piasty joytech na przesmarowanie, a tam zero syfu, wszystko czyściutkie, bieżnie i kulki w doskonałym stanie. Gorąco polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Myślę, że jest to dosyć zrozumiałe. Chcę sprawdzić, czy ten oto wideł będzie pasował do mojej ramy. Moje pytanie jest takie, jak to zmierzyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pjetr Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 polecam bike cad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Szukałem kiedyś czegoś takiego, dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel4freak Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Hej, mógłby ktoś pomóc dobrać widła do ramy? Jak to dobrze zrobić, żeby prześwit był ok, gdzie mierzyć itp.? Widelec ma być z włókna, pod stery 1", prosty, jak najbardziej "drobny", najlepiej od razu z otworem pod hampla. Fajne są te torowe Alpiny, tyle że one są pod te nowe stery :/ Pozdr. http://allegro.pl/widelec-1-szosowy-carbonowy-colnago-370g-i3850077124.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Śliczny, tylko trochę drogo :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel4freak Napisano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 ktoś wie co to za piasta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresowiak Napisano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Zna ktoś jakąś sprytną metodę na pozbycie się uporczywego kleju i dziadostwa pozostałych po starej owijce na kierownicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papista Napisano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 alifatyczne węglowodory (bena), wd40, cx80, smar silikonowy itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasiasty Napisano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Mi lepiej schodziło naftą niż benzyną, także polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresowiak Napisano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Ok, dzięki za odpowiedzi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papista Napisano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 na opakowaniu cx80 jest nawet napisane, że do usuwania naklejek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresowiak Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 A czy używacie Panowie jakichś preparatów konserwujących i przeciwkorozyjnych do ram stalowych? Wlałbym odrdzewiacz do rurek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresowiak Napisano 13 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Czy są jakieś patenty na rozruszanie ciężko chodzącego hamulca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 13 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 rozkręcenie, wyczyszczenie, nasmarowanie tego co trzeba i złożenie. A co za hamulec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresowiak Napisano 14 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 no-name wymontowany ze Specializeda Allez, czyli pewnie jakiś produkt Tektro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 15 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 może za mocno skręcony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamso Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Orientuje się ktoś jak odróżnić sztycę Campagnolo Nuovo Gran Sport od Nuovo Record ? Oglądałem je na velobase i jak dla mnie są identyczne. Może chodzić np tylko o wagę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresowiak Napisano 3 Marca 2014 Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Jakim płynem najlepiej zmyć farbę z ramy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 7 Marca 2014 Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Ludwikiem. nie no, scansol i inne tego typu. Jak pójdziesz do sklepu typu Leroy Merlin to Ci ktoś pokaże środki do usuwania powłok lakierniczych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.