mistrzoko Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Czym się różnią rurki columbus GARA od np. columbus SL? Wiem, że ceną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomder Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Czym się różnią rurki columbus GARA od np. columbus SL? Wiem, że ceną. http://www.equusbicycle.com/bike/columbus/columbuschart.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 kolorowe nakladki na 7600 robi sie samemu .widziałem w kropki paski etc btw bardzo fajna piasta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 No właśnie słyszałem, że są całkiem niezłe, poza tym ich cena jest dosyć rozsądna, porównując do Phila, Gran Compe... Te nakładki się wycina z tworzywa, czy to po prostu zaklejone, bądź zamalowane oryginały? Tego drugiego wolałbym uniknąć. Z wiadomego powodu, po paru miesiącach, jak nie tygodniach nie będzie to wyglądać za dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 od spodu zdrapuje sie to czarne i sie maluje cos tam, bo napis jest wytłoczony od srodka w plastiku , ktory jest przezroczysty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresowiak Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Czy ktoś miał styczność z piastami marki Bitex? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 17 Października 2013 Udostępnij Napisano 17 Października 2013 a co chcesz o nich wiedziec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALen Napisano 18 Października 2013 Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Zapewne interesuje go czy rzeczywiście są lepsze od piast novatec jak to sprzedawca napisał w aukcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresowiak Napisano 19 Października 2013 Udostępnij Napisano 19 Października 2013 istotnie. nigdy o nich nic nie słyszałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 19 Października 2013 Udostępnij Napisano 19 Października 2013 @kresowiak: rzuciłem na szybko w googla i na forach szosowych najczęściej pojawiają się opinie że bitex są porównywalne do novatec. Pewnie podobnie jest z torowymi, ale tego nie wiem. Miałem do czynienia tylko z novatec-iem więc od siebie nic więcej nie powiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 19 Października 2013 Udostępnij Napisano 19 Października 2013 ładniej wykonany korpus i gwinty, dobra oś .generalnie ładna i fajna piasta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresowiak Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 dzięki, tyle chciałem wiedzieć ładniej wykonany korpus i gwinty, dobra oś .generalnie ładna i fajna piasta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 25 Października 2013 Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Tak krótko, które zapięcie byście wybrali, do 200zł? Myślę o Krypto Mini z tym kablem. Znalazłem za 149zł, więc chyba nieźle. Będzie ok? Czy może lepiej kupić łańcuch? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel4freak Napisano 26 Października 2013 Udostępnij Napisano 26 Października 2013 http://allegro.pl/zapiecie-rowerowe-u-lock-kryptonite-keeper-12-ls-i3622616114.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Nie ma ktoś czasami jakiejś szosowej ramy - uszkodzonej, po wypadku, obojetnie jak co to PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Wyrwałem na allegro fajną szosę na ramce Gios Torino Compact i chciałbym ją teraz dokładnie odrestaurować. Rama jak i wideł mają sporo śladów rdzy. Widelec chromowany, główne ogniska przy grawerkach. Rama pomalowana byle jak, praktycznie wszędzie ma rdze. Najwięcej na mufie suportu, w środku jest pewnie jeszcze gorzej. I tu pytanie, czy znacie może jakiś sposób na porządne odrdzewienie/wyczyszczenie stali? Widziałem kiedyś w programie "cafe racer" (bbc/discovery) jak gość takim magicznym sposobem odrdzewił bak motocyklowy. Zrobił to chyba za pomocą elektrochemii, zalał bak jakimś tam roztworem, wsadził do środka drut, do którego wcześniej podłączył akusa. Na drugi dzień cały syf ze ścianek baku ładnie przykleił się do drutu. Robiliście kiedyś coś takiego, może czytaliście, słyszeliście, cokolwiek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 chrom się dobrze czyści psikając WD40/lejąc kolę na część i trąc to folią aluminiową. Ładnie schodzi.co do tego czyszczenia z "prądem" czytałem różne opinie. Generalnie, jak usuniesz rdzę, to i tak zmniejszysz grubość materiału, więc nie ma różnicy większej, czy zrobisz to mechanicznie jakimś papierkiem, szczotką drucianą czy chemią. Gorzej, jeśli rury są po prostu przegniłe już zupełnie i nic sobie z tym nie poradzi, bo zostaną dziury. Najlepiej to pokaż zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 fosol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 fosol Na chrom też? Bo kiedyś wsadziłem do jakiegoś odrdzewiacza części od modelu, pokryte anodą. Efekt był taki, że ściągnęło mi i rdzę i anodę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 a co ma aluminium do chromu/? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 To że i chrom i anoda, to powłoki galwaniczne i tak jak w przypadku tych części, środek taki może zdjąć tę powłokę z metalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 10 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 chrom czyscisz folia o wd40 , choc fosol im nie zaszkodzi.na rdzawa rame fosol albo zaprawki do golego metalu posmarowac brunoxem i lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gremson Napisano 13 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 http://allegro.pl/kotter-s-rama-columbus-aelle-gipiemme-szosa-ostre-i3685255748.html warto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 16 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Takie pytanko. Da się pomalować rower, tak aby było widać stal, "bezbarwnym"? Problem jest w tym, że lakier wykończeniowy słabo trzyma, więc sam jako taki, byłby nie za dobry. :/ Może ktoś widział jakieś specjalne lakiery, może podkłady bezbarwne? Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gremson Napisano 26 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Bardzo proszę osoby ogarniające temat o pomoc. Mianowicie zmieniam ramę w swoim OK i chciałbym zostawić tylne koło. Tylne koło jest złożone na przedniej piaście shimano deore na 6-śrub (http://www.alerower.pl/p2427,piasta-przednia-shimano-deore-fh-m525-6-srub-czarna.html) z osią długą na ok 170mm o średnicy 10mm. Rozstaw tylnych widełek ramy na której to koło jeździł to ok 140mm. Wszystko wyregulowane na podkładkach ładnie spełnia swoją funkcję.Tak to wygląda: Teraz przesiadam się na ramę której rozstaw tylnych widełek to 128mm i w związku z tym że sprzedaje starą ramę i mam już kupca chciałbym zostawić mu oś tylnej piasty razem z dystansami, sam natomiast chciałbym kupić nową oś również 10x170mm i tu pojawia się moje pytanie: czy do przedniej piasty deore która robi mi za tylną piastę spasuje mi oś tylna Miche, taka jak z aukcji:http://allegro.pl/os-tylnej-piasty-torowej-miche-m10-i3726301736.html dzięki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.