Tad3k Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Chodzi o to, że jeżeli korba jest starta, aż do gwintu, to nie jest to zbyt bezpieczne, bo w każdej chwili może się rozlecieć, pedał np. odpadnie, albo coś innego się stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezarider Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Dlatego zrobi teraz w niej gwint o większej średnicy, w który wkręci insert i będzie w 100% bezpiecznie. Jeździłem na takich korbach w freeridzie, streecie i dircie na przestrzeni 5 lat i nigdy nie miałem żadnego problemu. Wygląda to tak: http://img15.tablica.pl/images_tablicapl/85918421_3_644x461_korby-truvativ-hussefelt-rowery.jpg http://www.flatoutcycles.co.uk/ekmps/shops/flatoutcycles/images/truvativ-hussefelt-170mm-crankset-inc-gigapipe-bb-and-38t-ring-23465--[2]-574-p.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adish Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 czyli jednak opłaca się kombinować Dzieki Panowie!PS. Tam aktualnie nie ma gwintu żadnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasiasty Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Ewentualnie kombinować z platformami do BMX. One mają inny gwint niż zwykłe, tylko nie pamiętam czy większy czy mniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Mianowicie po zahaczeniu pedałem o ziemię straciłem gwint na pedał w korbie. A mógłbyś podać firmę i model korby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adish Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 To jest jakaś korba którą dostałem z rowerem. "Tracer" na ramieniu jest napisane, nie ma wymiennych blatów(chyba) - jednorazówka niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Olej tą korbę, nie ma sensu się bawić. Kup coś lepszego bo jak będziesz się bawił w jakieś przeróbki to więcej kasy stracisz niż to warte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eciepecie Napisano 2 Września 2013 Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Mam taki problem, kupiłem jakiś czas temu ramę i ma strasznie nisko suport. Przy zakrętach bardzo często zahaczam pedałem, u kolegi takie zjawisko nie wystepuje, bo ma ramę szosową w OK. I w związku z tym mam takie pytanie czy można temu jakoś zaradzić i czy to normalne że ramy torowe mają suport nisko nad ziemią? pzdr E. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezarider Napisano 2 Września 2013 Udostępnij Napisano 2 Września 2013 ramy torowe z założenia mają suport WYŻEJ o kilka centymetrów od szosowych. co to masz za ramę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeoDogg Napisano 3 Września 2013 Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Topic dot. kół zamkniety wiec zadam pytanie tutaj. Mianowicie jakiej dlugosci bede potrzebowal szprych do kola 28 cali, stozek obreczy 5 cm i piasta Joytecha na wysokim koł. torowa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rgg Napisano 3 Września 2013 Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Topic dot. kół zamkniety wiec zadam pytanie tutaj. Mianowicie jakiej dlugosci bede potrzebowal szprych do kola 28 cali, stozek obreczy 5 cm i piasta Joytecha na wysokim koł. torowa ? możesz to sobie sam policzyć http://www.sapim.be/kalkulator-dlugosci-szprych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeoDogg Napisano 3 Września 2013 Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Patrzyłem już na ten kalkulator. Niestety nie mam w domu jesscze ani obręczy ani piast i nie znam ich dokładnych wymiarów takich jakich potrzeba w tym liczydle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel4freak Napisano 3 Września 2013 Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Patrzyłem już na ten kalkulator. Niestety nie mam w domu jesscze ani obręczy ani piast i nie znam ich dokładnych wymiarów takich jakich potrzeba w tym liczydle. google zna pewnie odpowiedź co ile ma, poszukał bym Ci, ale jestem zbyt podchmielony, żeby mi się chciało ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeoDogg Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Robil ktos ramke sticker bomberem zamiast malowania ? Chodzi o te folie do tuningu samochodow itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rgg Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Robil ktos ramke sticker bomberem zamiast malowania ? Chodzi o te folie do tuningu samochodow itp. ja robiłem ale nie całym arkuszem tylko kupiłem taki arkusz co każdą naklejkę można było osobno nakleić, tak jest chyba wygodniej i dokładniej. no chyba że masz obycie z foliami :] https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1052605_671118982914231_303364946_o.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeoDogg Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 ja robiłem ale nie całym arkuszem tylko kupiłem taki arkusz co każdą naklejkę można było osobno nakleić, tak jest chyba wygodniej i dokładniej. no chyba że masz obycie z foliami :] https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1052605_671118982914231_303364946_o.jpg Fajnie wyszlo ale widzę, że masz też wolne przestrzenie bez naklejek. Zamówiłem taki arkusz jeden cały, myslę że zrobię tak, że tam gdzie są proste rurki to walnę cały a na łączeniach rurek itp. potnę na kawałki po prostu. Chcę mieć efekt calej ramy w tym, bez prześwitów metalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rgg Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Fajnie wyszlo ale widzę, że masz też wolne przestrzenie bez naklejek. Zamówiłem taki arkusz jeden cały, myslę że zrobię tak, że tam gdzie są proste rurki to walnę cały a na łączeniach rurek itp. potnę na kawałki po prostu. Chcę mieć efekt calej ramy w tym, bez prześwitów metalu. tutaj miałem chromowaną ramę to prześwity wyglądały fajnie, zresztą taki był plan aby nie oklejać całościowo. najgorzej bedzie ci na krzywiznach bo ta folia termokurczliwa raczej nie jest i będzie się odkształcać, niemniej jednak pokaż efekty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barcio Napisano 6 Września 2013 Udostępnij Napisano 6 Września 2013 ostrokołowcy jakie koła polecacie do ostrzałki? szytki czy opony ? jakie piasty i splot ? wysokie czy niskie stożki? będe nim śmigał po wrocławiu a tam 30% dróg to ana kostka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cuberius Napisano 6 Września 2013 Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Mam pytanie o stery. Jeśli średnica wewnętrzna główki ramy to ok 29,9 mm natomiast średnica zewnętrzna rury sterowej to 25,5mm (~1"), to powinienem rozglądać się za sterami 1" JIS czy dam radę zmieścić ISO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezarider Napisano 7 Września 2013 Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Jak nawinąć owijkę na risera? Kupiłem Tressorexa i zastanawiam się jak go nawinąć na kierownicę- zacząć od strony mostka, czy od końca kierownicy? Jakie za i przeciw? Nawinięcie od mostka bardziej mi się podoba, bo wtedy nie trzeba stosować taśmy izolacyjnej na zakończenie (jest to dla mnie nieestetyczne), ale zależy mi też, żeby owijka się nie zwijała w rękach podczas jazdy. Chyba, żeby nawinąć zaczynając od końców i przy mostku zakleić kropelką.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rgg Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Jak nawinąć owijkę na risera? Kupiłem Tressorexa i zastanawiam się jak go nawinąć na kierownicę- zacząć od strony mostka, czy od końca kierownicy? Jakie za i przeciw? Nawinięcie od mostka bardziej mi się podoba, bo wtedy nie trzeba stosować taśmy izolacyjnej na zakończenie (jest to dla mnie nieestetyczne), ale zależy mi też, żeby owijka się nie zwijała w rękach podczas jazdy. Chyba, żeby nawinąć zaczynając od końców i przy mostku zakleić kropelką.. zacznij nawijać od mostka ale daj na kierownicę taśmę dwustronną, nie będzie się zwijała - sprawdzone :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 9 Września 2013 Udostępnij Napisano 9 Września 2013 ale owijka podwija się zazwyczaj od strony, po której krawędź leży na owijce, a nie na kierownicy bezpośrednio... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezarider Napisano 9 Września 2013 Udostępnij Napisano 9 Września 2013 czyli jak będzie najlepiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 16 Września 2013 Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Umiałby ktoś rozpoznać ten rower? Ponoć jest to Pinarello, ponoć Columbus SL, ale jaki to model i czy na pewno Pinarello nie wiadomo :| Foty: https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=7a7f56419a&view=att&th=1412870647d90df9&attid=0.4&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P-t51caJGRy-ASoF_U07wlT&sadet=1379364856320&sads=gGh0t6m7spHuwXdr8SpfbZTxgkg https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=7a7f56419a&view=att&th=1412870647d90df9&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P-t51caJGRy-ASoF_U07wlT&sadet=1379364848891&sads=l7exWSvhH8tQO_ZIGBGOtXkV80M https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=7a7f56419a&view=att&th=1412870647d90df9&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P-t51caJGRy-ASoF_U07wlT&sadet=1379364850934&sads=__2ZKvabh5aEgxA4qL-OLuNx7rM https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=7a7f56419a&view=att&th=1412870647d90df9&attid=0.3&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P-t51caJGRy-ASoF_U07wlT&sadet=1379364854031&sads=jaFyzIZH-eTMzYY4H5SdiwYRxVI https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=7a7f56419a&view=att&th=141288b433e268af&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P-t51caJGRy-ASoF_U07wlT&sadet=1379364798851&sads=6I6lJj6eK2L0t9KI2GZtBoNdFFQ Myślałem, że Treviso, ale nic się nie zgadza, mufki, brak grawerunków na główce widła/rurce trójkąta przy podsiodłówce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pjetr Napisano 16 Września 2013 Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Podaj login i haslo to Ci powiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.