drdm Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Poprzeglądałem te szosowe ramy na allegro i jeśli już znalazłem jakąś z poziomymi hakami otwartymi do przodu, to większość jest w dużych rozmiarach. Zapisałem sobie dwa linki: http://allegro.pl/rama-szosowa-diamond-mala-rurka-pozioma-53-cm-i3334746536.htmlhttp://allegro.pl/rama-superior-ostre-kolo-fixed-gear-campagnolo-i3350619706.html - tutaj trochę drogo jak na mój budżet, jeśli wziąć pod uwagę, że rama jest bez widelca Co o nich myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elton29 Napisano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Wydaje mi się że większość dostępnych ram szosowych się nadaje do budowy OK, kwestia tylko rozmiaru zostaje i kwoty jaką chcesz wydać. Nadal nic konkretnego nie wiem o mojej ramie, mufki ma całkiem fajne i planuję właśnie je trochę wyeksponować poprzez naniesienie powłoki galwanicznej a całą resztę pomalować na kolor bazowy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drdm Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Czy ktoś coś wie na temat tej ramy?http://allegro.pl/rama-torowa-bialo-zolta-48-cm-ostre-kolo-single-i3360700783.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OskarKabat Napisano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Nic ciekawego, za ten hajs kupisz sobie fajna zwarta szosową ramkę na dobrych rurkach. Zdjęcia zrobione są tak, że ciężko ogarnąć jak będzie wyglądać geometria, ale wygląda mi to bardziej na typowe MTB. Plus ogarnij jak urzygane są spawy przy hakach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drdm Napisano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Tak myślałem. No nic, szukam dalej jakiejś używki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kry0 Napisano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Cześć! Orientujecie się, czy są jakieś problemy z dobraniem blatu do ramion korby Shimano 600? Będzie pasowała większość czy mam szukać konkretnego? Na co zwrócić uwagę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mian Napisano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 ...czy są jakieś problemy z dobraniem blatu do ramion korby Shimano 600? Będzie pasowała większość czy mam szukać konkretnego? to dość popularny standard. Szukaj blatów na 5 śrub, rozstaw 130 BCD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdamistach Napisano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Jako że temat o owijkach materiałowych zamknięty, napiszę tu. Jeździcie na "żywej" materiałowej owijce, czy to w ogóle w naszym klimacie jest sensowne, czy zabezpieczaliście np. szelakiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kry0 Napisano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Ja mam zabezpieczoną szelakiem. Bez zabezpieczenia włókna mi się rozciągały i owijka przestała mocno siedzieć na kierownicy, zsuwała się i trochę obracała. Warto co jakiś czas przekleić szelakiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Będzie się nadawał ten rower na przeróbkę pod ostre koło?http://tablica.pl/oferta/kolarzowka-rower-szosowy-romet-florida-sprzedam-lub-zamienie-ID32b9F.html#270b4169e6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rgg Napisano 1 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Będzie się nadawał ten rower na przeróbkę pod ostre koło? http://tablica.pl/oferta/kolarzowka-rower-szosowy-romet-florida-sprzedam-lub-zamienie-ID32b9F.html#270b4169e6 nie jestem pewien bo na zdjęciach średnio widać ale on ma dość krótkie i pionowe haki a do ostrego lub singla powinny być poziome Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sertom Napisano 1 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Mi się wydaje, że tam są haki otwarte do przodu. No i florida, ja się z tym nie spotkałem, ciekawe. Odpowiadając na Twoje pytanie - jasne, że się nadaje, zapytaj sprzedającego rozmiar ramy, kół i o te haki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 a jakąś alternatywę polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rgg Napisano 1 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 a jakąś alternatywę polecacie? w dziale sprzedam/kupię widziałem koledzy sprzedają kilka fajnych ram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Rozmiar Mi się wydaje, że tam są haki otwarte do przodu. No i florida, ja się z tym nie spotkałem, ciekawe. Odpowiadając na Twoje pytanie - jasne, że się nadaje, zapytaj sprzedającego rozmiar ramy, kół i o te haki. Rozmiar ramy jest dobry tylko okazało się że koła są 27 cali. Nie sprawi to problemu jak się później zmieni na 28 cali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rgg Napisano 2 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Rozmiar Rozmiar ramy jest dobry tylko okazało się że koła są 27 cali. Nie sprawi to problemu jak się później zmieni na 28 cali? nie, 27 są odrobinę większe niż 28 (mimo że cale mówią co innego) więc będziesz miał trochę większy prześwit pomiędzy oponą a ramą. ale ja bym zostawił 27 i tylko piastę tylną wymienił, będzie ładniej wyglądał na większych kołach :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamso Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Witam Wie ktoś może co to za model kierownicy, tzn torowa czy szosowa? http://tufotki.pl/jH0Du#p431511 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smurv Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Witam Wie ktoś może co to za model kierownicy, tzn torowa czy szosowa? http://tufotki.pl/jH0Du#p431511 kierownica jest podpisana .... szosowa ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusto Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 a tak swoja droga, czym sie rozni baran szosowy od torowego? jest wogole taki podzial? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 no niby gięciem...ale w użytkowaniu oczywiście niczym, zależy jakie gięcie kto lubi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kry0 Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Cześć,jest ktoś w stanie polecić jakiegoś dobrego risera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Polecam (a tak na serio to i takie za 12 zyli i easton monkey bar są w pyte. riser zawsze spoko) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek22 Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Mam pytanie, a minowicie, miał ktoś kiedys troche skrzywiony pająk w korbie ? I tu pytanie jak go naprostować, żeby zebatki dobrze nachodziły bo zabardzo nie mam pomysłu jak to zrobic i na czym zeby to prosto było. Jak sobie radziliscie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedrasek Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Jak dla mnie, skrzywiony pająk wyklucza korbę jako zdatną do użytku i prostowanie nic tutaj nie zmieni. Szczególnie jeśli chodzi o aluminiową korbę i ostre koło. Dobre naprostowanie byłoby trudne i wytrzymałość już nie ta. Ja bym na twoim miejscu poszukał nowej korby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek22 Napisano 19 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Chodzi mi po głowie od pewnego czasu przyozdobienie sobie krawędzi muf w ramie, przez pociągniecie ich farbą jakims wąskim pędzelkiem ale niewiem czy pędzelkiem to ładnie wyjdzie. Robil ktos cos podobnego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.