vodkieee Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 NOVATEC A166-SBT ta piasta będzie dobra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nor Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 to chyba znaczy - nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vodkieee Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 to chyba znaczy - nie chyba czy na pewno nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whynot5 Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Będzie spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vodkieee Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Będzie spoko. Tylko pojawia się pytanie, mam rozstaw haków 130mm, jak zrobić żeby taka piasta pasowała? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedrasek Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Jak masz stalową ramę to możesz ścisnąć haki albo dać podkładki. W wypadku aluminiowej tylko podkładki. Znalezienie tych informacji zajęłoby ci jakieś 3 minuty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Nie za bardzo w temacie "budowy", ale jednak wciąż w temacie ostrego koła. Jak to jest z dobieraniem torby, na którą stronę brać? Na lewe, czy prawe ramię? Zdecydowanie jestem prawostronny - praworęczny jak i prawonożny. Gdy noszę plecak na jednym ramieniu, to zawsze na prawym. Na lewym łatwiej chyba będzie cokolwiek wygrzebywać, bez zdejmowania jej z ramienia. Ktoś coś powie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Nie za bardzo w temacie "budowy", ale jednak wciąż w temacie ostrego koła. Jak to jest z dobieraniem torby, na którą stronę brać? Na lewe, czy prawe ramię? Zdecydowanie jestem prawostronny - praworęczny jak i prawonożny. Gdy noszę plecak na jednym ramieniu, to zawsze na prawym. Na lewym łatwiej chyba będzie cokolwiek wygrzebywać, bez zdejmowania jej z ramienia. Ktoś coś powie? ...na którą Ci wygodniej! Dobre torby zazwyczaj są szyte tak, że można poprzekładać paski i wszystko dopasować do własnych upodobań Może być ewentualnie problem z dostępem do niektórych kieszeni (na jednym ramieniu łatwiej / na drugim trudniej), ale to detal, można się przyzwyczaić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Chciałbym zamówić Chroma, one są chyba na jedno ramię, bez możliwości przekładki. Problem jest w tym, że nie mam gdzie tego przymierzyć :/ Zna ktoś może jakiegoś dobrego lakiernika w okolicach Warszawy, który nie żuci jakiejś kosmicznej ceny? Chciałbym porządnie pomalować ramę, na dość "kłopotliwy kolor", miedziano-złoty. Kłopotliwy, ponieważ na czymś takim widać każdy defekt. Mógłby ktoś coś polecić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDz Napisano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Dobre torby zazwyczaj są szyte tak, że można poprzekładać paski i wszystko dopasować do własnych upodobań Bzdura. Patrz chociazby Bagaboo Workhorse. Ja jestem prawostronny i mam na lewe ramie. Jest to wygodna opcja bo reka dominujaca zaciagam pas glowny i odpinam/zapinam glowna klamre i robie to wszystko pod wygodnym katem. W Chrome tez masz te funkcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 No właśnie rozkminiam bardziej na lewą. Zawsze łatwiej będzie przekręcić torbę na prawy bok i prawą ręką w niej pogrzebać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusto Napisano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Jak jestes praworeczny to nie rozkminiaj tylko bierz na lewe ramie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 no dobra, czas się wykazać!Mam obrobione wejście na imbus w bocznej śrubie korby, macie pomysł jak ją odkręcić? W rzeczywistości to tylko zaślepka, ale jest metalowa i trudno ją jakkolwiek ruszyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Bzdura. Patrz chociazby Bagaboo Workhorse. Ja jestem prawostronny i mam na lewe ramie. Jest to wygodna opcja bo reka dominujaca zaciagam pas glowny i odpinam/zapinam glowna klamre i robie to wszystko pod wygodnym katem. W Chrome tez masz te funkcje. ..wiedziałem, że ktoś się do tego przyczepi ;-P ...za chwilę będzie "licytacja" torbami, więc ujmę to jeszcze raz: można znaleźć dobre torby które nie są szyte tylko i wyłącznie do noszenia na jednym ramieniu (mam tu na myśli możliwość przełożenia pasków) Swoją drogą jeździłem z torbą przez prawe ramie, a potem kupiłem fajną torbę, która jest przystosowana tylko i wyłącznie do lewego ramienia ...i co? przyzwyczaiłem się i po tygodniu jazdy już mi to nie przeszkadza. Da się ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Torba przez lewe ramię ma też ten plus, że przy ruchu prawostronnym zwykle rowerzysta jest przy prawej krawędzi jezdni i ogląda się do tyłu przez lewe ramię czyli ma lepszą widoczność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Ok, biorę na lewe Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusto Napisano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Torba przez lewe ramię ma też ten plus, że przy ruchu prawostronnym zwykle rowerzysta jest przy prawej krawędzi jezdni i ogląda się do tyłu przez lewe ramię czyli ma lepszą widoczność to jest chyba minusem bo z lewej strony wystaje na lopatkach.. przy lewostronnym ruchu jak sie ogladasz przez prawe ramie jest gites poniewaz prawa reke spokojnie opuszczasz i ogladasz sie za siebie, tudiez sam leb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresowiak Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 racja, nigdy jakoś o tym nie pomyślałem ,a jeżdżę z torbą na lewym ramieniu. to jest chyba minusem bo z lewej strony wystaje na lopatkach.. przy lewostronnym ruchu jak sie ogladasz przez prawe ramie jest gites poniewaz prawa reke spokojnie opuszczasz i ogladasz sie za siebie, tudiez sam leb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDz Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Mam Workhorse L, to słusznych rozmiarów torba, szeroka, klapa wystaje poza obrys dość mocno i teoretycznie powinno mi to utrudniać patrzenie przez lewę ramię, a w praktyce nie utrudnia ani trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusto Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 osobiscie targam ze soba duzo materialu w torbie i jest przewaznie wypchana tak, ze spogladajac przez lewe ramie ch**a widze, co nie znaczy, ze wszyscy tak maja (na moje szczescie pod tym wzgledem jezdze po lewej).. ma na to wplyw tez pozycja, czy jezdzimy pochyleni dosyc mocno, czy siedzimy jak w damce, wyprostowani.. to ile wozimy i jak torbe spinamy..ja mam zawsze spieta wysoko na lopatkach, wtedy nie drgnie nawet przy glebie hehe.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Ziomki, ziomeczki, macie jakiś pomysł, co zrobić żeby nakrętka sterów łatwiej chodziła po gwincie na sterówce? Mam teraz taki zestaw, że ledwo to razem działa. W innych sterach miałem tak, że mogłem palcami to skręcić, potem tylko kontrę docisnąć i tyle, teraz jest problem,żeby choć jeden zwój zakręcić.Na pewno ma hulać razem, bo tak było fabrycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusto Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Przetrzyj gwinty druciakiem i kapnij na nie jakiejs oliwki badz smaru troszke zeby lzej sie nakrecalo, wtedy bedziesz mial tez pewnosc, ze Ci sie nie zapiecze w przyszlosci.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreeek Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Moze ma inny skok gwintu? A jak nie, to próbuj smaru odrobinę, np grafitowy Tapatalk, przepraszam za lakoniczną wypowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Do gwintów stosuje się smar miedziowy a nie grafitowy. Ale zwykły tawot też powinien być ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 przejedź nażynką i po temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.