marian600 Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Pjetr spasował, nie dziwię się, więc czy byłby ktoś chętny na zaprojektowanie w CADzie takich oto naklejek: http://imageshack.us/g/1/10110986/ Wiem, że kupa roboty ale jak ktoś się zmieści w paru dyszkach (tak na kieszeń studenta) to oczywiście kasa za to będzie. Jeżeli ktoś chętny to PW żeby już tu nie spamować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresowiak Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 dzięki za info Travis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Jaki jest objaw "kończących" się łożysk maszynowych w tylnej piaście ...? Nigdy tego nie doświadczyłem, dlatego pytam. Wydaje mi się że stuki które zaczynają dochodzić z tylnej piasty to właśnie to. Dodam, że koło ciągle kręci się płynnie i nie ma luzów(!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusto Napisano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Jedna z kolek moze byc lekko wyszczerbiona i podczas swobodnego krecenia nic na to nie bedzie wskazywac ale pod naciskiem kolarza, tudziez urzycia sily moze zaczac 'strzelac'.. to samo tyczy sie maszyn w suportach.. A najlepiej jak zdejmiesz kolo i pokrecisz osia, jak cos bedzie nie tak poczujesz jak 'kulka wsiada na miejsce'... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Jedna z kolek moze byc lekko wyszczerbiona i podczas swobodnego krecenia nic na to nie bedzie wskazywac ale pod naciskiem kolarza, tudziez urzycia sily moze zaczac 'strzelac'.. to samo tyczy sie maszyn w suportach.. A najlepiej jak zdejmiesz kolo i pokrecisz osia, jak cos bedzie nie tak poczujesz jak 'kulka wsiada na miejsce'... ...tak zrobię Moje podejrzenia padły jeszcze na szprychy i łańcuch. Szprychy są dobrze naciągnięte, koło było niedawno centrowane. Łańcuch ma ze 100km, ale to Miche Pista więc może coś z nim nie tak, wymienię go na inny żeby wykluczyć to. Jeśli się okaże, że to łożyska, to polecacie jakiś sklep gdzie warto je kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Jeśli się okaże, że to łożyska, to polecacie jakiś sklep gdzie warto je kupić? Jaka piasta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 łożyska :FAG , NSK ,NTN ,SKF.google maps boli?w miare dobre łozysko to z 5ziko za sztuke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 łożyska : FAG , NSK ,NTN ,SKF. google maps boli? w miare dobre łozysko to z 5ziko za sztuke ...żeby GMaps wiedziało co w sklepie u Pana Henia leży na półce ;-) ...a użytkownicy tego forum to wiedzą, o czym kilka razy się przekonałem @marian600: chodzi o Miche. Widzę, że bikerStudio ma tego trochę, może nie po 5pln, no ale takich "google maps" mi nie pokazał ;-) Może komuś się przyda, photo tutorial: http://projekto-b.blogspot.com/2008/01/how-to-replace-your-cartridge-bearings.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Widział ktoś może jakieś białe (mogą być niecałe, sam rant) oponki pod 650c? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gsm00 Napisano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 newman88 poszukaj u siebie sklepu typowo z łożyskami, jak właśnie kupiłem w takim łożyska SKF do piasty miche po 13 zł/szt, więc troche taniej niż w bikerstudio, były też jakieś po 6 zł, ale zdecydowałem się na te droższe, weź tylko ze sobą stare łożysko, żeby sobie pomierzyli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Ja do mojego novateca kupiłem łożyska 8 zł za 10 sztuk, tanio dość i może być kiepawa jakość ale tak tylko na próbę, łożyska były jakiejś polskiej firmy. Jak na razie jest git a wymiana to z wypiciem browara 15 minut. I tak jak było mówione wyżej, lepiej uderzyć prosto do "łożyskowego" niż w rowerowym albo na allegro bo tam chcą zarobić kasę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TaZ Napisano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Hej, mam problem z małą śrubką na imbus 2 - http://www.parktool.com/uploads/images/blog/repair_help/dual16.jpg Za nic nie mogę jej odkręcić. Śrubka jest nieco większa niż imbus 2, mniejsza niż 2.5. Znowu zalałem ją wd40 i nic. Zna ktoś jakieś pancerne imbusy? Jeszcze spróbuję patentu z colą, chłodzeniem i naftą. Macie jakieś patenty na takie małe śrubki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Jeżeli nie zależy Ci na śrubce to kup klej do wklejania klucza, przyklej klucz i zrobione. Jeżeli zależy to kup najtańszy imbus za zeta i delikatnie spiłuj, robota lekko jubilerska ale jak masz wyrobioną główkę to nie zaszkodzi. Możesz też spróbować wbić klucz np. młotkiem, kupić inne klucze, bo nie zawsze 4 to 4 i sam się o tym przekonałem szczególnie w tańszych kluczach. Jest trochę opcji :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steve Napisano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Witam, Pytanie mam jeżeli chodzi o malowanie ramy i dobór koloru, mianowicie jaki będzie najbardziej zbliżony kolor do barwy Rometa - chodzi powszechny, znany i lubiany kolor złoty:) Według mnie RAL 1024 ale chciałbym posłuchać również Waszego zdania. Z góry dziękuje za odpowiedź Ramę mam już przygotowaną do malowania ale zatrzymałem się nad wyborem koloru... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OskarKabat Napisano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Co do śrubki możesz też spróbować wbić delikatnie większego torxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OskarKabat Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Potrzebuję obręczy podobnej do czarnego mavica cxp33 ze srebrnym rantem na hamulec. Tylko rozmiar nie 28 a 26'. Oczywiście pod oponę szosową. Zaakceptuję też jakąś z wysokim stozkiem, koniecznie czarna z rantem. Jakieś propozycje? Bo nic nie mogę znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Ja mam na zbyciu komplet maviców open 4cd 650c/700c. Może byłbyś zainteresowany? Co do cxp33, też mam na sprzedaż, ale tylko 700c (36H). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rgg Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Hej, mam problem z małą śrubką na imbus 2 - http://www.parktool.com/uploads/images/blog/repair_help/dual16.jpg Za nic nie mogę jej odkręcić. Śrubka jest nieco większa niż imbus 2, mniejsza niż 2.5. Znowu zalałem ją wd40 i nic. Zna ktoś jakieś pancerne imbusy? Jeszcze spróbuję patentu z colą, chłodzeniem i naftą. Macie jakieś patenty na takie małe śrubki? jest coś takiego jak wykrętaki, nawiercasz lekko śrubę i wkręcasz wykrętak, pójdzie jak po maśle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TaZ Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 jest coś takiego jak wykrętaki, nawiercasz lekko śrubę i wkręcasz wykrętak, pójdzie jak po maśle Już sobie odpuściłem. Te hample nie są w stanie NOS, lub podobnym, więc do ideału nie muszę ich doprowadzać, a wykręcając tę śrubkę mogę narobić więcej szkody, niż pożytku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaSpecylak Napisano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Co myślicie od ramach od Mielca ? Bo nie moge znaleźć nic idealnie pod siebie i rozważam opcje zamówienia u nich ramy, ale nie moge znaleźć żadnych obszernych opini na temat tego co oni robią. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dao Napisano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 słabo szukałeś, jest gigantyczny wątek o ramach Mielca na lfgss. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sumoskar Napisano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Co myślicie od ramach od Mielca ? Bo nie moge znaleźć nic idealnie pod siebie i rozważam opcje zamówienia u nich ramy, ale nie moge znaleźć żadnych obszernych opini na temat tego co oni robią. Pozdrawiam http://www.lfgss.com/thread94840.html wystarczyło wpisać w google: bike mielec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaSpecylak Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 wie ktoś może co za rama ? Bądź jakie ma kąty ? Bo jest dla mnie to chyba najładniejsze ostre jakie w życiu widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 3 Maja 2013 Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 co do mielca, sam niedawno zamówiłem ramę i jestem zadowolony. Za tą cenę jakość jest bdb, u mnie wszystko było zgodne z zamówieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 9 Maja 2013 Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Siemanko, mam problem. Mam wkład suportu truvativ power spline i korbę też truvativa która zwie się chyba isoflow road. Nie spodziewałem się po tym zestawie jakiejś tytanicznej wytrzymałości, bo i zestaw wyszedł 100 zł za nowe komponenty, ale suport dojechał się po jakichś 250 czy 300 km. Nie jestem ciężki bo 70 kg więc raczej obciążeń tam strasznych nie było, chociaż z tego co czytałem truvativ szału nie robi. Wcześniej miałem korby shimano 300ex i 600 i nie dość że ciężko było dobrać długość suportu to i tak albo korby wchodziły za płytko albo wchodziły tylko na koniec osi i linia łańcucha była do d....(wiem o jis i iso) Nawet w serwisie była lipa. No i tamte wkłady też się szybko dojeżdżały. Ma ktoś jakieś sprawdzone korby w innym systemie niż kwadrat, które by dawały radę w napędach jednorzędowych? Hollowtech, isis, jeździ ktoś na tym w ogóle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.