Skocz do zawartości

[budowa] Ostrego Koła - rady i porady. Cz. 2

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

I jak będziesz dokręcać to pomaluj gwint jakąś farbą, może być w sprayu. Mi też się odkręcała a po tym zabiegu śmiga i nic sie nie dzieje.

Napisano

Saknis, a jakby po wymianie śruba dalej się odkręcała, to możesz posmarować gwint loctitem, lub innym klejem anaerobowym i to powinno załatwić problem.

Ktoś używa/używał owijki od osiem.co? To coś innego niż taśma bawełniana z pasmanterii w ładnym opakowaniu? Zastanawiałem się nad nią, ale chyba wybiorę sprawdzonego Tressorexa.

i drugie pytanie sobie przypomniałem:

Czy warto polować na suport ze starej produkcji, czy równie dobrze mogę wziąć coś z oferty Bikerstudia i ok?

Napisano

Ja się skusiłem na owijkę osiem.co i nie polecam. Zwykła taśma bawełniana podklejona taśmą dwustronną. Można dostać gdzieś w Polsce tego tressorexa?

Napisano

No to tressorex.

A drugie pytanie:

Czy warto polować na suport ze starej produkcji, czy równie dobrze mogę wziąć coś z oferty Bikerstudia i będzie ok?

Napisano

Zależy co składasz za rower.

Zwykle lepiej kupić suport na maszynach i z miskami alu za 50zł niż jakiś z epoki za 150zł. Ale jak chcesz składać kompletnego klasyka, to lepiej być konsekwentnym i suport też włożyć klasyczny.

Napisano

Czyli argument "ale suportu nie widać" jest kiepski? :P Czyli będę musiał się pogimnastykować :/

Napisano

Pamiętam, że na forum ktoś opisywał jak obliczyć długość suportu a nie mogę tego znaleźć... Ma ktoś to pod ręką bo potrzebuję?

Napisano

Czyli argument "ale suportu nie widać" jest kiepski? :P Czyli będę musiał się pogimnastykować :/

A tak z ciekawości; składając rower na "klasycznych" częściach suport braliście nowy, czy używany, "klasyczny" jak reszta części?

Napisano

Hej

Męczy mnie mój 14kg szrot. Chcę złożyć coś nie do zdarcia bo jeżdżę bardzo dużo po mieście. Zachowując niezniszczalność chciałbym też zejść z wagi bo śmigam z tym złomem na 3 piętro nawet kilka razy dziennie.

Szukam głównie ramy, bo resztę części mam spoko lub będę wymieniać z czasem.

Zastanawiam się czy stal, czy alu. Zaznaczam, że codziennie jeżdźę również zimą, a sól spłukuję tylko w święta :) czy alu to rusza ?

Myślę, że system ahead będzie bardziej niezawodny i wytrzymały.

Proszę o rady i o info jak możecie polecić mi jakąś ramkę 58-62 cm w rozsądnej - nie zdzierczej cenie.

Pozdro!

Napisano

Hej

Męczy mnie mój 14kg szrot. Chcę złożyć coś nie do zdarcia bo jeżdżę bardzo dużo po mieście. Zachowując niezniszczalność chciałbym też zejść z wagi bo śmigam z tym złomem na 3 piętro nawet kilka razy dziennie.

Szukam głównie ramy, bo resztę części mam spoko lub będę wymieniać z czasem.

Zastanawiam się czy stal, czy alu. Zaznaczam, że codziennie jeżdźę również zimą, a sól spłukuję tylko w święta :) czy alu to rusza ?

Myślę, że system ahead będzie bardziej niezawodny i wytrzymały.

Proszę o rady i o info jak możecie polecić mi jakąś ramkę 58-62 cm w rozsądnej - nie zdzierczej cenie.

Pozdro!

stal czy alu to pytanie o komfort lub 'twardosc'

stal zazwyczah bedzie bardziej plastyczna i da wiekszy komfort jesli pojdziesz w stosunkowo mala rame to i waga spadnie i bedzie 'agresywniejsza' w miescie.

jesli chcesz 'niezniszczalne' to kup osprzet NJS i nastepny serwis za 2 lata.... lub pozniej...

Napisano

Cześć.

Będąc już na finiszu składania ostrego mam do was dwa pytania.

1. Potrzebuję owijki. Czarna, "dziurkowana". Wyglądem ma przypominać skórę. Macie jakieś doświadczenia-propozycje?

2. Nigdzie na necie nie mogę znaleźć strapów od Vegańskiego. Jest jedynie blog. Czy trzeba do niego napisać na jakiegoś meila jeśli chcę kupić jeden z jego produktów?

Napisano

Panie i Panowie szukam od dłuższego czasu lekkiego mostka calowego. Wszystki są w wadze +/- 300g ;/ a doszły mnie słuchy ze wychodziły takie cuda o wadze 150-180g i chce rozwiać moje wątpliwości czy to pogłoski czy prawda :D Ktoś pomoże? ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...