Shenn Napisano 23 Lutego 2013 Napisano 23 Lutego 2013 I jak będziesz dokręcać to pomaluj gwint jakąś farbą, może być w sprayu. Mi też się odkręcała a po tym zabiegu śmiga i nic sie nie dzieje.
TaZ Napisano 23 Lutego 2013 Napisano 23 Lutego 2013 Saknis, a jakby po wymianie śruba dalej się odkręcała, to możesz posmarować gwint loctitem, lub innym klejem anaerobowym i to powinno załatwić problem. Ktoś używa/używał owijki od osiem.co? To coś innego niż taśma bawełniana z pasmanterii w ładnym opakowaniu? Zastanawiałem się nad nią, ale chyba wybiorę sprawdzonego Tressorexa. i drugie pytanie sobie przypomniałem: Czy warto polować na suport ze starej produkcji, czy równie dobrze mogę wziąć coś z oferty Bikerstudia i ok?
Jedrasek Napisano 23 Lutego 2013 Napisano 23 Lutego 2013 Ja się skusiłem na owijkę osiem.co i nie polecam. Zwykła taśma bawełniana podklejona taśmą dwustronną. Można dostać gdzieś w Polsce tego tressorexa?
pjetr Napisano 23 Lutego 2013 Napisano 23 Lutego 2013 http://www.decathlon.pl/owijka-na-kierownic-bawena-id_1273445.html
TaZ Napisano 23 Lutego 2013 Napisano 23 Lutego 2013 No to tressorex. A drugie pytanie: Czy warto polować na suport ze starej produkcji, czy równie dobrze mogę wziąć coś z oferty Bikerstudia i będzie ok?
marianoitaliano Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 Zależy co składasz za rower. Zwykle lepiej kupić suport na maszynach i z miskami alu za 50zł niż jakiś z epoki za 150zł. Ale jak chcesz składać kompletnego klasyka, to lepiej być konsekwentnym i suport też włożyć klasyczny.
TaZ Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 Czyli argument "ale suportu nie widać" jest kiepski? Czyli będę musiał się pogimnastykować :/
atrxevu Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 Pamiętam, że na forum ktoś opisywał jak obliczyć długość suportu a nie mogę tego znaleźć... Ma ktoś to pod ręką bo potrzebuję?
TaZ Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 Czyli argument "ale suportu nie widać" jest kiepski? Czyli będę musiał się pogimnastykować :/ A tak z ciekawości; składając rower na "klasycznych" częściach suport braliście nowy, czy używany, "klasyczny" jak reszta części?
whynot5 Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 Hej Męczy mnie mój 14kg szrot. Chcę złożyć coś nie do zdarcia bo jeżdżę bardzo dużo po mieście. Zachowując niezniszczalność chciałbym też zejść z wagi bo śmigam z tym złomem na 3 piętro nawet kilka razy dziennie. Szukam głównie ramy, bo resztę części mam spoko lub będę wymieniać z czasem. Zastanawiam się czy stal, czy alu. Zaznaczam, że codziennie jeżdźę również zimą, a sól spłukuję tylko w święta czy alu to rusza ? Myślę, że system ahead będzie bardziej niezawodny i wytrzymały. Proszę o rady i o info jak możecie polecić mi jakąś ramkę 58-62 cm w rozsądnej - nie zdzierczej cenie. Pozdro!
madmanpl Napisano 25 Lutego 2013 Napisano 25 Lutego 2013 jeśli zdecydujesz się na stal mogę Ci zaproponować ruską ramę na pewno nie do zdarcia
vinorafix Napisano 25 Lutego 2013 Napisano 25 Lutego 2013 madman poka poka ramę btw, kupiłem od Ciebie blat 52 na alle, doszedł, jest fajny, dzięki
Tad3k Napisano 25 Lutego 2013 Napisano 25 Lutego 2013 Ruskie, wcale nie oznacza gorsze, byli w czołówce, więc i sprzęt na pewno mięli dobry.
tomder Napisano 25 Lutego 2013 Napisano 25 Lutego 2013 Hej Męczy mnie mój 14kg szrot. Chcę złożyć coś nie do zdarcia bo jeżdżę bardzo dużo po mieście. Zachowując niezniszczalność chciałbym też zejść z wagi bo śmigam z tym złomem na 3 piętro nawet kilka razy dziennie. Szukam głównie ramy, bo resztę części mam spoko lub będę wymieniać z czasem. Zastanawiam się czy stal, czy alu. Zaznaczam, że codziennie jeżdźę również zimą, a sól spłukuję tylko w święta czy alu to rusza ? Myślę, że system ahead będzie bardziej niezawodny i wytrzymały. Proszę o rady i o info jak możecie polecić mi jakąś ramkę 58-62 cm w rozsądnej - nie zdzierczej cenie. Pozdro! stal czy alu to pytanie o komfort lub 'twardosc' stal zazwyczah bedzie bardziej plastyczna i da wiekszy komfort jesli pojdziesz w stosunkowo mala rame to i waga spadnie i bedzie 'agresywniejsza' w miescie. jesli chcesz 'niezniszczalne' to kup osprzet NJS i nastepny serwis za 2 lata.... lub pozniej...
whynot5 Napisano 25 Lutego 2013 Napisano 25 Lutego 2013 Dzięki. Zapoluje na jakąś stalową z dobrych rurek żeby za ciężka nie była.
OskarKabat Napisano 26 Lutego 2013 Napisano 26 Lutego 2013 Cześć. Będąc już na finiszu składania ostrego mam do was dwa pytania. 1. Potrzebuję owijki. Czarna, "dziurkowana". Wyglądem ma przypominać skórę. Macie jakieś doświadczenia-propozycje? 2. Nigdzie na necie nie mogę znaleźć strapów od Vegańskiego. Jest jedynie blog. Czy trzeba do niego napisać na jakiegoś meila jeśli chcę kupić jeden z jego produktów?
pjetr Napisano 26 Lutego 2013 Napisano 26 Lutego 2013 2. dokladnie tak, napisz na maila. albo znajdz go na facebooku
grzegosz Napisano 26 Lutego 2013 Napisano 26 Lutego 2013 a w asphalt store nie mają veganskiego? owika z dziurkami-fizik microtex, choć chyba bardziej przypomina zamsz, ale jest bardzo fajna.
OskarKabat Napisano 26 Lutego 2013 Napisano 26 Lutego 2013 Chodzi mi o coś takiego jak tutaj: http://www.lfgss.com/post3435546-1.html Widać, że fizik, ale może znacie dokładny model?
Krusto Napisano 26 Lutego 2013 Napisano 26 Lutego 2013 Fizik microtex eko skora http://www.ebay.co.uk/itm/Fizik-Microtex-Handlebar-Road-Bar-Tape-Black-For-Drop-Bars-Synthetic-Leather-11-/330821523331?pt=UK_sportsleisure_cycling_bikeparts_SR&hash=item4d067fd783
travisb Napisano 27 Lutego 2013 Napisano 27 Lutego 2013 Ja czarną dziurkowaną kupowałem w Decathlonie: http://www.decathlon.pl/owijka-kier-czarna-otwory-bia-id_8247582.html lub http://www.decathlon.pl/owijka-na-kierownic-czarna-id_8173323.html
wilus92 Napisano 27 Lutego 2013 Napisano 27 Lutego 2013 Panie i Panowie szukam od dłuższego czasu lekkiego mostka calowego. Wszystki są w wadze +/- 300g ;/ a doszły mnie słuchy ze wychodziły takie cuda o wadze 150-180g i chce rozwiać moje wątpliwości czy to pogłoski czy prawda Ktoś pomoże? ;p
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.