Skocz do zawartości

[budowa] Ostrego Koła - rady i porady. Cz. 2

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś słyszał coś o kołach od X Planet?

Planet X Carbon R50 Rim

Planet X 50mm Carbon Rim

W sumie jak na karbon, to całkiem niezłe ceny.

przyzwoite kola w cenie ktora PanetX za nie sobie zyczy.

zobacz tez http://www.v-sprintwheels.com/pages/road-wheels.html maja bardzo dobre kola i stosunkowo tanie. byc moze nie tak tanie jak plantex ale dobre.

t

Ja najchętniej ogarnąłbym sobie coś na niskim profilu.

Tylko ciekawe jak z wytrzymałością takich obręczy?

dlatego nie sciagasz z chin.

v-sprint testuje i ma ogromy pozytywny odbior nie tylko w anglii ale europie w swiatku zarowno single speed jak i generalnie dla kol ich produkcji.

albo idziesz do goscia jak Pete Matthews i zrobi Ci co chcesz ale pewnie za nieco wieksze pieniadze. kwestia balansu.

sam mam torowe v-sprint i uwazam ze jest ok za to co placisz jakbym mogl pozwolic sobie na Mavic Comete to pewnie bym uznal, ze nie sa az tak dobre ;-)

sztywne i dobrze sie kreca a to klucz.

t

Na allegro warto też szukać.

Ostatnio poszły dwa komplety hardkorowo wysokich obręczy za niewiele ponad 500zł komplet.

Tylko bardzo wysokie (jakieś 7-8cm) i już - wiadomo - nie takie lekkie bo około 600g sztuka. Też nie wiem jak z tym "około" jest, w którą to stronę.

No i bardzo mała ilość szprych, ale na przód by była okej. Gdyby mi zależało bardzo na wielkich stożkach, to wolałbym kupić te obręcze i opchnąć komuś jedną (wychodziłoby jakieś 260zł za sztukę) niż kupować na przykład jakiegoś h+s.

http://allegro.pl/kola-obrecze-karbonowe-szosowe-nowe-i2967046703.html

A co do ściągania chińczyków, to wolałbym już dołożyć te 150-200zł do sztuki i kupić planet x. Elegancka masa (379g) jak na 5cm wysokości, chińczyka o takich parametrach, raczej będzie trudno znaleźć...

... a jednak można. Tu gość ma obręcze 49mm po 305g sztuka. Tylko też nie wiadomo ile dał, i nie wyglądają jakoś super.

http://www.forumszosowe.org/printview.php?t=10169&start=0&sid=916b88161d1937881e77414b2a6c22fb

W sumie nie ma regóły. Ja dodatkowo jestem przewrażliwony na punkcie pakowania części do wysyłki. Lekkie karbonowe obręcze, to bardzo narażona rzecz w trakcie transportu. Ja jak kupiłem obręcze razem z szytkami, których masa w sumie wynosiła mniej niż 1300g to gość mi tak je zapakował że paczka ważyła ponad 7kg :D tak go przycisnąłem żeby usztywnił je wieloma warstwami kartonu ze wszystkich stron.

Słuchajcie, sprawa jest następująca. Czy idzie dostać blat 44 pod rozstaw 130 w Polsce w miare przystępnej cenie?

Bo szukam i szukam i nic, a rower czeka. Pytanie tylko dlaczego nie zmienie sobie zebatki z tyłu, żeby dobrać inny blat, ano bo jest zaklejona. Piasta to joytech single/fix. Klej trzyma jak należy, zacząłem się więc zastanawiać czy mógłbym wykorzystać jakoś gwint przeznaczony na wolnobieg do uzyskania bezpiecznego ostrego? Jakieś pomysły?

Słuchajcie, sprawa jest następująca. Czy idzie dostać blat 44 pod rozstaw 130 w Polsce w miare przystępnej cenie?

Bo szukam i szukam i nic, a rower czeka. Pytanie tylko dlaczego nie zmienie sobie zebatki z tyłu, żeby dobrać inny blat, ano bo jest zaklejona. Piasta to joytech single/fix. Klej trzyma jak należy, zacząłem się więc zastanawiać czy mógłbym wykorzystać jakoś gwint przeznaczony na wolnobieg do uzyskania bezpiecznego ostrego? Jakieś pomysły?

zaklejona? to moze odklej...

pierwszy raz mam problem z oponą. Po założeniu guma ma bicie pionowe. po ponownym założeniu też ma, tylko w innym miejscu:D są jakieś sposoby by naprostować oponę( bez ludwików czy czegoś takiego:D)?

Zazwyczaj przy zakładaniu byś to załatwił.

Możesz też spróbować napompowac 200 psi może się ułoży.

Witam, szybki, acz nurtujący mnie problem...

od jakiegoś czasu luzuje mi się śruba od lewej korby. Straciłem przez to Shimano 600, nie miałem klucza pod ręką jadąc w długiej trasie. Kupiłem Shimano 105, nadal lekko się luzowała. Wczoraj wymieniłem suport na SunRace'a - dziś znowu się luzowała! Siła dokręcenia standardowa, tak jak zwykle, od prawej strony nie ma luzu a jest nawet lżej dokręcona.

Jakieś pomysły co zrobić? Chciałbym uniknąć wynalazków z zaklejaniem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...