Tad3k Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 nie wiem co probowales przekazac, czy logo zmienia fakt, ze piasty obu producentow sa identyczne? Origin 8 Pro Pulsion Lite Rear Track Hub 32h Silver Fixed Gear Flip Flop Fixie | eBay Origin 8 Cartridge Bike Front Hub Track Fixed Gear Pista Silver 32 Holes | eBay jak rozumiem chodziło o piasty z otworami? WI jeszcze robi takie, ale drogie Przestań się mądrzyć i spójrz parę stron wcześniej, to dowiesz się o co chodzi... hie hie hie http://www.ebay.ie/i...id=447545970486 Jak dla mnie, to koniecznie naturalne, srebrne, kolorowanki nie podchodzą mi do gustu Fajna cena, tylko ciekaw jestem, czy to nie odbija się na ich jakości za bardzo. Chyba jednak trochę pozbieram kasy i patriotycznie kupię Mack'i. Wolę wydać więcej i nie martwić się o swoje życie, no i co ważniejsze o rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TSB1923 Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Posiada ktoś obrazek z "przepisowymi" wymiarami jakie powinien mieć rower torowy ? 2. Jak dobrać długość mostka bez kupowania ? Bo jak będę zmieniać ten Gotto Csepel'a (6cm/kąt 20) to nie chcę kupić ani za długiego ani za krótkiego, bo później tylko problem ze sprzedaniem. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusto Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 jest to jedyna strona ( i do tego juz po ptokach) na ktorej znalazlem te piasty na sprzedaz.. ale z tego co sie orientuje to te piasty sa juz od 2010 roku.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomder Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Posiada ktoś obrazek z "przepisowymi" wymiarami jakie powinien mieć rower torowy ? 2. Jak dobrać długość mostka bez kupowania ? Bo jak będę zmieniać ten Gotto Csepel'a (6cm/kąt 20) to nie chcę kupić ani za długiego ani za krótkiego, bo później tylko problem ze sprzedaniem. Pozdro 1. Dać się zmierzyć? Ze wskazaniem, że na torowy rower. Wtedy z pomiaru wyjdzie co i jak. 2. Różne tory mogą mieć wymagania co do odległości pedałów od ziemi zwyczajnie żebyś nie haczyl jeśli tor mocny kąt ma. T Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusto Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 http://www.uci.ch/Mo...jU4NTY&LangId=1 http://www.uci.ch/Templates/UCI/UCI8/layout.asp?MenuID=MTYzMDQ&LangId=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hedggehogg Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Przestań się mądrzyć i spójrz parę stron wcześniej, to dowiesz się o co chodzi... Jak dla mnie, to koniecznie naturalne, srebrne, kolorowanki nie podchodzą mi do gustu Fajna cena, tylko ciekaw jestem, czy to nie odbija się na ich jakości za bardzo. Chyba jednak trochę pozbieram kasy i patriotycznie kupię Mack'i. Wolę wydać więcej i nie martwić się o swoje życie, no i co ważniejsze o rower to lepiej sprawdź następnym razem zamiast się irytować, bo większość komponentów na rynku pochodzi albo z jednej fabryki albo sygnuje się tylko na innych produktach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Szkoda, bo wyglądają świetnie. Dziwię się, że tak mało tego jest... to lepiej sprawdź następnym razem zamiast się irytować, bo większość komponentów na rynku pochodzi albo z jednej fabryki albo sygnuje się tylko na innych produktach O co Ci chodzi? Mówimy o konkretnym modelu, a nie o firmie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 8 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Tad3k Jak masz gdzieś opcję kupna piast takich jakie potrzebujesz w czarnym kolorze, lub jakimkolwiek innym, to zawsze możesz je zrobić na srebrno, a jak nigdy tego nie robiłeś, nie wiesz jak to zrobić lub się boisz, to mogę Ci je rozłożyć, zdjąć anodę i wypolerować. Oczywiście za dogadaną opłatą. Druga sprawa, to co ma mack do tych formuli? Mówiłeś że chciałbyś piasty które przypominają klasyczne z wysokim kołnierzem, a mack to przecież współczesne ultralekkie kanciaste piasty, całkowita odwrotność. Teraz moje pytanie do obytych: Używał ktoś takich szczypiec do łańcucha? http://www.uniortools.com/cgi-bin/cms.cgi?doc=11857&prod=19474&sid= Czy są bardziej wygodne i wytrzymałe od takiego klucza? http://www.uniortools.com/cgi-bin/cms.cgi?doc=11857&prod=129853&sid= Zniszczyłem już dwa klucze podobne do tego poniżej, oczywiście nie były to klucze najwyższej jakości i nie były za bardzo wygodne do pracy przy grubym łańcuchu. Chcę kupić w końcu porządny klucz na lata i jestem ciekawy jak się używa tego pierwszego. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 8 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Tad3k Jak masz gdzieś opcję kupna piast takich jakie potrzebujesz w czarnym kolorze, lub jakimkolwiek innym, to zawsze możesz je zrobić na srebrno, a jak nigdy tego nie robiłeś, nie wiesz jak to zrobić lub się boisz, to mogę Ci je rozłożyć, zdjąć anodę i wypolerować. Oczywiście za dogadaną opłatą. Druga sprawa, to co ma mack do tych formuli? Mówiłeś że chciałbyś piasty które przypominają klasyczne z wysokim kołnierzem, a mack to przecież współczesne ultralekkie kanciaste piasty, całkowita odwrotność. . Nie mam ochoty na takie kombinowanie, jak już bym kupował to od razu srebrne. Dalej chciałbym te formuły, są świetne, no ale chyba będę musiał z nich zrezygnować. Mack'i też są niczego sobie, tym bardziej te z okrągłymi otworami, bardzo mi się podobają. Udało mi się ogarnąć trochę kasy ze sprzedaży zalegających części, więc stwierdziłem, że spoko byłoby kupić sobie Mack'i i zrobić secik made in Poland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmanpl Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 marianoitaliano Ja używałem. Świetnie się spisuje z łańcuchami 6,7,8s do 9,10s gdzie skuwasz pinem już jest lipa, a do jednorzędowego nawet tym nie podejdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Tad3k Macki są rewelacyjne, są używane w wielu najlepszych lub najbardziej kultowych ramach na całym świecie. Przede wszystkim są bardzo bardzo lekkie. Pan Maciek zrobił jedną dla mnie i jest już w drodze Będę miał prawdopodobnie najlżejsze koła torowe w Polsce, które będą używane do jazdy po ulicy. Chodzi mi o to że precyzujesz to na czym Ci zależy - czyli klasyczny wygląd - a macki takiego nie mają. Ale spoko. Płacenie tyle za piasty, jest uzasadnione zwykle chęcią posiadania ultralekkich kół. Widziałem gdzieś zdjęcie roweru w którym była piasta macka, zapleciona z obręczą swift arriv 43mm która waży 900 gram. Więc zastanów się czy pozostałe elementy koła są warte żeby inwestować w piasty. madmanpl Dziękówka, w takim razie zostaje standardowy klucz. dwa takie już zniszczyłem, dlatego szukałem innego rozwiązania. Zostaje zakup porządniejszego kluczyka. Nie wiem dlaczego, ucięło mi połowę ostatniego posta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Tad3k Macki są rewelacyjne, są używane w wielu najlepszych lub najbardziej kultowych ramach na całym świecie. Przede wszystkim są bardzo bardzo lekkie. Pan Maciek zrobił jedną dla mnie i jest już w drodze Będę miał prawdopodobnie najlżejsze koła torowe w Polsce, które będą używane do jazdy po ulicy. Chodzi mi o to że precyzujesz to na czym Ci zależy - czyli klasyczny wygląd - a macki takiego nie mają. Ale spoko. Płacenie tyle za piasty, jest uzasadnione zwykle chęcią posiadania ultralekkich kół. Widziałem gdzieś zdjęcie roweru w którym była piasta macka, zapleciona z obręczą swift arriv 43mm która waży 900 gram. Więc zastanów się czy pozostałe elementy koła są warte żeby inwestować w piasty. Trochę zmienił mi się koncept rowerowy, przez nową korbę, zeszłą wersję Campagnolo Pista, która wygląda bardziej nowocześnie od teraźniejszej. Więc optycznie będą pasować. Mack'i kupuje głównie ze względu na jakość wykonania i polskie pochodzenie, przy okazji uda się złożyć całkiem lekkie kółka. Mój zestaw to Mavic open 4 650c 32h na przód i takie same na tył, tyle że z 36h i w rozmiarze 700c. Do tego dorzucę jakieś cienkie szprychy, nie ważę nawet 60kg, więc mogę sobie pozwolić na najcieńsze możliwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusto Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 hahaha Tad3k niejadek sory ale nie moglem sie powstrzymac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 większe koło z tyłu? Bo 700c- to z tego co pamiętam rozmiar 622 czyli 28" a 650 to rzekome 27" które jest większe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 hahaha Tad3k niejadek sory ale nie moglem sie powstrzymac Spokojnie, już nie raz to słyszałem większe koło z tyłu? Bo 700c- to z tego co pamiętam rozmiar 622 czyli 28" a 650 to rzekome 27" które jest większe Tak z tyłu większe (622mm), przód 650c czyli 571mm, tak jak w starych triatlonówkach, . Nie są to 27", bo te są większe od 28", czy coś w tym stylu. Te rozmiary, to jakiś hardcour, sam ledwo je ogarniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilus92 Napisano 10 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Nie mylcie 650C z 27" bo to nie jest to ;p 26" = 559 650c = 571 27" = 630 28" = 622 I mam pytanie Czy da się w jakiś sposób przerobić koło powiedzmy typu "aerospoke" które jest na kasecie na ostre? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 10 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Jest pełno poradników na yt, nie pamiętam teraz pod jakim hasłem ale kiedyś coś takiego oglądałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 10 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Dodam od siebie, że 27", to 650b, więc dlatego może się mylić z 26" (571), czy też 650c. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 10 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 oj oj, teraz to w ogóle zagmatwaliście sprawę. jest 27 1/4, czyli 630, czyli to większe od zwykłego koła 28" (622mm) ale jest też "nowy" standard 27,5, czyli 650b (584mm), które jest większe od 26", ale mniejsze od 28/29" (tak, te koła mają taką samą średnicę), które nie jest tym samym standardem, co triathlonowe 650c (571mm). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 10 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Będę miał prawdopodobnie najlżejsze koła torowe w Polsce, które będą używane do jazdy po ulicy. napisz mariano coś więcej o tych kołach. jakaś większa specyfikacja. jakie obręcze, jakie szprychy i ile... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 10 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Miał ktoś może styczność z firmą Panaracer? Od dłuższego czasu poszukuję kompletu kół 650c/700c, podobnych do ich modelu Pastel, oraz do Michelin Dynamic Classic. Zna ktoś jakieś inne oponki podobne do tych wyżej wymienionych, są jeszcze Conti Grand Prix 4000 (black/transparent), ale one są tylko w rozmiarze 700c. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pjetr Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 veloflexy sa piekne, ale drogie i nie wiem jakby sie sprawdzily w ostrym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 napisz mariano coś więcej o tych kołach. jakaś większa specyfikacja. jakie obręcze, jakie szprychy i ile... Już wspominałem o tych kołach i były pokazywane, ale z piastą D-A HB-7710 teraz będzie: Tylna piasta mack 24 otwory 190g Przednia piasta ultralight 24 otwory 77g + zacisk 32g Szprychy sapim laser Nyple sapim aluminiowe Obręcze miche full carbon, od teamu miche, stożek 38mm 350g sztuka Przednie koło z zaciskiem waży 560g Tylne koło z kontrą, bez zębatki 660g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hedggehogg Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 mru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 no fajne kółeczka się szykują. ja bym na przód dał tylko z mniejszą liczbą szprych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.