Varg Napisano 15 Listopada 2012 Napisano 15 Listopada 2012 mowa o zwyklych a nie cieniowanych. czyli 2.0mm tak myśle
tomder Napisano 15 Listopada 2012 Napisano 15 Listopada 2012 to +25 % niech bedzie 150-160+25% = max 200
zackass1 Napisano 16 Listopada 2012 Napisano 16 Listopada 2012 Taka rada co do trawienia anody z obręczy, nie trzeba basenu. Wykopać pierścień o średnicy podobnej do obręczy, do tego folia i już jest git naczynie. I tak trzeba robić na dworze bo opary są masakryczne.
cyrax84pl Napisano 16 Listopada 2012 Napisano 16 Listopada 2012 Pasiasty dzięki za linka, z tego co wyczytałem to mozna próbować z korbami na wielowypust, jedyne czego mozna sie obawiac to linia łańcycha ale myślę że i to jest do opanowania Pozdro
marianoitaliano Napisano 16 Listopada 2012 Napisano 16 Listopada 2012 Taka rada co do trawienia anody z obręczy, nie trzeba basenu. Wykopać pierścień o średnicy podobnej do obręczy, do tego folia i już jest git naczynie. I tak trzeba robić na dworze bo opary są masakryczne. geniusz Kop dziurę pod blokiem w temperaturze zbliżonej do zera, idź do sklepu budowlanego po folię i zmarnuj całe opakowanie kreta. Rewelacyjny pomysł. Do tego kreta powinno się rozcieńczać w gorącej wodzie.
Hablababla15 Napisano 16 Listopada 2012 Napisano 16 Listopada 2012 dodatkowo co z nim potem zrobisz ? Jak wylejesz pod blokiem to pół biedy a wylej matce na ogródku to jeszcze się w tym wykąpiesz potem
itr Napisano 17 Listopada 2012 Napisano 17 Listopada 2012 Takie może i lamerskie pytanie ale nie mogę się doszukać w internecie info. Ile ważą przeciętny komplet 32 szprych? Takich zwyczajnych niecieniowanych nierdzewek. Bo tak się zastanawiam czy waga 255 gram dla 32 szprych to dużo czy też nie. używane 32 szprychy 2mm , ordynarne 294 mm ok 228g wyliczyłem ważąc 27 szprych
zackass1 Napisano 17 Listopada 2012 Napisano 17 Listopada 2012 geniusz Kop dziurę pod blokiem w temperaturze zbliżonej do zera, idź do sklepu budowlanego po folię i zmarnuj całe opakowanie kreta. Rewelacyjny pomysł. Do tego kreta powinno się rozcieńczać w gorącej wodzie. Przecież obręcz ma ze 2 może 3cm szerokości to nawet patykiem można wygrzebać w ziemi. Worek na śmieci przeciąć na pół i gitara. Czyśćiłem w ten sposób obręcz od motocykla ze rdzy. Elektrolit właśnie na bazie kreta prostownik kawał żelazstwa na zmarnowanie i jazda.
newman88 Napisano 17 Listopada 2012 Napisano 17 Listopada 2012 pytanie o mostek ahead, żeby w klasycznej ramie szosowej taki mostek poprawdzić równolegle do podłoża to muszę szukać mostka z kątem 17 stopni, zgadza się, czy coś źle liczę?
newman88 Napisano 17 Listopada 2012 Napisano 17 Listopada 2012 a jaki masz kąt główki? coś około 73, czyli sam sobie odpowiem: 90 - 17 = 73 no dobra to teraz jeszcze muszę coś sensownego w cenie poniżej 100pln dorwać, pod kierownicę 31,8 - obawiam się, że będzie ciężko.
grzegosz Napisano 18 Listopada 2012 Napisano 18 Listopada 2012 To Ci pomogę. Ja miałem go brać, ale dla mnie za ciężki-teraz mam lżejszy, a chciałbym jak już zmieniać, to na coś jeszcze lżejszego, nawet kosztem tego kąta, więc sobie odpuściłem. Aukcja już się skończyła, więc cena ok. 100zł wchodziła w grę http://allegro.pl/mostek-kcnc-arrow-110-mm-17-stopni-31-8-mm-i2752162929.html
newman88 Napisano 18 Listopada 2012 Napisano 18 Listopada 2012 To Ci pomogę. Ja miałem go brać, ale dla mnie za ciężki-teraz mam lżejszy, a chciałbym jak już zmieniać, to na coś jeszcze lżejszego, nawet kosztem tego kąta, więc sobie odpuściłem. Aukcja już się skończyła, więc cena ok. 100zł wchodziła w grę Mostek KCNC Arrow 110 mm 17 stopni 31,8 mm (2752162929) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. @grzegosz: dzięki, ale poszukuję koniecznie czarnego!
magik2208 Napisano 18 Listopada 2012 Napisano 18 Listopada 2012 ? Za nic nie potrafie zrozumiec twojego toku rozumowania.
tomder Napisano 18 Listopada 2012 Napisano 18 Listopada 2012 Za nic nie potrafie zrozumiec twojego toku rozumowania. bywa i tak.
magik2208 Napisano 18 Listopada 2012 Napisano 18 Listopada 2012 Bo idac twoim tropem to 33,(3)% a nie 25%... Ale... promien podnosimy do kwadratu, czego nie nauczyli... ale... szprychy nie sa cieniowane po calosci, przy nyplu i piascie maja 2mm... ale... kazda szprycha jest cieniowana w inny sposob, np sapim schodzi na 1,5mm od razu przy nyplu, a dt ma bardzo lagodne to przejscie... Prosze Cie, przestan zgadywac i pisac bzdury jak nie masz o czyms pojecia, pozniej czytaja te bzdury i szerza dalej głupote!
tomder Napisano 18 Listopada 2012 Napisano 18 Listopada 2012 Bo idac twoim tropem to 33,(3)% a nie 25%... Ale... promien podnosimy do kwadratu, czego nie nauczyli... ale... szprychy nie sa cieniowane po calosci, przy nyplu i piascie maja 2mm... ale... kazda szprycha jest cieniowana w inny sposob, np sapim schodzi na 1,5mm od razu przy nyplu, a dt ma bardzo lagodne to przejscie... Prosze Cie, przestan zgadywac i pisac bzdury jak nie masz o czyms pojecia, pozniej czytaja te bzdury i szerza dalej głupote! genialne. dobrze (tule uszy) nie bede zgadywal... aaa chyba, ze wszyscy troche zgadujemy. nie masz powazniejszych problemow? gosc pytal o 'mniej wiecej' wage, wiec (matematycznie niedokladnie to przyznaje) udzielilem 'mniej wiecej' odpowiedzi - ale dopiero 'doliczanie' bylo mniej wiecej bo wage orginalnie podalem prawdziwych szprych. warte to bylo calego wywodu? ah, pewnie tak.
magik2208 Napisano 18 Listopada 2012 Napisano 18 Listopada 2012 Nie, nie lubie szerzyc bzdur i głupoty Na tyle to sam autor by sobie mógl pozgadywac
grzegosz Napisano 18 Listopada 2012 Napisano 18 Listopada 2012 newman, to go zedrzesz, ciężko Ci będzie coś takiego znaleźć za taką kasę...
tomder Napisano 18 Listopada 2012 Napisano 18 Listopada 2012 Nie, nie lubie szerzyc bzdur i głupoty Na tyle to sam autor by sobie mógl pozgadywac przyznam, ze sie zagubilem w tym wywodzie. wydawalo mi sie, ze o szprychy chodzilo i 'zaokraglenie matematyczne'? mozesz rozwinac jak sie sie ma do 'bzdur i glupoty'? w ktorej kategorii sam sie miescisz?
magik2208 Napisano 18 Listopada 2012 Napisano 18 Listopada 2012 Zgadujesz widze jak pocieniowana jest szprycha, nie po calosci! Nie wiesz nawet jak obliczyc pole koła, a zabierasz sie za "zaokraglanie matematyczne" " Lepiej jest nie odzywać się wcale i wy dać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości. "
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.