grzegosz Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 błąd, klamki mtb mają inny ciąg linki niż szosowe. Szukaj klamek przełajowych, np tektro na bikestacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel4freak Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 zastanawiam się czy by klamki pod 23,8 weszły chociaż muszę powiedzieć że coraz bardziej przzwyczajam się do jazdy bez hamulców ;D ofc wole mieć awaryjnie go pod ręką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TaZ Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 http://www.bikestacja.pl/klamki-przelajowe-tektro-rl720-cantlilever-cyclocross-p-1039.html - właśnie do mnie takie (rl 726) przyleciały i zapowiadają się bardzo dobrze. Na razie mogę polecić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel4freak Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 fajne i nie drogie tylko chce zamocować je klasycznie przy mostku jak w MTB chociaz w sumie ciekawie by bylo dac klamke na rog (mam bycze rogi jak cos) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TaZ Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 To sę montuje normalnie, przy mostku. O tak: http://www.velosolo.co.uk/pictures/DSCN3044.JPG Do byczych możesz kupić na końcówki klamki czasowe/ triatlonowe. Są droższe. Tu masz wszustkie typy: http://www.tektro.com/_english/01_products/00_prolist.php?pid=3 pzdr P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Założyłem te tektro rl720 dziewczynie w ostrym razem ze szczękami sh 105 i powiem wam, że osobiście nie jestem z nich zadowolony. Są hmm jakby to powiedzieć tak jakby twarde i nie chodzi mi tu o opór przy wciskaniu. Nie ma z nimi tej siły hamowania jak z innymi klamkami i to mnie trochę martwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TaZ Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Dziwne, szczególnie biorąc pod uwagę ich popularność. Mechanizm jest w sumie dość prosty - ot dźwignia. Naciąg linki i stan klocków ogarniałeś? Jedyne co mnie nieco zmartwiło, to odległość klamki od kierownicy. Pzdr P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel4freak Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Kupiłem stare shimano golden arrow, bede kombinowal jak je wcisnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Dziwne, szczególnie biorąc pod uwagę ich popularność. Mechanizm jest w sumie dość prosty - ot dźwignia. Naciąg linki i stan klocków ogarniałeś? Jedyne co mnie nieco zmartwiło, to odległość klamki od kierownicy. Pzdr P. Tak wszystko jest idealnie zrobione, musiałbyś sam sprawdzić, bo to trudno wytłumaczyć. W każdym razie czuć, że to nie to co by się chciało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmanpl Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Może wina klocków ? zamontuj miększe powinny lepiej hamować ? Odtłuszczałeś obręcz/klocki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vinorafix Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 życie, no całkiem niebrzydkie ma niektóre szosy mi najbardziej podoba się jego MOSER, bardzo bym go chciał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 I jest przede wszystkim tani, też bym go chapnął naweet jeśli klamkomanetki nie działają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mian Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Ja mam klamkę przełajową tektro i zdarzyło mi się jej użyć i dla mnie działa znakomicie. Może to kwestia szczęk. Ja mam stare modolo corsa i w sytuacji awaryjnej unosi tylne koło na kilka centymetrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomder Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 duzo zalezy gdzie chcesz klamki zakladac... na baranka czy przy mostku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Moje są na baranku przy mostku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mian Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Moje są na baranku przy mostku to dokładnie jak moja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TaZ Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Te klamki (Tektro RL 726) kupiłem używane, więc po dostaniu ich rozkręciłem wszystko co się dało, wyczyściłem, wypłukałem, musiałem trochę podszlifować śrubki baryłkowe, bo nieco się odkształciły i nie wchodziły dobrze w ten plastikowy kołnierz, czy jak to nazwać (i tu pierwsza uwaga - śrubki są z miękkiej stali). I odkryłem Amerykę. Otóż da się jednak regulować odległość klamki od kierownicy, bo posiadają do tego śruby (które z resztą były w pozycjach fabrycznych). Ogarnialiście może do czego służy druga śruba (z tych najmniejszych, Imbus r. 2), wkręcana w stronę tak jakby osi obrotu klamki? Myślałem, że do regulacji "twardości' klamki, ale po pierwsze nie odczułem zmian, a po drugie, nie jestem pewien, czy aby na pewno ta oś jest sztywno połączona z klamką. To może do smarowania tej osi? Jakieś pomysły? Pzdr P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomder Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 caly sekret klamek jak goldfinger polega na tym, ze 1. obejma 'ma zawias' wiec mozesz latwo zdjac i wywalic hamulec albo dociagnac (cokolwiek innego) - bez koniecznosci zwalania nawijki 2. paluszek sie raczej nie slizgnie z klameczki, co w deszczu lub sniegu jest pomocne. 3. dziala okej z kierownica 'sprint' gdzie nie ma za duzo miejsca 4. zero serwisu bo proste to jak budowa cepa. 5. duza sila nacisku co przy miekkich klockach sie przydaje. ja uzywam w polaczeniu z szosowa shimano 'sora' bo tanie, nie ochydne, dosc dobre sprezyny no i hamuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 3 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Tadek, pytałem kumpla, który pracuje w lokalnym sklepie w Londynie. Mówi że części formula widuje zamontowane w nowych rowerach ale tak żeby je dostać osobno to nie spotkał się. Ale po weekendzie ma jeszcze poszperać. Są jakieś informacje odnośnie tych piast? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mian Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Kolega póki co utknął w ślepym zaułku z tymi piastami, ale czeka jeszcze na wieści od swojego kolegi z evans cycles. Dam znać jeśli będą jakieś wieści, choć cienko to widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 a ten konkretny model to nie jest jeszcze w fazie prototypów? Z tego co wczoraj coś czytałem, to on nie jest na standardowe zębatki z gwintem, tylko coś w rodzaju wielowypustu centerlock, dokręcanego kontrą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hedggehogg Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Są jakieś informacje odnośnie tych piast? 3min szukania i wiesz, ze formula to to samo co orgin 8 i jest tego pelno na ebayu. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 jeszcze kolejne 2 i wiedziałabyś, że origin8 to nie to samo, origin8 nakleja na nie swoje logo. A dyskusja tutaj dotyczy konkretnego modelu Formuli, którego wspomniane już o8 jeszcze nie ma w ofercie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hedggehogg Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 nie wiem co probowales przekazac, czy logo zmienia fakt, ze piasty obu producentow sa identyczne? http://www.ebay.com/itm/Origin-8-Pro-Pulsion-Lite-Rear-Track-Hub-32h-Silver-Fixed-Gear-Flip-Flop-Fixie-/310406602313?pt=Cycling_Parts_Accessories&hash=item4845acde49 http://www.ebay.com/itm/ORIGIN-8-CARTRIDGE-BIKE-FRONT-HUB-TRACK-FIXED-GEAR-PISTA-SILVER-32-HOLES-/230825381617?pt=Cycling_Parts_Accessories&hash=item35be43cef1 jak rozumiem chodziło o piasty z otworami? WI jeszcze robi takie, ale drogie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusto Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 hie hie hie http://www.ebay.ie/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=330845723199&clk_rvr_id=447545970486 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.