maciek190 Napisano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 o mam, nawet w dwóch kolorach:D: http://rowertour.com/category/fixed-bike-siodelka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel4freak Napisano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 ta tylko przesyłka jeszcze do tego trzeba liczyć. http://allegro.pl/show_item.php?item=2947412746 zastanawiam się nad tym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Kojarzy ktoś może firmę, która produkuję piasty mniej więcej na wzór Campagnolo Hi-flange? Nie mają to być dokładne kopie, ale coś w tym stylu, wysoki połysk i otwory w kołnierzach. Paul od razu mówię, że odpada, trochę za bardzo się ceni jak dla mnie :/ Novatec także nie, chciałbym coś pomiędzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 curtis odom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasiasty Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 A Mack nie ma takich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 może Formula TH7071 http://www.formulahubs.com/en/formula/?method=detail&aid=115 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Dwie pierwsze opcje znam. Te trzecie są świetne Wie ktoś może jak z ich jakością? Gdzie to można kupić i za ile? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobbudowniczy Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 te formule są Wy######iaszcze w kosmos. kiedyś ich szukałem i w pl nigdy nie znalazłem jakość jak w formuli. niczego im nie brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Czytałem trochę po angielskich forach, mówią że niczego sobie Jednakże za nic nie mogę ich znaleźć! Na ebay'u nic, zero w sklepach. Nie wiem, czy tylko ja tak mam, ale nie mogę wyświetlić specyfikacji tych piast na stronie producenta. Może przestali je produkować? Mail wysłany, ciekawe tylko jak długo będę czekał na odpowiedź... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobbyRob Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Jednakże za nic nie mogę ich znaleźć! Mail wysłany, ciekawe tylko jak długo będę czekał na odpowiedź... Też szukałem chyba prawie wszędzie ale ni huhu tego tajwanu nigdzie nie sprzedają :/?. Podklep info jak ci odpiszą spec. i gdzie ew. można dostać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Ok, w razie czego będę pisał. Może jakieś zamówienie grupowe się zrobi? Wysyłka taniej i jakieś zniżki pewnie dadzą. Podobno sporo ludzi po Londynie śmiga na tych piastach, ale skąd oni je biorą, to nie mam pojęcia. Pewnie z jakiś lokalnych sklepów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mian Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Tadek, pytałem kumpla, który pracuje w lokalnym sklepie w Londynie. Mówi że części formula widuje zamontowane w nowych rowerach ale tak żeby je dostać osobno to nie spotkał się. Ale po weekendzie ma jeszcze poszperać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Ok, super. A widział może te 7071? Ogarnąłem ostatnio taką korbę. http://velobase.com/ViewComponent.aspx?id=e7551dd2-ff26-4755-89da-42941e68dc26 Może ktoś kojarzy firmę, która robi takie blaty, jak na zdjęciu, w miarę dobrej cenie i niezłej jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mian Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Ok, super. A widział może te 7071? Czy widział te to nie wiem, mówił ogólnie o częściach tej firmy. Ale u dostawców szukać ma konkretnie tych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Dobra, w takim razie czekam na informację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hedggehogg Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 gebhardt robi podobne blaty, a piasty z wycieciami ma chociazby chosen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Oglądałem, słabo wyglądają :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Czasami można nawet spotkać blaty które wygladają jak ten co pokazałeś, przycięte z takiego blatu Tylko ten akurat z BCD151, ale chyba wiadomo o co mi chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Chciałbym bardziej coś takiego: Ale zostaje chyba jedynie ściągnięcie NJS'owego Shimano z Japonii. Coś takiego mam na oku: http://www.ebay.com/itm/NJS-KEIRIN-Shimano-Dura-Ace-FC-7710-47T-1-8-144BCD-track-chainring-2-/121020600852?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c2d63d214 7$ za przesyłkę, więc nie jest jakoś strasznie cenowo. Ciekawe, czy dałoby się wypolerować ten blat Shimano tak, aby przynajmniej trochę był podobny do korby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel4freak Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Mam pytanie, jaką macie odległość pedała od ziemi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
travisb Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Mam pytanie, jaką macie odległość pedała od ziemi? Tysionc pińcet sto dziewińcset mylionmetróf! Ale może jeszcze uściślij, o jakie położenie tego pedała względem podłoża Ci chodzi ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel4freak Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 noga, siedząc na siodełku, maxymalnie wyprostowana, pedal najblizej ziemi. Myślalem ze to logiczne -.-' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
travisb Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Nie chodzi o to czy to logiczne, tylko o zadawanie precyzyjnych pytań. Nikomu nie umniejszając, byli (i nadal są) tu tacy, co pytali wprost, a później okazywało się, że co innego 'autor miał na myśli'. Prostota i jednoznaczność drogą do sukcesu ;-) A odpowiadając na Twoje pytanie: podejrzewam, że odległość ta jest inna w większości rowerów. Zależy ona przecież od geometri ramy, długości korb, rodzaju ogumienia, średnicy obręczy czy nawet ciśnienia powietrza w dętce. Teraz już rozumiesz, czemu poprosiłem o sprecyzowanie pytania? Więc i ja zapytam: do czego potrzebujesz tej odległości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel4freak Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Masz racje, mój błąd. Złożyłem sobie rower ale wydaje mi się że mam za blisko pedały ziemi i boję się ze przy przechyleniu się a bok zahaczę o jezdnie. Aktualnie nie mam za bardzo gidze pojeździć przez śnieg. Pewnie dramatyzuje bo to moje pierwsze ostre za niewielkie pieniądze. Odległość pedała od ziemi to 8cm jak stoi prosto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusto Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 zapewne korby masz 175mm.. daj krotsze albo daj wieksze opony np.700x25/28. Ja u siebie mam cos kolo 10/11 cm przy korbach 165mm i nie zalapalem jeszcze pedal strik'a a scinam ostro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.