Skocz do zawartości

[budowa] Ostrego Koła - rady i porady. Cz. 2

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zamontowałem w końcu sztycę i siedzenie, jeżdżąc na rolce zauważyłem, że mocno idzie mi w uda.

Nosek jest ok. 0,5-1cm przed osią suportu, sztyca jest bez offsetu i siedzenie dam radę cofnąć jeszcze o ok. 1,5cm.

Cczyli w przyszłości muszę jednak rozejrzeć się za sztycą z offsetem ?

Ktoś pisał nie wiem czy tu, że między noskiem siedzenia a linią suportu musi być minimum 5cm.

@@Hablababla15,

Takie coś można zrobić samemu za 5zł po prostu wycinając z bloku technicznego i ozdabiając jak chcesz a potem laminując (grubym laminatem). Natomiast jest to dosyć średnie rozw. bo jak się wbijemy w większą kałuże to może nie ochlapie nam tyłka ale za to nogi.

takie coś nie zdało mi egazminu, papier ma to do siebie, że po zgięciu nie wraca do pierwotnej postaci

Ma ktoś jakieś propozycje co do sztycy z offsetem ( koniecznie biała ) ?

Na allegro znalazłem:

- Smica Comp 16mm = 245gram

- Amoeba Vitra 20mm = 268 gram

- Ritchey Comp V2 25mm = 350 gram i aż 129 zł.

Ten Ritchey chyba za samą nazwę bierze dużo kasy ? Czy te 16mm będzie odczuwalne w porównaniu do sztycy centralnej czy już dokładać do Ritchey'a ? Bo ta Amoeba średnio mi się podoba.

Za tyle kupisz już używane Selle Italia Turbo(, czy inne podobne) w przyzwoitym stanie, a to już jest klasa. Bo to ciociocio, to raczej nic specjalnego nie będzie, ani pod względem wygody, ani pod względem wytrzymałości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...